DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Ο δρόμος του μεσαιωνικού σπαθιού

ΜΙΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΠΣΗ ΤΗΣ "ΙΑΣΗΣ'

 

 

 

Απ΄ την  ομίχλη των κέλτικων δασών, τους θρύλους και τα μυστικά βασιλιάδων κι ιπποτών, ένας μύθος ξέφυγε απ' τον άνεμο και έσπευσε στον ενορατικό. Εκείνος τότε διάβασε  στη μνήμη  της  γης  τα   σημάδια κι έφερε στο  φως μια τεχνική από τα βάθη του Μεσαίωνα

 

Τι σημαίνει ίαση και ψυχοσωματική προσέγγιση;

Αλλά και τι είναι ασθένεια και τι θεραπεία;

 

Η ασθένεια είναι μια ενεργειακή ανισορροπία που εμφανίζεται σε φυσικό επίπεδο με τη μορφή κάποιου δυσάρεστου συμπτώματος.

Είναι γνωστό ότι η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη, άρα η ασθένεια στην πραγματικότητα δημιουργείται από τον ασθενή, γιατί δεν σκέφτεται "σωστά", ή καλύτερα, γιατί δεν ζει σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους....

Οι πράξεις του ανθρώπου δεν καθοδηγούνται από το κέντρο του, αλλά από την προσωπικότητά του. Ο άνθρωπος δεν ακούει την καρδιά του. Δεν είναι ο "βασιλιάς" που διευθύνει αλλά οι υπηρέτες του, γεγο­νός που προκαλεί σύγχυση, χάος, διαμάχη... Σε τελευταία ανάλυση, ασθένεια, η οποία μπορεί να εκδηλω­θεί με μια γκάμα συμπτωμάτων, από μια απλή αίσθηση συναισθηματικής δυσαρέσκειας μέχρι και κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα στο φυσικό σώμα...

Έτσι, λοιπόν, η ασθένεια είναι μια υπαρξιακή κατάσταση του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται  τον εαυτό του διαχωρισμένο από την ύπαρξη, ζώντας σε έναν δυαδικό περιβάλλοντα κόσμο. Δεν έχει, με άλλα λόγια, συνείδηση της ενότητας της ενέργειάς του με τη συμπαντική ενέργεια.

Αλλά αν η ασθένεια είναι δημιούργημα του ασθενούς - λόγω έλλειψης της συνειδητής σκέψης - τότε και η ίαση δεν μπορεί παρά να υφίσταται ως αυτοίαση!

Όσο για τη θεραπεία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη διαδικασία "αφύπνισης" του ασθενούς.

Η πιθανότητα αυτής της αυτοεξισορρόπησης των ενεργειακών ανισορροπιών (ίαση) μπορεί να ενεργοποι­ηθεί από την πρακτική εξάσκηση του ξίφους μέσα από τη φυσική και τη συμβολική του κίνηση.

Από τον «ασθενή» ζητείται να πάρει το «σπαθί» του και να παλέψει την αρρώστια με θάρρος, τον δισταγ­μό με κουράγιο, αποφασιστικότητα και θέληση... Να ξαναπάρει στα χέρια του τη "δύναμη", το χαμένο δυναμικό που το σπαθί αντιπροσωπεύει, να ανακτήσει το Έxcalibur, ν' ανακαλύψει το "ιερό Graal, τον ξεχασμένο δρόμο της αρετής, να βρει τον εαυτό του...».

Ο ασθενής πρέπει να θεραπευτεί και και σ' αυτή του την προσπάθεια "αυτοβελτίωοης" να γίνει Ίππότης'... Αυτή είναι η προσέγγιση της ίασης, τούτη είναι η μάχη που ο Ιππότης1 -σύγχρονος ή αρχαίος- κλείνεται να αντιμετωπίσει..

 

Τι είναι το FERRUM-SΡΑDA DINAMIKA

 

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμέ­νο σύστημα παραδοσιακών τεχνικών δυτικής σπαθασκίας, πάλης σώμα με σώμα, ασκήσεων δια­λογισμού και ενδοσκόπησης. Η ευγενής τέχνη της "Spada Dinamica" χαρίζει καλή φυσική κατάσταση, ικανότητα αυτοάμυνας, αποφασιστικότητα, αυτοκυριαρχία, εσωτερική γαλήνη, αυτοσεβασμό και πάνω απ' όλα τη σιγουριά που προέρχεται από την αυξημένη δυνατότητα αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις δύσκολες συνθήκες της ζωής. Ο άνθρωπος έρχεται αντι­μέτωπος με τις αδυναμίες και τις υπερβολές του αναπτύσσοντας μέσα από μια προσωπική δια­δρομή τη σύνδεση με το συμβολισμό του ξίφους που τον οδηγεί στην εστίαση.

 

Η ευγενής τέχνη σπαθασκίας "Spada Dinamica" έφτασε στην Ελλάδα χάρη στην αγάπη του Εmanuele Αrgento για τη χώρα μας. Ο δάσκαλος σπαθασκίας Εmanuele Αrgento ευελπιστεί να μοιραστεί με την ελληνική ψυχή, το δρόμο του Μεσαιωνικού Ξίφους, μια διαδρομή που δεν επικεντρώνεται απλά σε τεχνικές ευρωπαϊκής σπαθασκίας αλλά αγωνίζεται να ξαναφέρει στην αυγή της νέας χιλιετίας ξεχασμένα ιδανικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008