DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

Σελίδα για εκτύπωση Στείλτε το σε ένα φίλο

 

 

 

 

Αστρολογία: Το γενικό τοπίο του 2008

 

Οι καλές και οι… δύσκολες μέρες της νέας χρονιάς

 

 


Του Μελέτη Μπαφαλούκου, αστρολόγου

 

 

Η προηγούμενη χρονιά αποδείχτηκε έντονα καθοριστική για τη μελλοντική μας πορεία, μια και έχουμε ήδη αναγνωρίσει σ’ αυτήν κάποια στοιχεία που φαίνεται ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη μετεξέλιξή μας. Τα στοιχεία αυτά έχουν έντονα καρμικό χαρακτήρα, αφού οι γενεσιουργές αιτίες τους είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήθηκαν με κάπως περίεργο ή συμπτωματικό τρόπο.

 

Mία χρονιά με δύο όψεις

 

Το τελείωμα του 2007 σηματοδότησε την απαρχή ενός πολύ σημαντικού πλανητικού κύκλου, αυτού των Δία – Πλούτωνα, που συνήθως ξεκινάει με εντυπωσιακό τρόπο. Η συνάντηση αυτών των δύο μεγάλων πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος, στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη, σαφώς δίνει συνήθως αξιοσημείωτα γεγονότα, που για άλλους θα είναι λυτρωτικά από ένα χρόνιο βάρος και για άλλους θα είναι η απαρχή ενός καρμικού εγκλωβισμού που θα τους παρασύρει σε έναν αρκετά επώδυνο, αλλά καθαρτήριο κύκλο ζωής, μέσα από τον οποίο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποιες εσωτερικές τους ελλείψεις. Η απαρχή αυτής της διαδικασίας εκφράζεται συνήθως μέσα από μια «μεγάλη» φαινομενικά ευκαιρία που θα πρέπει να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή πριν να είναι πολύ αργά.   

Το 2008 ξεκίνησε με πολύ έντονα χρώματα και ρυθμούς, ένα τρέντ που άρχισε να μπαίνει στην καθημερινότητά μας, ήδη, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, προσπαθώντας να μας καταδείξει κάποια σημεία στήριξης πάνω στα οποία θα χτίζαμε τα σχέδια του 2008. Οι επιλογές παρουσιάζονται πλουραλιστικά και τα διλήμματα δεν λείπουν τώρα από τη ζωή μας. Αλλά το μεγάλο αίνιγμα του 2007 παρέμενε και στις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς και μόνο πρόσφατα άρχισε να ξεκαθαρίζει. Πιο πριν συνειδητοποιούσαμε ότι έχουμε αναλωθεί σε άσκοπες αντιδράσεις. Το κλειδί της επιτυχίας τώρα είναι η ιεράρχηση των δραστηριοτήτων μας και φυσικά η τελική σωστή επιλογή πάνω σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που ξεκινάει ή παραμένει ανοιχτό τη νέα χρονιά.

 

Κατάχρηση εξουσίας

 

Το 2008 χαρακτηρίζεται σαν μια ιστορική χρονιά, αφού ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδιο περνώντας από τον Τοξότη στον Αιγόκερω, ένα πολύ σημαντικό ζωδιακό τόπο. Θα κινείται σε όλη την διάρκεια της χρονιάς αυτής στην 1η μοίρα σχεδόν του Αιγόκερου, μια πολύ δυναμική μοίρα του ζωδιακού, στο ζενίθ, δηλαδή, του ζωδιακού κύκλου που αφορά τον τρόπο ελέγχου και διαχείρισης της εξουσίας του πλανήτη.

Η παράλληλη διέλευση του Δία από το ίδιο ζώδιο, κάνει αυτήν τη στιγμή πολύ πιο ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή σε αναμενόμενα γεγονότα και εξελίξεις, που τελικά θα καθορίσουν και την τύχη του πλανήτη μας. Ο Δίας μεγιστοποιεί και ο Πλούτωνας μεταλλάσσει και ξεριζώνει παλιές σκουριασμένες αξίες που δεν αντέχουν πλέον στις παρούσες εξελίξεις. Αυτή η τάση πρόκειται να εκφραστεί προς το παρόν με μια σκληρότερη εξουσιαστική  πολιτική που θα συμπιέσει τις λαϊκές επιθυμίες και εισοδήματα. Το πιστωτικό σύστημα πρόκειται να γίνει πιο σφιχτό και απαιτητικό και η κτηματαγορά θα υποφέρει από την αναγκαστική συρρίκνωση των μέσων εισοδημάτων. Περίεργες εξελίξεις θα αγγίξουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, με σκοπό να επαναπροσδιοριστεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής και άσκησης εξουσίας.

