DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

ANTIMETΩΠΙΣTE ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ

 ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ ΣΑΣ

 

 

Στο προσωπικό μας ωροσκόπιο η θέση τού Ήλιου στο γενέθλιο ωροσκόπιο καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό τις ενέργειες που απορροφά και εξελίσσει το άτομο. Στο βαθμό όμως που δεν καταφέρνουμε να τις μετουσιώσουμε θετικά, οι ενέργειες αυτές δημιουργούν αντίστοιχα σύνδρομα που δυσκολεύουν τη ζωή μας. 

 

Η εικόνα του ωροσκοπίου στο σύνολό της αντανακλά την ποιότητα, τη δυναμική αλλά και τις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας κάθε ατόμου και συνεπώς, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εκτίμηση, θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε μία προς μία τη θέση κάθε πλανήτη σε ζώδιο και οίκο του ωροσκοπίου.  Όμως, το ζώδιο που βρίσκεται ο Ήλιος στο ωροσκόπιό μας είναι και το σημαντικότερο στοιχείο που προσδίδει στο άτομο κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μας εξελίσσονται στην πορεία της ζωής μας και η αστρολογία, σαφώς μπορεί και καταγράφει αυτή την πορεία αλλά και την προβλέπει κατά την μελέτη του ωροσκοπίου.

Η θέση του Ήλιου καταδεικνύει τον τομέα (οίκο) όπου θα καταγραφεί η μεγαλύτερη πρόοδος στη διάρκεια της ζωής μας, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η συγκεκριμένη θέση λειτουργεί σαν «συσσωρευτής» ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο εστιάζει από την αρχή της ζωής του το ενδιαφέρον του στην εξέλιξη των ποιοτήτων που το συγκεκριμένο ζώδιο, όπου βρίσκεται ο Ήλιος του, εμπεριέχει. Η διαδικασία της άντλησης αυτής και της εξέλιξης των ποιοτήτων τού ζωδίου μας, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται μέχρι τα μισά της ζωής μας, περίπου στα 42 μας, ενώ από κει και πέρα αρχίζει η «εκπομπή» των ποιοτήτων αυτών στο περιβάλλον μας.

Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι κάθε ζώδιο χαρακτηρίζεται από μια κλίμακα ποιοτήτων που απορροφούνται και εκφράζονται σταδιακά από το άτομο, ενώ ο βαθμός που κάτι τέτοιο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, εξαρτάται από το επίπεδο και το βαθμό της εξελιξιμότητας που το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να επιτύχει, σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. Φυσικά, αυτή η προϋπόθεση είναι και η παράμετρος που καθορίζει και το κατά πόσο το άτομο θα εμφανίσει το «ζωδιακό σύνδρομο» και τις παρενέργειες που αυτό θα παρουσιάσει στη ζωή και την προσωπικότητά του. Όλα αυτά βέβαια εστιάζονται στην ηλικία των 40-44, οπότε και εκφράζεται μια έντονη τάση αλλαγής στην ψυχολογία και ενδεχόμενα στις κατευθύνσεις και τις μελλοντικές μας επιλογές. Σ’ αυτή την ηλικία θα πρέπει να ψάξουμε για να ανιχνεύσουμε ένα πιθανό σύνδρομο και να δούμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, για κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

 

ΚΡΙΟΣ

Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η αγωνιστικότητα, η δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών, ο αυθορμητισμός και η θετική στάση του απέναντι στην ζωή ή και η ζεστή προσωπικότητά του. Όλα αυτά εκφράζονται και καλλιεργούνται μέχρι τα μέσα της ζωής του. Αλλά τότε θα πρέπει ήδη να έχει αρχίζει να εξισορροπεί αυτές τις ενέργειες με εκείνες ο Ζυγός, το απέναντι από τον Κριό ζώδιο, εκφράζει.

