DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΟΡΑΜΑ

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

REIKI- MASTER TEACHER

 

 

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

 

Από τότε που ο Δρ. Μπράιαν Βάις, ένας διακεκριμένος σκεπτικιστής ψυχίατρος, διευθυντής του τμήματος ψυχιατρικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Yale τόλμησε να δημοσιεύσει την εμπειρία του με μια νεαρή ασθενή και την θεραπεία της,  μέσω προηγούμενων ζωών, πέρασε ήδη αρκετός καιρός  (1988)  και τα δεδομένα στον επιστημονικό χώρο, έχουν αλλάξει δραματικά. Έννοιες όπως η μετεμψύχωση, οι προηγούμενες ζωές, η θεραπευτική δύναμη της προσευχής, ο βελονισμός, η ομοιοπαθητική, το θεραπευτικό μασάζ, το ρέικι, θέματα ταμπού και ριγμένα στο ανάθεμα της «μεταφυσικής», έχουν αρχίσει να μελετώνται από έγκριτους επιστήμονες αλλά και από φημισμένα πανεπιστήμια- ιδιαίτερα των Η.Π.Α- ως θεραπευτικοί μέθοδοι με αξιόλογα αποτελέσματα!

Το ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει πριν από την γέννησή μας μεγάλωσε και απόκτησε θεραπευτική αξία!

Ένα κομμάτι αυτής της εμπειρίας της ψυχής, που αφορά το ενδιάμεσο κενό ανάμεσα σε δυο ενσαρκώσεις δηλαδή, άρχισε να μελετάται επισταμένως σχετικά πρόσφατα.

Τα περισσότερα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, προέρχονται από άτομα που έχουν υποβληθεί σε θεραπευτική ύπνωση ή και σε άλλες περιπτώσεις μέσα από διαλογισμό.

 

Ξεκινάει το ταξίδι της ψυχής…

 

Βλέπουμε λοιπόν, ότι σ’ αυτή την περίοδο η ψυχή βιώνει τον θάνατο βιώνει αρχικά την εμπειρία του θανάτου, δηλαδή τον αποχωρισμό από το σώμα, και την μετάβαση σε ένα άλλο επίπεδο όπου έχει τη δυνατότητα να αναβιώσει όλη της την ζωή, με σκοπό η ίδια η ψυχή να αξιολογήσει την πρόοδό της και τα μαθήματα που έμαθε ή απέτυχε να μάθει καθώς ζούσε.

Αυτό γίνεται μέσα σε μια ατμόσφαιρα αγάπης και αποδοχής που δεν περιέχει καθόλου κριτική ή μομφή.

 

Κατόπιν η ψυχή θεραπεύεται απ’ τα τραύματά που απέκτησε κατά τη διάρκεια της γήινης ενσάρκωσης. Έρχεται σε επαφή με τους πνευματικούς της οδηγούς αλλά και με την ψυχική της ομάδα- μια ομάδα ψυχών συγγενικών που είτε ενσαρκώνονται μαζί και αλληλοβοηθιούνται είτα κάποιοι μένουν απ’ την άλλη πλευρά- η μεταθανάτια διάσταση- για να βοηθούν από κει την εξέλιξη και την καθοδήγηση της ψυχής!

Η ψυχή σ’ αυτό το πεδίο εξελίσσεται και μαθαίνει καινούρια πράγματα, καθώς και ξεκουράζεται.

 

Το γενέθλιο όραμα

 

Όταν έρθει η ώρα για μια νέα ενσάρκωση τότε μαζί με τους

πνευματικούς της οδηγούς η ίδια η ψυχή, αποφασίζει για τα επόμενα μαθήματα που θέλει να πάρει, οπότε μαζί ανακαλύπτουν το σενάριο ζωής που θα ταίριαζε σ’ αυτά τα μαθήματα!

Θα δημιουργούσε δηλαδή τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προκλήσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αλλά και να έχει αναπτύξει τις δεξιότητες η ψυχή ώστε να αντεπεξέλθει στα μαθήματα.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι μας δίνονται τουλάχιστον τέσσερις με πέντε επιλογές από σώματα να διαλέξουμε.

Τα σώματα αυτά μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές φυλές και φύλα, αλλά έχουν πάνω κάτω τις ίδιες δυνατότητες - ως προοπτική ζωής -για να μάθουμε εκείνα που χρειαζόμαστε!

Έχουμε την δυνατότητα, σε εκείνη την διάσταση να  προβάρουμε εικονικά τις ζωές μέσα σε αυτά τα σώματα, και να διαλέξουμε αυτό πού μας ταιριάζει περισσότερο, πάντα υπό την καθοδήγηση των πνευματικών μας οδηγών.

Είναι συγκλονιστικό να ξέρεις, ότι δένεσαι το σώμα σου, παρόλο που κι αυτό έχει τη δική του ζωή, ιστορία και σκοπό και του αξίζει αγάπη και σεβασμός…

Είναι συγκλονιστικό να ξέρεις ότι θα μπορούσες να είσαι καλόγερος στην Γαλλία, χορεύτρια στην Αμερική, ή ένας μικρός έγχρωμος στην Αίγυπτο, αλλά  εσύ είσαι αυτό που είσαι, γιατί το έχεις επιλέξει, για κάποιον λόγο…

Σε αυτή την φάση λοιπόν, η ψυχή με την βοήθεια των πνευματικών της οδηγών έχει συντάξει ένα σχέδιο ζωής που περιλαμβάνει τον σκοπό μας σε αυτή την ζωή, απαρτιωμένο με μικρότερους στόχους.

Αυτό είναι το γενέθλιο όραμα, για το οποίο μίλησε και ο James Redfield στην ουράνια προφητεία!

Το να βιώσει κάποιος το Γενέθλιο όραμα του ,εν ζωή, είναι μια απελευθερωτική και βαθιά θεραπευτική εμπειρία, που μπορεί να αλλάξει την προοπτική μας και να θεραπεύσει βαθιές πληγές αμφιβολίας, ματαίωσης, έλλειψης πίστης και νοήματος! 

Σήμερα μπορούμε με ασφάλεια να βιώσουμε αυτήν την εμπειρία σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, μέσα από τεχνικές διαλογισμού και δημιουργικού οραματισμού! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008