DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Ρεφλεξολογία και διατροφή

 

 

Όπως όλες οι ενεργειακές θεραπείες έτσι και η ρεφλεξολογία, προκειμένου να επιφέρει τα επιθυμητά θεραπευτικά αποτελέσματα, χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό το Chi, τη συμπαντική ενέργεια που απορροφά ο άνθρωπος. Η ποιότητα της ενέργειας αυτής όμως συνδέεται με την τροφή που καταναλώνουμε. Συνεπώς, η αποτελεσματικότητα μιας σειράς ρεφλεξολογικών συνεδριών, επηρεάζεται σοβαρά από τη διατροφή μας.

 

Οι συμφορήσεις των μεσημβρινών και η σημασία της διατροφής.

 

Είναι γενικά παραδεκτό ότι στην τροφή υπάρχει αποθηκευμένη ενέργεια. Ας σκεφτούμε την ενέργεια του Chi ως δόνηση. Δόνηση σημαίνει και συχνότητα, με την έννοια ότι όσο πιο χαμηλή είναι η συχνότητα, τόσο μικρότερη θα είναι η δόνηση. Ύλη που δονείται σε χαμηλή συχνότητα είναι συμπαγής και αδιαπέραστη. Όσο περισσότερο ο άνθρωπος παρεμβαίνει στη φυσική παρασκευή της τροφής, για παράδειγμα με συντηρητικά, χημικά πρόσθετα μη αφομοιώσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό και μη βιοδιαλυτά, τόσο περισσότερο η τροφή που παράγεται δονείται (ως ενέργεια) πιο χαμηλά και γίνεται συμπαγής και στάσιμη, με αποτέλεσμα να συμφορίζει τις ζώνες και τους μεσημβρινούς και αντί να επιτρέπει την ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας, τελικά να την εμποδίζει.

Αυτές οι παρεμβάσεις με ξένα, μη φυσικά στοιχεία, στις τροφές, οδηγούν σε μεταβολές στο σύνολο της τροφικής αλυσίδας και αποτελούν την κύρια αιτία για πολλές από τις πιο καταστροφικές ασθένειες των σύγχρονων «ευημερούντων» κοινωνιών (καρδιοπάθεια, καρκίνος, παχυσαρκία).

            Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς, ότι διατηρώντας χαμηλή ποιότητα δονήσεων και πολλά ενεργειακά μπλοκαρίσματα από τη λήψη ακατάλληλης τροφής, εκτός από τις ασθένειες που προκαλεί, δυσκολεύει και το θεραπευτικό αποτέλεσμα των πιέσεων που ο ρεφλεξολόγος θα ασκήσει στα διάφορα σημεία πίεσης. Αυτό συμβαίνει γιατί η «βαριά» ενέργεια που έχει μπλοκάρει δημιουργώντας κόμβους, πολύ πιο δύσκολα αποσυμφορίζεται και ομαλοποιείται, λόγω «βαριάς», χαμηλής ποιότητας. Έτσι, αν λίγες συνεδρίες θα μπορούσαν να έχουν άριστο αποτέλεσμα πάνω σε μια ενέργεια καθαρή, λεπτή και ανώτερη, με χαμηλής ποιότητας ενέργεια, συμπαγή και στάσιμη τα αποτελέσματα δυσχεραίνονται και καθυστερούν. Αυτό φαίνεται να ισχύει για όλες τις ενεργειακές θεραπείες, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, οφείλεται σε φυσικό νόμο, ανάλογο μ’ αυτόν της βαρύτητας. 

 

Ποια όμως είναι η τροφή των υψηλών δονήσεων, δηλαδή, εκείνη που είναι περισσότερο «λεπτή», αφομοιώσιμη, και που επιτρέπει την αβίαστη ροή της ενέργειας κατά μήκος των ζωνών και των μεσημβρινών ; Είναι κυρίως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα φυτά που έχουν αφεθεί ανεμπόδιστα, χωρίς παρεμβάσεις με χημικά και χωρίς να βιάζονται ως προς το χρόνο ωρίμανσής τους, να μεγαλώσουν. Αυτά, απορροφώντας την ενέργεια από τον ήλιο, μέσω της διεργασίας της φωτοσύνθεσης, τη μετατρέπουν σε μια άλλη ενέργεια, στατική, εν δυνάμει, ικανή να απορροφηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό και να τον εμπλουτίσει.