Το Κριάρι, θα πρέπει να εισαγάγει στη ζωή του την έννοια της συντροφικότητας αφενός και της αρμονίας αφετέρου, για να μπορέσει να προχωρήσει με εποικοδομητικό τρόπο προς το αύριο. Σε αντίθεση περίπτωση, συνεχίζεται η υπερβολική συσσώρευση των ποιοτήτων τού Κριού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει το σύνδρομο του «υπερεγώ». Εγωκεντρισμός, επιπολαιότητα, νευρικότητα και αλόγιστη ανάληψη ευθυνών, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το σύνδρομο τού Κριού.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ταύρου, είναι η πρακτικότητα, η σταθερότητα, η προσεκτική προσέγγιση των προβλημάτων του, η υπομονή και κάποια ευαισθησία στο ευ ζην και κατά συνέπεια στις υλικές απολαύσεις. Η ικανότητά του να παράγει υλικές αξίες είναι αξιοσημείωτη. Όλα αυτά εκφράζονται και αναπτύσσονται στην διάρκεια της ζωής του μέχρι τα 42 περίπου, οπότε και είναι πιθανόν να εκφραστούν οι παρενέργειες από το σύνδρομο τού Ταύρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει έναν Ταύρο στην αλόγιστη συσσώρευση και αναζήτηση υλικών αξιών, στην υπερβολική προσκόλληση σε παλιά δεδομένα και ξεπερασμένες αξίες και κατά συνέπεια στην απομόνωση.

Για να αποφευχθεί αυτή η υπερβολή, ένας Ταύρος θα πρέπει μετά τα 40 του να αρχίζει να απορροφά και να αναπτύσσει κάποιες ποιότητες που το απέναντι ζώδιο του Σκορπιού εκφράζει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υιοθετήσει ένα πιο φιλοσοφημένο στυλ ζωής, χρωματισμένο από την έντονη ανάγκη να διεισδύσει στα άδυτα τού ψυχισμού του συντρόφου του, αλλά και από τη βαθύτερη αναζήτηση και εξερεύνηση κάποιων φιλοσοφικών αξιών. Η ζωή του θα πρέπει να γίνει πιο απρόβλεπτη και ερευνητική και θα πρέπει να μάθει να μοιράζεται και να διαχειρίζεται υλικές αξίες με άλλα άτομα.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι εύστροφοι, κοινωνικοί, διαθέτουν χιούμορ, αλλά και μία μοναδικής ακρίβειας αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω τους, στο κοντινό κοινωνικό τους περιβάλλον. Διαθέτουν μία μοναδική ικανότητα επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και είναι έντονα κινητικοί. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αναπτύσσονται ικανοποιητικά μέχρι τα μέσα της ζωής τους. Το σύνδρομο που μπορεί να αναπτυχθεί όμως τότε είναι η υπερβολική προσκόλληση σε ανούσιες κοινωνικές δραστηριότητες, η έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στον σύντροφό τους ή και η παντελής έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας μαζί του καθώς και μία υπερβολική ευστροφία που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα την χαρακτηρίζαμε σαν κακόβουλη «πονηριά».

Όλα αυτά μπορεί να αποφευχθούν, αν εξισορροπηθούν με στοιχεία ποιοτήτων που εκφράζει το απέναντι ζώδιο τού Τοξότη. Δηλαδή, η δυνατότητα εξέλιξης της πνευματικότητάς τους μέσα από την καλλιέργεια ανώτερων πνευματικών δραστηριοτήτων, η διεύρυνση των οριζόντων τους στην καθημερινότητά τους μέσα από ταξίδια και πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και η αναζήτηση της έννοιας του δικαίου και της ηθικής.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Καρκίνου είναι η αγάπη τους για το θεσμό της οικογένειας, των παραδόσεων και της ενασχόλησης με τα παιδιά. Ακόμη χαρακτηρίζονται από την ευαίσθητη φύση τους, την τρυφερότητά τους απέναντι στο σύντροφό τους, αλλά και τη γενικότερη συναισθηματική αντίληψη της ζωής τους.

Όλα αυτά αναπτύσσονται ικανοποιητικά μέχρι τα μέσα της ζωής τους, οπότε τότε μπορεί να εκφραστεί το «καρκινικό σύνδρομο» Αυτό τους εγκλωβίζει στο οικογενειακό τους περιβάλλον με αποτέλεσμα να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τη ζωή και να εκφράζουν μία ασταμάτητη δυσαρέσκεια απέναντι στον σύντροφό τους αλλά και τους ανθρώπους γύρω τους. Χάνουν σταδιακά την αυτοεκτίμησή τους και πολύ πιθανόν να παρουσιάσουν έντονα σαδομαζοχιστικές τάσεις ή υπερβολική προσκόλληση στον άνθρωπό τους, που τον υπερεξιδανικεύουν. Το αντίδοτο για αυτές τις παρενέργειες βρίσκεται στην αφομοίωση κάποιων χαρακτηριστικών που το απέναντι ζώδιο του Αιγόκερω εκφράζει. Θα πρέπει να αναζητήσουν την δυνατότητά τους να αναγνωριστούν κοινωνικά ή και επαγγελματικά μέσα από τη δική τους δραστηριοποίηση στο περιβάλλον τους και να αποκτήσουν σταδιακά κάποια αίσθηση ανεξαρτησίας στη ζωή τους.

