DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ KAI ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΤΕ

 

Βιοσυντονισμός (Bioresonance Therapy)

 

 

 

 

Της Κασσάνδρας Μουγιάκου, Γιατρού -Παθολόγου

 

 

Ενεργειακή Ιατρική

 

Οι φυσικοί επιστήμονες της κβαντικής θεωρίας (Max Planck, Albert Einstein), πριν από ενενήντα χρόνια, αναγνώρισαν πως η ύλη δεν είναι τίποτα άλλο από συμπυκνωμένη ενέργεια.

Συνεπώς και το ανθρώπινο σώμα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια και, ως εκ τούτου, έχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτή η ανακάλυψη είναι εξαιρετικής σημασίας για την επιστήμη της ιατρικής. Ανοίγει το δρόμο σε μια καινούργια διάσταση: την ενεργειακή ιατρική. Αυτό σημαίνει, πως από διαγνωστικής και θεραπευτικής απόψεως, το σώμα μπορεί να προσεγγιστεί από την ενεργειακή του πλευρά.

Ο βιοσυντονισμός είναι μια από τις νέες ιατρικές μεθόδους, οι οποίες στηρίζονται σε αυτή την επιστημονική γνώση και εξελίχτηκαν από αυτές τις ανακαλύψεις.

 

 

Ποιες είναι οι αρχές του βιοσυντονισμού

 

 

O κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό ον. Έτσι και η κάθε πάθηση του οργανισμού του είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Πρέπει, δηλαδή, η θεραπεία να προσαρμόζεται ειδικά στον κάθε ασθενή. Μιλώντας με μοντέρνα ορολογία: η θεραπεία «συντονίζεται» με τον ασθενή.

Ο «πατέρας» της βιοσυντονιστικής θεραπείας είναι ο γερμανός ιατρός Franz Morell. Το 1977, και έχοντας μακρόχρονη πείρα με τον ηλεκτροβελονισμό, σκέφτηκε ότι οι θεραπείες του θα μπορούσαν να είναι πιο ακριβείς αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του ίδιου του σώματος του ασθενούς. Έτσι κατασκευάστηκε η πρώτη ηλεκτρονική συσκευή, η οποία μπορούσε να λάβει και να επιστρέψει στο σώμα τις ηλεκτρομαγνητικές του συχνότητες με τη βοήθεια ηλεκτροδίων. Με αυτό τον τρόπο ο Morell έβαλε τα θεμέλια μιας από τις πιο ακριβείς θεραπευτικές διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα στην ιατρική.

 

Σώμα και ενεργειακό πεδίο

 

Ο βιοσυντονισμός λοιπόν ξεκινάει με βάση το γεγονός πως το ανθρώπινο σώμα – ως ενεργειακό πεδίο – μπορεί να εκπέμπει και να λαμβάνει ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις. Τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα έχουν το καθένα τις ειδικές τους δονήσεις. Αυτές οι εξατομικευμένες δονήσεις συνδέονται μεταξύ τους και έχουν μια αμοιβαία επίδραση. Μαζί σχηματίζουν το συνολικό φάσμα συχνοτήτων του ασθενούς – την ατομική του δονητική εικόνα.

Οι δονήσεις ενός υγιούς ατόμου είναι διαφορετικές από αυτές ενός ασθενούς. Οι συχνότητες ξένων ουσιών, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, τα μιάσματα, το στρες και ενεργειακά μπλοκαρίσματα επηρεάζουν τον δονητικό του τύπο. Έτσι, η υγεία και η ασθένεια εκφράζονται μέσα στην ατομική δονητική εικόνα κάθε οργανισμού.

 

Πως εφαρμόζεται

 

Ο Morell έβαλε σε εφαρμογή μια αρχή της φυσικής κατά την οποία οι ταλαντώσεις επηρεάζονται από την ακριβή αντικατοπτρισμένη εικόνα τους, με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται. Η εφαρμογή αυτής της αρχής στην ιατρική επιτρέπει την μείωση ή και την εξουδετέρωση των παθολογικών ταλαντώσεων ενός ασθενούς χρησιμοποιώντας την αντεστραμμένη εικόνα τους (αντικατοπτρισμός). Με την αντιστροφή των παθολογικών συχνοτήτων επιτεύχθηκε μια καινοτομία στην ιατρική. Έγινε δυνατό, να ανακουφισθεί ο οργανισμός και οι ρυθμιστικές του λειτουργίες από τις επιβαρυντικές δονήσεις, είτε αυτές προέρχονται από το ίδιο το σώμα είτε από ξένες ουσίες, οι οποίες βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Ο όρος «βιοσυντονιστική θεραπεία» (bioresonance therapy) χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Hans Brügermann, ο οποίος έκανε το επόμενο σημαντικό βήμα στην χρήση των ηλεκτρομαγνητικών θεραπευτικών δονήσεων.

 

BICOM

 

Πρόκειται για μία συσκευή που επιτρέπει την μείωση ή την αύξηση της έντασης εκπομπής των θεραπευτικών σημάτων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες. Η συσκευή αυτή ονομάστηκε BICOM® από τα αρχικά των λέξεων βιο-επικοινωνία (Bio-Communication). Κατασκευάστηκε από τον Morell.

 

Θετικά σημεία στην βιοσυντονιστική θεραπεία

 

Είναι μια θεραπεία που προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του αρρώστου, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών, ακόμα και τις ψυχικές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις χρόνιες παθήσεις, οι οποίες παραμένουν «άγνωστης αιτιολογίας» για τη συμβατική ιατρική. Έτσι καταφέρνει πολλές φορές ακόμα και να εξαλείψει μια νόσο, η οποία «κλασσικά» αντιμετωπίζεται με φάρμακα, των οποίων το μέγιστο αποτέλεσμα είναι η μείωση των συμπτωμάτων.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι ανώδυνη και, το σημαντικότερο, ακίνδυνη. Χρησιμοποιείται εδώ και 30 χρόνια χωρίς παρενέργειες.

Ως συμπληρωματική μέθοδος μπορεί να  συνδυαστεί τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής όσο και με «εναλλακτικές» μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία κτλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008