            Οι ετικέτες των τροφίμων αναφέρουν το ποσό των θερμίδων που περιλαμβάνουν αυτά και που, όπως μας συμβουλεύουν οι σύγχρονοι διαιτολόγοι, μας είναι αναγκαίες για να παραμένουμε δραστήριοι χωρίς να έχουμε πρόβλημα βάρους. Παρ’ όλα αυτά, ο ανεπτυγμένος κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα μια επιδημία παχυσαρκίας, γίνεται νωχελικός και απειλείται από ασθένειες που σχετίζονται με το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Καμιά ετικέτα τροφής όμως δεν μας πληροφορεί για το Chi που περιέχεται στο συγκεκριμένο τρόφιμο.

 

Η σωστή τροφή παράγει ενέργεια – Chi.

 

Από τη γέννησή μας δικαιούμαστε δυναμική, ζωτική ενέργεια – Chi. Στον δυτικό όμως τρόπο σκέψης έχουμε μάθει να δεχόμαστε την υγεία όχι ως μια κατάσταση όπου το σώμα μας θα εξασφαλίσει τη ροή της ζωτικής ενέργειας που του παρέχεται από το Σύμπαν, από το οποίο έρχεται και στο οποίο ανήκει, αλλά σαν μια κατάσταση απλώς έλλειψης της ασθένειας. Τα δυτικά συστήματα υγείας δαπανούν τεράστια ποσά για την φροντίδα αρρώστων. Χιλιάδες εργατοώρες χάνονται καθημερινά είτε από ελαφρές ασθένειες (που θα μπορούσαν να μην είχαν εκδηλωθεί) είτε από εξασθενημένη αποδοτικότητα στην εργασία. Πολλά από αυτά τα δεινά των αναπτυγμένων κοινωνιών θα μπορούσαν να μετριαστούν και πολλές από αυτές τις δαπάνες θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ένα μέρος μόνο αυτών των χρημάτων που ξοδεύονται για την φαρμακευτική φροντίδα της υγείας διοχετευόταν στην εκπαίδευση για τη διατροφή μας και την πρόληψη των ασθενειών.

Η διατροφή είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγείας, όπως είναι και η πιο βασική αιτία ανάπτυξης των ασθενειών. Το ανθρώπινο σώμα δημιουργείται, αναπτύσσεται και διατηρείται από την τροφή.

            Η σύγχρονη τάση στις δυτικές κοινωνίες είναι μια στροφή προς τροφές φτωχές σε βασικά θρεπτικά στοιχεία. Ο άνθρωπος απομακρύνεται από τις φυσικές διαδρομές του. Τα ζώα, από ένστικτο, γνωρίζουν να επιλέγουν την τροφή που τους ωφελεί και δεν τους είναι επιζήμια. Ο άνθρωπος, σχεδόν σαν από διαστροφή, αυτοκαταστροφικά, επιλέγει διατροφικές συνήθειες που τον βλάπτουν με μόνο κριτήριο την αισθησιακή γεύση και όχι τη θρεπτική αξία της τροφής του. Για να μπορεί ο οργανισμός να παραμένει υγιής και ζωντανός, τα κύτταρά του πρέπει να πάρουν, καθημερινά, 90 βασικά θρεπτικά στοιχεία από το περιβάλλον του. Όταν αυτό το περιβάλλον που μας προμηθεύει την απαραίτητη πρώτη ύλη για την υγεία του σώματός μας το επηρεάζουμε μέσα από παρεμβάσεις που το αλλοιώνουν και το καταστρέφουν, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να τροφοδοτούμε τον εαυτό μας με μειωμένη ενέργεια και να διαταράσσουμε την ισορροπία του. Γίνεται επίσης φανερό το πόσο θα μπορούσε να βοηθηθεί και να υποστηριχθεί ένας κύκλος ρεφλεξολογικών συνεδριών, όπως άλλωστε και οποιαδήποτε άλλη ενεργειακή θεραπεία, από την κατάλληλη διατροφή, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί η θεραπεία. 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008