DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

Η παρέμβαση του βιοσυντονισμού στον πόνο

 

 

 

Κασσάνδρα Μουγιάκου, ιατρός

 

 

Η θεραπεία του πόνου με τη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom 2000* είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες μορφές αντιμετώπισής του. Ο ασθενής, ο οποίος υποφέρει από  τους  πόνους που του προκαλεί η πάθησή του, ακολουθώντας τη συγκεκριμένη θεραπεία διαπιστώνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (αμέσως, ή μετά από λίγες ώρες ή μέρες) ότι ο πόνος σταδιακά μειώνεται και σε αρκετές περιπτώσεις εξαλείφεται!

 

Πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος;

 

Στην περίπτωση που ο πόνος είναι οξύς, η αγωγή επικεντρώνεται σε αυτόν. Αν, ωστόσο, η κατάσταση είναι χρόνια, τότε ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο πόνος είναι εντελώς διαφορετικός. Αρχικά είναι απαραίτητος ο προσδιορισμός των επιβαρυντικών εκείνων παραγόντων οι οποίοι είναι πιθανό να προκαλέσουν επιπλοκές κατά τη θεραπεία. Ενδεικτικά αναφέρονται η επιβάρυνση από επιζήμιες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (π.χ. γεωπαθητικό στρες), τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα ουλών του σώματος, το μπλοκάρισμα στην κροταφογναθική άρθρωση. Η εξισορρόπηση αυτών των καταστάσεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μία επιτυχημένη αγωγή με μακροχρόνιο αποτέλεσμα!

 

Η αντιμετώπιση του πόνου

 

Η εμφάνιση κάποιου πόνου μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες. Ο εντοπισμός των αιτιών αυτών είναι αναγκαίος προκειμένου ο πόνος να αντιμετωπιστεί σωστά. Ένα λειτουργικό πρόβλημα σε κάποιο όργανο μπορεί να αντανακλά τον πόνο σε μία εντελώς διαφορετική περιοχή, ακόμα και μακριά από το σημείο από το οποίο αυτός προέρχεται (Πίνακας 1). Και αντίστροφα, προβλήματα σε αρθρώσεις ή σπονδύλους μπορεί να προκαλούν πόνο σε συγκεκριμένα όργανα. Το ψυχολογικό στρες μπορεί να κάνει τον πόνο εντονότερο. Ένα συναίσθημα μπορεί να «εγκατασταθεί» ενεργειακά στα κύτταρα και να «τροφοδοτεί» τον πόνο για πολλά χρόνια.

 

Πίνακας 1. Ενεργειακές συσχετίσεις

Τοποθεσία πόνου

Όργανο

Λαιμός

Νεφρά ή στομάχι

Δεξιός ώμος

Χοληδόχος κύστη

Αριστερός ώμος

Καρδιά

Ωμοπλάτη

Πνεύμονες

Αγκώνας

Συκώτι

Καρπός

Σπλήνας / Πάγκρεας

Γοφός

Έντερο

Γόνατο

Χοληδόχος κύστη

Αστράγαλος

Ουροδόχος κύστη

 

Περιπτώσεις ασθενών που θεραπεύτηκαν

 

Ο Άρης Μ., ετών 34, εκπαιδευτικός, έχοντας καθημερινά 6 ώρες ορθοστασίας, ήρθε στο ιατρείο με χρόνιους πόνους στα γόνατα και στον αυχένα. Κατά την πρώτη επίσκεψη έγινε αγωγή στον αυχένα, ο οποίος παρουσίασε βελτίωση σε ποσοστό 100% μέσα στις επόμενες ημέρες και από τότε δεν τον έχει ξαναενοχλήσει. Ο πόνος στα γόνατα βρέθηκε να προέρχεται από την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Μετά την αγωγή, η οποία αφορούσε την εξομάλυνση ενεργειακού μπλοκαρίσματος στη μέση που είχε προκληθεί από την παιδική ηλικία, ο Άρης σηκώθηκε και ένιωσε τα γόνατά του πιο δυνατά και πιο σταθερά.