 

ΛΕΩΝ

Τα Λιοντάρια διακρίνονται για την υπερηφάνεια τους, τις αρχηγικές τους ικανότητες, τη δημιουργική τους φύση, αλλά και το δυναμισμό τους και την παιχνιδιάρικη ή αθώα φύση τους. Όλα αυτά αναπτύσσονται και εκφράζονται σταδιακά μέχρι τα μέσα της ζωής τους, οπότε μπορεί να παρουσιάσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου του Λέοντα. Αυτό μπορεί να τους κάνει υπερβολικά άκαμπτους στη ζωή τους, και περισσότερο στις σχέσεις τους, να τονίσει αρρωστημένα το υπερεγώ τους και ενδεχόμενα να τους οδηγήσει στην κοινωνική απομόνωση.

Το αντίδοτο βρίσκεται στην απορρόφηση κάποιων στοιχείων του απέναντι ζωδίου, του Υδροχόου. Χρειάζεται, δηλαδή, να εξισορροπήσουν και να αναχαιτίσουν την υπερβολική καλλιέργεια των ποιοτήτων τού Λέοντα. Θα πρέπει να υιοθετήσουν μία πιο αλτρουιστική διάθεση και αγάπη για τους λιγότερο προικισμένους στο περιβάλλον τους. Να οδηγηθούν στην άσκησή τους σε κάποιες νέες τάσεις ζωής, και να μάθουν να λειτουργούν περισσότερο σε συλλογικό επίπεδο, παρά μόνοι τους. Η αναγνώριση των ικανοτήτων των άλλων ή και ο σεβασμός του όποιου χαρακτήρα τους, είναι απαραίτητο στοιχείο για την ικανοποιητική τους μετεξέλιξη.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά των Παρθένων είναι η οργανωτική τους ικανότητα, η αγάπη τους για την τάξη και την καθαριότητα, η πρακτική αλλά και κάπως συντηρητική τους φύση και η ανάγκη τους να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο ή στον πλησίον τους. Όλα αυτά εξελίσσονται και αναπτύσσονται ομαλά μέχρι τα μέσα της ζωής τους οπότε και μπορεί να παρουσιάσουν τα συμπτώματα τού «παρθενικού συνδρόμου». Αυτά, μπορεί να είναι η υπερβολική προσήλωσή τους στην ρουτίνα και οργάνωσή τους με αποτέλεσμα να χάσουν το ενδιαφέρον τους για την ζωή και ενδεχόμενα να γίνουν εριστικοί και υπερβολικά επικριτικοί με τον σύντροφό τους και τους ανθρώπους δίπλα τους. Ο φόβος να μην χάσουν τον έλεγχο στην καθημερινότητά τους μπορεί να τους οδηγήσει στη στασιμότητα και την κοινωνική απομόνωση. Πολύ πιθανόν να παρουσιάσουν έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα στην υγεία τους.

Είναι απαραίτητο, για να αποφύγουν αυτόν τον εγκλωβισμό, να αναπτύξουν μία πιο ουσιαστική πνευματική δραστηριότητα και να αναζητήσουν νέα ενδιαφέροντα, που βασικό στοιχείο θα είναι οι πνευματικές και φιλοσοφικές τους αναζητήσεις. Οι Παρθένοι θα πρέπει να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τις πνευματικές τους ικανότητες, και φυσικά να μάθουν να ρισκάρουν περισσότερο στη ζωή τους, κυνηγώντας την εμπειρία και την περιπέτεια.

