DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Μέθοδος του Ιπτάμενου Άστρου

FENG SHUI : Η γνώση της διαχείρισης των δυναμικών ενεργειών

 

 

Της Ρόης Γρηγοράκη

Οι εμπειρίες και τα γεγονότα που εμφανίζονται στη ζωή μας υποκινούνται από ενεργειακές δυνάμεις

 

 

Θετική ή αρνητική ενέργεια μας περιβάλλει;

 

Το κλασικό, αυθεντικό Feng Shui, έχοντας ιστορία 4000 ετών γνωρίζει ότι, όπως όλες οι ενέργειες στο σύμπαν, έτσι κι οι ενέργειες ενός χώρου, δεν είναι ποτέ στατικές.

Κινούνται αενάως («τα πάντα ρει» είπε ο Ηράκλειτος). Αυτή είναι η κύρια αρχή που διέπει τα πάντα στο σύμπαν και στη φιλοσοφία και πρακτική του Feng Shui, η ίδια αρχή κυβερνά και τον κάθε χώρο, είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό (κτήρια, πάρκα, στάδια, γυμναστήρια, κήπους, κ.λπ).

Όλα περνούν τους κύκλους του χρόνου: γέννηση, ακμή, παρακμή, γήρας και θάνατος, για να έρθει πάλι η αναγέννηση. Έτσι και τα κτίρια περνούν από χρονικούς κύκλους, οι οποίοι μεταβάλλουν την ενέργεια των χώρων: διέρχονται κύκλους γέννησης, ανόδου, ακμής, πτώσης και ξανά από την αρχή, μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι η ενεργειακή δύναμη και ζωτικότητα ενός κτιρίου δεν έχει την ίδια ένταση ούτε και την ίδια ποιότητα, αλλά μεταβάλλεται υπό την επήρεια της διάστασης του Χρόνου.

Ο ειδικός του Feng Shui έχοντας λάβει αυτή τη γνώση (πάντοτε από κάποιο μεγάλο Γνώστη Διδάσκαλο) και έχοντας την απαραίτητη εμπειρία πρακτικής εξάσκησης είναι σε θέση να αναγνωρίζει, να ερμηνεύει, να αποκωδικοποιεί και να αντιμετωπίζει κατάλληλα, δηλαδή να «διαχειρίζεται» και να ρυθμίζει τις δυναμικές ενέργειες, οι οποίες αποτελούνται από διάφορες ποιότητες chi και οι οποίες σχηματίζοντας συνδυασμούς μεταξύ τους, δρουν μέσω του χώρου στον άνθρωπο και φέρνουν στη ζωή του γεγονότα και αλλαγές, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες.

Αυτές οι δυναμικές ενέργειες του χώρου ονομάζονται, σε ποιητική γλώσσα, Flying Stars (Ιπτάμενα Άστρα). Ιπτάμενα, γιατί μετακινούνται μέσα στο χώρο και αλλάζουν ρόλο, αλλά και τρόποι δράσης, επηρεαζόμενοι από το χρόνο: Διαφορετικές ημερομηνίες, διαφορετικές και οι επιδράσεις της ενέργειας.

 

Η ενεργειακή ταυτότητα ενός κτηρίου (Χάρτης Flying Stars)

 

Κάθε ανθρώπινο κτίσμα είναι μοναδικό, όπως και κάθε άνθρωπος. Εργαλείο για την ανάγνωση της ενέργειας ενός κτιρίου είναι ο χάρτης Flying Stars ή Ενεργειακός Χάρτης, που κατασκευάζεται από τον ειδικό με ακρίβεια μοιρών.

Το σχήμα ενός κτηρίου σε συνδυασμό με τη μορφή του περιβάλλοντα χώρου (της ευρύτερης περιοχής: γειτονικά κτίρια, θέση βουνού ή νερού, κλίση εδάφους κ.λπ) και με τον ενεργειακό χάρτη των Flying Stars, δημιουργούν μία μοναδική ταυτότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από κυρίαρχες και δευτερεύουσες τάσεις. Για παράδειγμα, η κυρίαρχη τάση ενός κτηρίου μπορεί να είναι η οικονομική εύνοια ή η αρμονία των σχέσεων ή η επαγγελματική άνοδος ή η απόκτηση φήμης ή η εύνοια για μάθηση ή κάποιο από αυτά σε αρνητική μορφή.

