DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Ένα μυστικό φυλαγμένο εδώ και χιλιάδες χρόνια..!

 

Ν   Ο   Ν    Ι

 

Ο θρυλικός καρπός της Μοrinda Citrifolia

 ξεκίνησε τη θριαμβευτική του πορεία

 

 

 

Στις 26 Αυγούστου του 1768, ο James Cook ξεκίνησε από την Αγγλία το θαλάσσιο ταξίδι του για να εξερευνήσει το νότιο Ειρηνικό και μετά από πολλές περιπέτειες, αφού παρέκαμψε το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, έφτασε στην παραδεισένια Ταϊτή…

            Επί τρεις μήνες παρατηρούσε τη ζωή των ιθαγενών, τον κόσμο των φυτών και των ζώων και χαρτογραφούσε τα κοντινά νησιά.

Εκείνο το διάστημα ο Κουκ έγινε μάρτυρας ενός εθίμου, του τατουάζ,  μίας επώδυνης διαδικασίας. Οι ιθαγενείς βουτούσαν σε χρώμα μία οδοντωτή λάμα και με ένα δυνατό χτύπημα την κάρφωναν στο δέρμα για να δημιουργήσουν διάφορα σχήματα στην επιφάνεια του σώματος. Επειδή οι πληγές χρειάζονταν τέσσερις εβδομάδες για να θεραπευτούν, οι Πολυνήσιοι χρησιμοποιούσαν έναν πολτό από τα φύλλα ενός θάμνου, για την καταστολή των πόνων, για την παύση της αιμορραγίας και για την απολύμανση. Τα φύλλα της Μοrinda Citrifolia! Ο Κουκ δεν έδωσε σ' αυτό το γεγονός καμία σημασία. Έτσι, το μυστικό της Μοrinda Citrifolia, της οποίας ο καρπός ονομάζεται Νόνι, έμεινε για σχεδόν άλλα 227 χρόνια κρυμμένο από τους λευκούς, παρόλο που φήμη του και οι θεραπευτικές του ιδιότητες ήταν γνωστές αιώνες πριν στις φυλές του Ειρηνικού.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτό το ελιξίριο ζωής των νοτίων θαλασσών, το οποίο ξεκίνησε την εντυπωσιακή του πορεία στο δυτικό ημισφαίριο και το οποίο αποτελεί ένα βασικό συστατικό της πολυνησιακής φυσικής θεραπείας; Φαίνεται ότι κανείς άλλος δεν είναι σε θέση να δώσει μία ολοκληρωμένη απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, εκτός από τους μάγους - θεραπευτές "Kahuna". Η επιστήμη έχει όμως στρέψει κι αυτή την προσοχή της στον καρπό Νόνι, αφού πλέον χιλιάδες μαρτυρίες βελτίωσης προβλημάτων υγείας, κεντρίζουν την προσοχή μας.

Ο Δρ. Ιατρικής Neil Solomon, αναγνωρισμένος στο πεδίο της ιατρικής, της υγιεινής διατροφής και της διατροφικής θεραπείας, ανέλυσε πολλές εκθέσεις γιατρών, χρηστών και κλινικών εξετάσεων για να αποκρυπτογραφήσει το μύθο γύρω από τον Νόνι.

 " Όταν είδα το εκτιμημένα στοιχεία αναρωτιόμουν κάθε φορά: - Πως είναι δυνατόν να μπορεί ο καρπός Νόνι να βοηθάει τόσο πολλούς ανθρώπους με τόσο διαφορετικά προβλήματα υγείας ; "

 Το 78% όλων των χρηστών του καρπού Νόνι κατέθεταν ότι ο χυμός τους βοήθησε με κάποιο τρόπο να αισθάνονται καλύτερα. Με τον καιρό εμφανίζονται αμέτρητοι μύθοι και θρύλοι γύρω από αυτόν τον καρπό. Φαίνεται όμως να υπάρχει κάτι το αληθές στις τόσες πολλές διηγήσεις για την αναζωογονητική επίδραση αυτής της νέας ανακάλυψης. Το ζενίθ της ανόδου της δημοτικότητας του καρπού Νόνι ήταν η επίσημη καταγραφή του στον «οδηγό επιβίωσης» του Αμερικανικού Στρατού, στα μέσα της δεκαετίας του '50.

Η Μοrinda Citrifolia με την τόσο σεμνή εμφάνιση είναι ένα θαύμα αποδοτικότητας και αναζωογονητικής δράσης. Αν ριζώσει μία φορά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα οκτώ μέτρα ύψος και αρχίζει να βγάζει καρπούς. Αυτό το κάνει με τέτοια ένταση που μπορεί να δώσει μέχρι και 14 συγκομιδές ετησίως, ενώ ταυτόχρονα οι καρποί μεγαλώνουν σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης, έτσι ώστε ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου να υπάρχουν πάντα ώριμοι καρποί. Οι ώριμοι καρποί αναγνωρίζονται από το γαλακτερό άσπρο χρώμα τους και από την οσμή τους, η οποία θυμίζει οσμή τυριού. Από αυτούς παρασκευάζεται ένας πολτός, ο αποκαλούμενος "πουρές Νόνι", ο οποίος αποτελεί τη βάση για μία ολόκληρη σειρά προϊόντων Νόνι, τα οποία τη στιγμή αυτή κατακτούν την αγορά.

O καρπός Νάνι αποτελεί ένα καταπληκτικό επιστημονικό φαινόμενο, λόγω του γεγονότος ότι ο χυμός του περιέχει 800 φορές περισσότερα ένζυμα από ότι ο ανανάς, ο οποίος λόγω του υψηλού περιεχομένου του σε ένζυμα κατέχει ήδη μία περίοπτη χρηστική θέση στο φυσικό - εναλλακτικό χώρο.

Με την τακτική κατανάλωση του χυμού ΤΑΗΙΤΙΑΝ ΝΟΝΙ προξενείται στο σώμα, σε μοριακό επίπεδο, η δημιουργία κυττάρων αρίστης ποιότητας και κατάστασης.

Οι λεπτές κυτταρικές μεμβράνες γίνονται πιο ευκίνητες και τα ανοίγματα που

επιτρέπουν τη διέλευση των θρεπτικών ουσιών γίνονται μεγαλύτερα.

Αυτός ο τρόπος δράσης είναι μοναδικός, μιας και δεν είναι γνωστός κάποιος άλλος καρπός, κάποια άλλη τροφή ή κάποιο άλλο συμπλήρωμα διατροφής που να έχει αυτές τις ιδιότητες.

 

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να ασχολούνται και να ανταλλάσσουν απόψεις, ακόμη και να φιλονικούν σχετικά με τη ζωτική σημασία αυτής της σπουδαίας ανακάλυψης.

Το φυτό ΝΟΝΙ  έχει εγκριθεί με την επίσημη Βεβαίωση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν νέο είδος τροφής, που σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλής τροφή και δεν περιέχει κανενός είδους δηλητηριώδη συστατικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008