 

ΖΥΓΟΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά τού Ζυγού είναι η αίσθηση της αρμονίας και του δικαίου, η διαλεκτική και διπλωματική τους ικανότητα, η κοινωνικότητά τους και το λεπτό τους γούστο. Όλα αυτά αναπτύσσονται και εκφράζονται εποικοδομητικά μέχρι τα μέσα της ζωής τους, οπότε και είναι πιθανόν να εμφανίσουν συμπτώματα από το σύνδρομο τού ζωδίου τους. Αυτά, ίσως έχουν να κάνουν με την έλλειψη αποφασιστικότητας, την προσκόλλησή τους στο σύντροφό τους χωρίς όμως να εισπράττουν ουσιαστική ικανοποίηση, και το χειρότερο με την αίσθησή τους ότι δεν μπορούν να προσφέρουν ή να δημιουργήσουν τίποτε περισσότερο στη ζωή τους.

Το αντίδοτο βρίσκεται στην υιοθέτηση κάποιων στοιχείων από το ζώδιο του Κριού και η εξισορρόπησή τους με αυτά που προαναφέρθηκαν. Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η απόφαση να εξερευνήσουν καινούργια πεδία δράσης στη ζωή τους είναι ίσως το πιο επιβεβλημένο στοιχείο που πρέπει να αφομοιώσουν.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Σκορπιού είναι η ανήσυχη φύση του, η τάση να διεισδύει βαθιά στον ψυχισμό του συντρόφου του και η τάση να εμπλέκεται σε δύσκολες καταστάσεις προκειμένου να συλλέξει εμπειρίες και να μετεξελίξει την προσωπικότητά του. Όλα αυτά αναπτύσσονται και εκφράζονται ομαλά μέχρι τα μέσα της ζωής του, οπότε μπορεί να εμφανιστούν και τα συμπτώματα του συνδρόμου τού Σκορπιού. Αυτά είναι η εμμονή του να εμπλέκεται σε αβέβαιες περιπέτειες και εγχειρήματα ή και να χάνεται στην άβυσσο των συναισθημάτων και εμμονών του. Η υπερβολική προσκόλλησή του σε αβέβαια οικονομικά σχήματα ή και η μόνιμη εξάρτησή του από χρήματα τρίτων, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην ζωή των Σκορπιών.

Το αντίδοτο βρίσκεται στην υιοθέτηση κάποιων ποιοτήτων που εκφράζονται από το ζώδιο του Ταύρου οι οποίες και θα εξισορροπήσουν θετικά κάποιες ακραίες του τάσεις. Οι σκορπιοί θα πρέπει να μάθουν να αναπτύσσουν την ικανότητά τους για θετική παραγωγή εισοδήματος και αποταμίευση, και να υιοθετήσουν ένα πιο πρακτικό και λιγότερο ανήσυχο στυλ στη ζωή τους. Η αναζήτηση της τάξης και της καλύτερης οργάνωσης της καθημερινότητάς τους είναι απαραίτητο συστατικό για την περαιτέρω πρόοδό τους.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά τού Τοξότη είναι το κυνήγι της γνώσης και της εμπειρίας, η φιλοσοφική αναζήτηση της έννοιας της ηθικής και του δικαίου και η ζωντανή και φιλελεύθερη φυσιογνωμία του. Όλα αυτά μπορεί να αναπτυχθούν και να εκφραστούν σωστά μέχρι το μέσον της ζωής του, οπότε και μπορεί να εγκλωβιστεί στο σύνδρομο τού Τοξότη, αν δεν έχει απορροφήσει και υιοθετήσει σωστά κάποιες ποιότητες από το απέναντι ζώδιο των Διδύμων. Το σύνδρομο του Τοξότη μπορεί να τον εγκλωβίσει στην αέναη και υπερβολική αναζήτηση νέων ιδεών και την υπερβολική προσκόλληση στις ιδέες και ιδεολογίες του, σε βαθμό φανατισμού.

