DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

6η  Η μ ε ρ ί δ α  Σ.  Ε.  Ρ

 

Η επίσημη συνάντηση των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων

 

 

 

 

Του Σπύρου Δημητράκουλα

 

 

Η 6η ημερίδα του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων διεξήχθη στις 25 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Esperia Palace, όπου έγινε και η κοπή της πίτας του ΣΕΡ. Τα θέματα της ημερίδας διάφορα, πρόσφεραν ολιστική ενημέρωση σε πολλά επίπεδα δράσης του σύγχρονου ρεφλεξολόγου.

 

Η προσέλευση των μελών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αν  σκεφτεί κανείς ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα όλα τα μέλη του Σωματείου, κάτι που βέβαια ευχόμαστε να μην επαναληφθεί.

Η ημερίδα ξεκίνησε με αναφορά στην αξία της χρήσης των βοτάνων και των συμπληρωμάτων διατροφής σε συνδυασμό με ρεφλεξολογία, κάτι που αποδεικνύει την αξία της ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου.

Μεγάλης αποδοχής έτυχαν οι τεχνικές της μεθόδου ΑRΤ του Α. Porter που επιδείχθηκαν με την ευγενική παραχώρηση του ιδίου και του Κέντρου ΔΙΟΔΟΣ, χειρονομίες που πρέπει να τονίσουμε ότι σπανίζουν, ακόμα και στο εξωτερικό. Εξαιρετικά πρακτικό και χρήσιμο αποδείχθηκε στους συναδέλφους το σχετικό cd  που μοιράστηκε και  περιέχει κάποιους χειρισμούς, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί ενώ παράλληλα προστατεύουν τα χέρια και το σώμα του ρεφλεξολόγου.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πολυεκταρίδης μας επιφύλαξε μια μοναδική και ξεχωριστή παρουσίαση η οποία κέρδισε πολλά συναινετικά χαμογέλα σε όλη την αίθουσα. Η δύναμη του ήχου και του φωτός δεν είναι κάτι άγνωστο στους κύκλους μας. Ωστόσο, o κ. Πολυεκταρίδης κατάφερε να  ρίξει άπλετο φως στο θέμα, κάνοντας αναδρομή από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Η χρήση φωτογραφιών που δανείστηκε από το βιβλίο «To μυστικό μήνυμα του νερού» Εκδ. Έσοπτρον, επιβεβαίωσαν τους υποστηρικτές του θετικού λόγου και της θετικής σκέψης.      Μάλιστα, εξέπληξαν κυριολεκτικά αυτούς που δεν είχαν λάβει υπ’όψιν  τις θεραπευτικές διαστάσεις που υπάρχουν στη θετική στάση ζωής, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό. Απ’ ότι φάνηκε από την παρουσίαση αυτή ο έμπειρος συνάδελφός μας εφαρμόζει με επιτυχία αυτή τη θέση και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Η ημερίδα έκλεισε με «Τα κομβικά σημεία της ζωτικής ενέργειας μεταξύ μεσημβρινών και ισημερινών στον άκρο πόδα και στην άκρα χείρα, για την αντιμετώπιση διανοητικοψυχοσωματικών προβλημάτων» που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Σ. Ε. Ρ Δρ. Μ. Κυριακίδης. Στο πλαίσιο της παρουσίασης αυτής  έγινε μια γενική προσέγγιση και μια επισήμανση κάποιων σημείων που αφορούν τα πιο συχνά εμφανιζόμενα προβλήματα. Ας σημειωθεί ότι εισαγωγή στην θεωρία των μεσημβρινών διδάσκονται όλοι οι σπουδαστές της ρεφλεξολογίας στην Ελλάδα κατά την εκπαίδευσή τους, κάτι το οποίο δεν γίνεται στο εξωτερικό όπως φάνηκε και στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό συνέδριο στην Ιρλανδία, μιας και εκεί παρουσιάστηκε ως νέα εξέλιξη! Η εμβάθυνση, ωστόσο, στην συγκεκριμένη γνώση μόνο καλό κάνει και ιδιαιτέρως όταν γίνεται από κάποιον που το γνωρίζει καλά και το εφαρμόζει ο ίδιος με μεγάλες επιτυχίες. Όπως βέβαια τόνισε ο ίδιος ο κύριος Κυριακίδης, ο χρόνος ήταν λίγος και δεν προσφερόταν για πλήρη ανάπτυξη του θέματος. Ωστόσο, χαιρόμαστε για την πρόθεσή του, να γίνει πρακτικό εργαστήριο (workshop) πάνω στο ίδιο θέμα στα γραφεία του Σ. Ε. Ρ ώστε να ενημερωθούμε όλοι οι συνάδελφοι. Προς το παρόν ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή συνέχεια. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σελίδα για εκτύπωση Στείλτε το σε ένα φίλο
Προηγούμενο
T33 - NONI
Κορυφή Επόμενο
T33 - The Woman Show


 
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008