Ο «χορός» αρχίζει το 2008  και θα οδηγήσει στην κορύφωση μιας διεθνούς κρίσης στη διετία 2011-2012 με εντυπωσιακά αποτελέσματα που θα καθορίσουν νέες αξίες στη ζωή μας και νέες συνθήκες και ήθη στην καθημερινότητά μας. Ας μην ξεχνάμε τη γαλλική Επανάσταση που σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας πορείας του κόσμου μας σε πολιτικό επίπεδο και φυσικά συνέπεσε με την τελευταία είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

 

Τα παιχνίδια του Κρόνου

 

Ο Κρόνος από την άλλη έχει από καιρό κάνει την είσοδό του στο ζώδιο της Παρθένου και θα προσπαθήσει σε όλη την διάρκεια του 2008 να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις που αφορούν εργασιακά θέματα, τον τομέα της υγείας και την οργάνωση της καθημερινότητάς μας. Προφανώς, η παρουσία του στην Παρθένο θα κάνει πιο αυστηρή και αυταρχική την άσκηση ελέγχου της εξουσίας στις μάζες, αλλά το θετικό στοιχείο προς το παρόν είναι ή αρμονική του κίνηση με Δία και Πλούτωνα, που αναμένεται να εκφράσει αυτές τις τάσεις με πιο ορθολογιστικό και ήπιο τρόπο.

Αργότερα όμως, τον Οκτώβριο, ο Κρόνος θα αρχίσει να σχηματίζει την αντίθεσή του με τον πλανήτη Ουρανό που συνεχίζει να κινείται στους Ιχθύς κι αυτό το γεγονός, που κορυφώνεται στις αρχές του Νοέμβρη, αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες και αιφνίδιες αντιδράσεις απέναντι στον όποιον πιθανό αυταρχισμό των κρατούντων, ή και να φέρει στην επιφάνεια σοβαρά θέματα που μπορεί να αφορούν τη δημόσια υγεία. Το καζάνι αρχίζει και βράζει στο τελείωμα του 2008 και σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες χαρακτηριστικές «προσεισμικές» δονήσεις που θα μας προετοιμάσουν για την επερχόμενη κρίση στον πλανήτη μας.

Ένα πολύ θετικό στοιχείο της χρονιάς αυτής είναι η αρμονική συνύπαρξη Κρόνου με Δία στα γήινα ζώδια, που σημαίνει ότι οι ευκαιρίες ή και τα όποια ανοίγματα που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε, θα κινούνται στο σωστό πλαίσιο των πραγματικών μας δυνατοτήτων, αποτρέποντας υπερβολές και άχρηστες υπερβάσεις που μπορεί να μας βάλουν σε προβλήματα λίγο αργότερα. Ίσως μερικοί από μας, που συνηθίζουν να κινούνται με πιο αισιόδοξο τρόπο στη ζωή τους, να νιώσουν να περιορίζονται οι δυνατότητές τους και κάποια μεγαλεπήβολα σχέδιά τους. Προφανώς, αυτός ο περιορισμός θα είναι και χρήσιμος και αποτρεπτικός για τυχόν λάθη και ατασθαλίες.

 

Ένας δύσκολος Αύγουστος

 

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο του 2008, είναι η μετατόπιση του άξονα των εκλείψεων στα σταθερά ζώδια του Λέοντα-Υδροχόου. Οι περίοδοι των εκλείψεων θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή στις περιόδους  7-21  Φλεβάρη και 1-16 Αυγούστου, και ιδιαίτερα αυτές του Αυγούστου που ενδέχεται να επηρεάσουν και έντονα τη χώρα μας σε εδαφικά θέματα.  Ο συνδυασμός των εκλείψεων με την παρουσία των Δία και Πλούτωνα στον Αιγόκερω αναμένεται να θίξει έντονα θέματα εξουσίας, αλλά και να πλήξει μέσα από έντονες εξελικτικές διαδικασίες τους κρατούντες.

Οι πιο ενδιαφέροντες μήνες της χρονιάς αυτής είναι:

  - O Γενάρης, που δείχνει να ολοκληρώνει κάποιες έντονες διαδικασίες προσαρμογής μας σε έναν στόχο μας.

 - Ο Απρίλης, που φαίνεται ότι θα μπορέσει να μας δώσει ξαφνικές ευκαιρίες και διεξόδους σε κάποια προβλήματά μας, αλλά και να σηματοδοτήσει ξαφνικά νέα ξεκινήματα.

 - Ο Αύγουστος, που δείχνει ο δυσκολότερος μήνας της χρονιάς και μάλλον δεν θα μας αφήσει να χαρούμε ξένοιαστες διακοπές, μια και τα θέματα που θα φέρει στην επιφάνεια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ταυτόχρονα θα απαιτήσουν την άμεση αντίδρασή μας.