Το αντίδοτό του είναι μια πιο λογική και πρακτική αντίληψη του κοινωνικού του χώρου και μια πιο ρεαλιστική τοποθέτησή του στην καθημερινότητά του. Είναι απαραίτητο να επιλέξει να δημιουργήσει έναν κύκλο γνωριμιών στη βάση ενός ευρύτερου φάσματος και μωσαϊκού προσωπικοτήτων. Ακόμα, καλύτερα είναι ο Τοξότης να διαγνώσει την σπουδαιότητα της προβολής των γνώσεών του σαν μια εκπαιδευτική δραστηριότητα.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερω είναι η ανάγκη του για την κοινωνική και επαγγελματική του αναγνώριση, η συνεπής και πρακτική του συμπεριφορά, και η διαρκής προσήλωσή του στο καθήκον και τις κατεστημένες αξίες. Όλα αυτά μπορεί να αναπτυχθούν και να εκφραστούν εποικοδομητικά μέχρι τα μέσα της ζωής του, αλλά τότε κινδυνεύει να εγκλωβιστεί από το σύνδρομο του ζωδίου του, αν δεν υιοθετήσει κάποιες ποιότητες από τα χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου του, του Καρκίνου. Οι Αιγόκεροι κινδυνεύουν να χάσουν την επαφή τους με την πραγματικότητα και να οδηγηθούν στην κοινωνική τους απομόνωση, αν δεν σεβαστούν ή και αγαπήσουν τον θεσμό της οικογένειας, της συντροφικότητας και δεν εστιάσουν την προσοχή τους στην κατοχύρωση των επιτευγμάτων τους περισσότερο, παρά στο κυνήγι νέων. Η απώλεια της ευαισθησίας για τον άνθρωπο και ο πατριαρχισμός είναι τα πιο συνήθη συμπτώματα τού συνδρόμου τού Αιγόκερω, καθώς και ο αποκλεισμός τους από τις μικρές χαρές της ζωής.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Υδροχόου είναι η φιλική και κοινωνική του συμπεριφορά, η αναζήτηση του καινούριου ή και αντισυμβατικού στη ζωή τους και η κάπως ριζοσπαστική τους νοοτροπία απέναντι σε οτιδήποτε. Όλα αυτά αναπτύσσονται και εκφράζονται εποικοδομητικά μέχρι τα μέσα της ζωής τους, αλλά τότε υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν τα συμπτώματα τού Υδροχοϊκού συνδρόμου.

Αυτά μπορεί να είναι η παντελής απόρριψη κάθε μοντέλου ζωής ή και φιλοσοφικής στάσης, η εμμονή τους σε μία αντιδραστική και αντικοινωνική συμπεριφορά και το χειρότερο, η έλλειψη ικανοποίησης σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους.

Το αντίδοτο βρίσκεται στην υιοθέτηση κάποιων ποιοτήτων που εκφράζονται από το ζώδιο του Λέοντα. Δηλαδή, ο σεβασμός κάποιων παραδοσιακών κατεστημένων αξιών, η ανάληψη κάποιων πιο δημιουργικών δραστηριοτήτων και το υγιές χτίσιμο της αυτοεκτίμησής τους.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Τα βασικά χαρακτηριστικά των Ιχθύων είναι η ευαίσθητη συναισθηματική τους φύση αλλά και η ευάλωτη ψυχολογία τους, η διορατικότητά τους, η πλούσια και αχαλίνωτη φαντασία τους και το «ποιητικό» τους ταλέντο καθώς και μία έντονη ανθρωπιστική τους διάθεση. Όλα αυτά μπορεί να εκδηλωθούν και να αναπτυχθούν μέχρι τα μέσα της ζωής τους, οπότε και μπορεί να εμφανιστούν έντονα τα συμπτώματα του συνδρόμου των Ιχθύων. Αυτά μπορεί να είναι η υπερβολική προσκόλλησή τους στις συναισθηματικές τους ανάγκες και παρορμήσεις, η απώλεια του ελέγχου της καθημερινότητάς τους και των υποχρεώσεών τους και το χειρότερο, η έντονη τάση τους στον αλκοολισμό ή και η εμφάνιση κάποιων ψυχικών νοσημάτων. Όλα αυτά μπορεί να αποφευχθούν αν υιοθετήσουν και απορροφήσουν κάποιες ποιότητες που εκφράζονται από το ζώδιο της Παρθένου.

Δηλαδή, θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα στυλ ζωής που θα εμπεριέχει κάποια οργάνωση της καθημερινότητάς τους, διοχέτευση των ικανοτήτων τους σε δραστηριότητες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στο κοινωνικό σύνολο, και μια περισσότερο πρακτική αντιμετώπιση των καθημερινών τους αναγκών και σχέσεων.

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008