Δεν υπάρχει το ιδανικό κτήριο που ευνοεί όλα όσα χρειάζεται και επιθυμεί ο άνθρωπος. Και εδώ υπεισέρχεται η χρησιμότητα του Feng Shui: ο ειδικός, αφού διαγνώσει το χαρακτήρα και τις ιδιότητες του χώρου, ενισχύει τα θετικά σημεία ώστε να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, συμπληρώνει τις ελλείπουσες ενέργειες και αποδυναμώνει τις αρνητικές, ώστε να επιφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ισορροπία. Οι εμπειρίες και τα γεγονότα που εμφανίζονται στη ζωή μας υποκινούνται από ενεργειακές δυνάμεις.

Πριν προχωρήσει όμως σ’ αυτό, δηλαδή στις «θεραπείες Feng Shui», λαμβάνει υπ’ όψη του, όχι μόνο το Γενέθλιο Ενεργειακό χάρτη του κτηρίου, αλλά και το χάρτη των ετήσιων ενεργειών.

 

Ετήσιος Χάρτης Δυναμικών Ενεργειών

 

Ο Γενέθλιος Χάρτης ενός κτηρίου καταδεικνύει τους μόνιμους συνδυασμούς Flying Stars, που το επηρεάζουν από τότε που κτίστηκε. Οι συνδυασμοί αυτοί δρουν, συνήθως, με βραδύ ρυθμό προκαλώντας καταστάσεις μέσα από την πάροδο των χρόνων.

Την πιο έντονη «γεύση» όμως στη ζωή των ανθρώπων που το κατοικούν, την προσφέρουν κάθε χρόνο τα ‘‘Ετήσια Flying Stars” , δηλαδή κάποιες ενέργειες που διαρκούν ένα χρόνο. Αυτές οι ετήσιες ενέργειες, συνυπάρχοντας με τις μόνιμες (Γενεθλιακές) σε καθένα από τους γνωστούς 8 τομείς, δημιουργούν, κάθε χρόνο, νέους ενεργειακούς συνδυασμούς, που θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με χημικές αντιδράσεις.

Έτσι το κτίριο μπορεί να είναι ευνοϊκότερο τη μια χρονιά και να συμβούν ευχάριστα και επιθυμητά γεγονότα, ενώ την επόμενη χρονιά τα πράγματα να μην προχωρούν εξίσου θετικά.

Το Feng Sui είναι σε θέση να εξετάσει τις μεταβολές της ενέργειας ενός χώρου στη διάρκεια ενός έτους, ακόμη και ενός μήνα ή μιας ημέρας και να προφυλάξει από μια δυσμενή ενέργεια που εμφανίζεται έστω και για μικρό χρονικό διάστημα ή να συμβουλεύσει για τον τρόπο αξιοποίησης μιας πολύ θετικής μηνιαίας ή ετήσιας ενέργειας, η οποία θα φέρει ευχάριστα γεγονότα, κάποια μεγάλη επιτυχία ή περισσότερα έσοδα.

 

Η αναγκαιότητα κατασκευής κτιρίων με βάση το Feng Sui

 

Είναι θλιβερό να υπάρχουν σχολεία που δεν ευνοούν τη μετάδοση της γνώσης. Ή νοσοκομεία που δε βοηθούν τη σωστή διάγνωση και θεραπεία. Ή επιχειρήσεις όπου δεν εισέρχεται καν η ενέργεια του χρήματος, με συνέπεια τη χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια. Ή κατοικίες, όπου η κυρίαρχη ενέργεια προκαλεί συνεχείς εντάσεις και διαφωνίες, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται κάθε είδους πρόοδος και αρμονία.

Με το Feng Sui αποφεύγονται τέτοιου είδους σοβαρά λάθη κατά την κατασκευή ενός κτηρίου. Ενώ, όταν έχει ολοκληρωθεί πλέον η κατασκευή και η διαρρύθμιση ενός χώρου, η βελτίωση από τις «θεραπείες» Feng Sui θα είναι ένα ποσοστό που φθάνει, στην καλύτερη περίπτωση, το 80%.

Όπως στην υγεία όμως ο καλύτερος δρόμος είναι η πρόληψη, έτσι και στα κτήρια. Όταν πρόκειται να κτίσει κανείς, έχει την επιλογή να εκμεταλλευτεί το 100% των θετικών ενεργειών του χώρου του. Γιατί να αρκεστεί σε ένα λιγότερο υποστηρικτικά περιβάλλον, για την κατασκευή του οποίου, ούτως ή άλλως θα επενδύσει χρόνο, κόπο και φυσικά χρήματα;

Όλα όσα ζούμε δεν είναι παρά αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών προκειμένου να περάσουμε από κάποιες εμπειρίες και ο χώρος στον οποίο κατοικούμε ή εργαζόμαστε είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση εμπειριών αλλά και γεγονότων στη ζωή μας.

Και το Feng Sui είναι ένα εργαλείο υποστήριξης και πραγματοποίησης των ονείρων μας…

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008