 - Ο Νοέμβρης που δείχνει να εμφανίζει ξαφνικά εμπόδια σε κάποιες προσπάθειές μας και ενεργοποιεί απότομα εντάσεις και αντιδράσεις.

 - O Δεκέμβρης, που θα επαναφέρει κάποια καυτά θέματα που μας είχαν απασχολήσει περισσότερο σε φιλοσοφικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Η συνάντηση Άρη - Πλούτωνα είναι πάντα ένα καυτό αστρολογικό γεγονός και φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της χρονιάς, στην ευαίσθητη 1η μοίρα του Αιγόκερω, αναδεικνύοντας πάθη και εντάσεις που θα έχουν θεαματικά αποτελέσματα στη συνέχεια.       

Το 2008 δεν είναι άσχημη χρονιά. Αντίθετα θα λέγαμε ότι είναι μια χρονική περίοδος που θα δώσει ευκαιρίες να σταθεροποιήσουμε την πορεία μας προς το αύριο.  Παράλληλα, θα αναδείξει κάποια καυτά και ευαίσθητα θέματα της ζωής μας που θα απαιτήσουν την ετυμηγορία μας για τις αναμενόμενες επιθυμητές εξελίξεις και πορεία του πλανήτη μας.

Η αναγκαιότητα τα αναγνώρισης κάποιων λαθών και ελλείψεων στη ζωή μας ή το χαρακτήρα μας, θα αποτελέσει το κλειδί της μελλοντικής μας επιτυχίας. Το 2008 θα αποτελέσει την απαρχή της κατάρρευσης κάποιων απαρχαιωμένων θεσμών και ηθών και αυτό θα πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να φροντίσουμε παράλληλα να προσαρμοστούμε σωστά σε κάποιες αναδυόμενες νέες αξίες και ήθη που θα δείξουν ότι μπορούν να μας ανασύρουν από τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

Στη συνέχεια παραθέτουμε 3 διαγράμματα που είναι πολύ χρήσιμα για να σας βοηθήσουν να κάνετε κάποιες κρίσιμες επιλογές σας :

 

Α.   ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

 

Σ’αυτό το διάγραμμα επισημαίνονται οι μέρες που είναι κατάλληλες για να ξεκινήσoυμε νέα εγχειρήματα, όπως υπογραφές συμβολαίων, άνοιγμα επιχειρήσεων ή γενικά μια σοβαρή υπόθεση.

Οι ΚΙΤΡΙΝΕΣ μέρες είναι οι καταλληλότερες, καθώς το διάστημα που χαρακτηρίζουν αφορά αυτό από την αρχή του Σεληνιακού κύκλου (νέα σελήνη) μέχρι την ολοκλήρωσή του (πανσέληνος).

Οι μέρες που εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα, αφορούν τις μέρες που ευρίσκονται κάτω από την επιρροή των εκλείψεων και παρουσιάζουν ενδεχόμενα μεγάλο ρίσκο για το ξεκίνημα κάποιων υποθέσεων. Οι μέρες που εμφανίζονται σε άχρωμο κουτάκι είναι οι μάλλον ουδέτερες.

 

 

 

 

 

Β.  ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΡΟΜΟΥ ΕΡΜΗ

 

Στο παρακάτω διάγραμμα, παρουσιάζονται με κίτρινο χρώμα, οι μέρες εκείνες που ο Ερμής, πλανήτης των επικοινωνιών είναι ανάδρομος. Αυτό σημαίνει ότι στις μέρες αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να προχωρήσετε σε συμφωνίες ή υπογραφές συμβολαίων, σε αγορές μεταφορικών μέσων ή μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας και να είστε προετοιμασμένοι για κάποιες καθυστερήσεις ή μπερδέματα στις διάφορες μετακινήσεις σας. Είναι πολύ πιθανόν τις μέρες αυτές να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις από ελλιπή πληροφόρηση ή παρανόηση, και θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί στις συζητήσεις σας και στις υποσχέσεις σας.  

 

 

 

 

Γ.  ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΩΝ

 

Στο τελευταίο διάγραμμα, έχοντας συνεκτιμήσει τα αστρολογικά δεδομένα που χαρακτηρίζουν το 2008, έχουμε καταγράψει τις θετικές και δύσκολες μέρες. Οι μέρες που φαίνονται με κίτρινο χρώμα είναι οι θετικές, ενώ αυτές με το ροζ-κόκκινο και σκούρο κόκκινο είναι οι δύσκολες. Καλό είναι να προγραμματίζουμε την προώθηση σοβαρών κινήσεών μας, αποφεύγοντας τις δύσκολες μέρες.  Οι άχρωμες μέρες είναι ουδέτερες.

 

 

 

Προηγούμενο
Vastu T37
Κορυφή Επόμενο
T36 Cover


 
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008