Η Σταυρούλα Μ., ετών 36, έπασχε για πάνω από 20 χρόνια από πόνους στη μέση. Όταν ο πόνος ήταν εντονότερος, αντανακλούσε και στα πόδια, άλλοτε στο δεξί κι άλλοτε στο αριστερό, σε βαθμό που δεν μπορούσε να ντυθεί, να μπει ή να βγει από το αυτοκίνητο. Η εξέταση έδειξε ότι ο πόνος συσχετιζόταν  με ένα χτύπημα που είχε υποστεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού κατά την εφηβική ηλικία και με τη δεξιά ωοθήκη. Μετά την ειδική αγωγή βιοσυντονισμού, που έγινε δύο φορές, για περισσότερο από ένα χρόνο, η Σταυρούλα δεν έχει πλέον ενοχλήσεις ούτε στη μέση ούτε  στα πόδια της.

Ο Σταμάτης Κ., ετών 46, είχε προγραμματισμένο χειρουργείο λόγω κήλης στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Για περισσότερους από έξι μήνες υπέφερε από εντονότατο πόνο στο δεξί ώμο και το μπράτσο. Δεν έβρισκε ανακούφιση ούτε με τα πιο ισχυρά αναλγητικά. Μία εφαρμογή βιοσυντονισμού  στην κήλη, τον αυχένα, τη νευραλγία και την περιαρθρίτιδα, η οποία εντοπίστηκε επίσης στον ώμο αυτό, τον απάλλαξε από τον πόνο μόλις 6 ώρες αργότερα. Η εγχείρηση ματαιώθηκε και από τότε έχει περάσει ενάμισης χρόνος.

Η Μαρία Κ., ετών 66, έπασχε από πόνους στα γόνατα λόγω εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας. Μου είπε πως θα με ευγνωμονεί αν καταφέρω να μειώσω τον πόνο έστω κατά 10%. Μετά την πρώτη κιόλας εφαρμογή ο πόνος μειώθηκε κατά 90%! Κάναμε και μία δεύτερη εφαρμογή και από δεν την ξαναείδα. Από τότε έχουν περάσει τρισήμιση χρόνια.

Αποτυπωμένη στο μυαλό μου, όμως, είναι η εικόνα της κυρίας Γεωργίας Γ., ετών 62, η οποία ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις σοβαρού πόνου στο ιατρείο μου. Έπασχε από πόνο στη μέση και για χρόνια δεν μπορούσε να σκύψει. Μετά την πρώτη εφαρμογή, η οποία αφορούσε κυρίως ξεμπλοκάρισμα στη ροή της ενέργειας σ’ αυτήν την περιοχή της σπονδυλικής στήλης, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Στην επόμενη επίσκεψη έκανε επικύψεις μπροστά μου, για να μου δείξει πώς βελτιώθηκε η κινητικότητά της και μου είπε: «Είναι απίστευτο. Πήγα σε καθηγητάδες, για να μου λένε ότι πρέπει να μάθω να ζω με τον πόνο και τώρα κοιτάξτε με τι κάνω!». Τέτοιες περιπτώσεις ανακουφισμένων ασθενών δίνουν τεράστια ικανοποίηση στο θεραπευτή.

Τα άτομα που στρέφονται προς τις διαφορετικές μορφές θεραπείας είναι αυτά που έχουν χάσει κάθε ελπίδα από τους συμβατικούς τρόπους (φάρμακα, φυσιοθεραπείες). Όταν ερωτώμαι για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα πόνου δεν υπόσχομαι αποτελέσματα. Λέω, όμως, ότι από την πείρα μου, υπάρχουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ποσοστά επιτυχίας, που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 80%. Προτρέπω, λοιπόν, τον καθένα να δώσει στο βιοσυντονισμό την ευκαιρία για έστω δύο εφαρμογές. Δεν υπάρχουν παρενέργειες από αυτή τη μέθοδο, είναι απόλυτα ασφαλής κι ανώδυνη. Παράλληλα, επιδρά χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

* Υπάρχουν πολλές συσκευές βιοσυντονισμού, οι οποίες όμως έχουν πολλές τεχνικές και τεχνολογικές διαφορές. Η συσκευή Bicom 2000 εφαρμόζει την αγωγή κατευθείαν στο σώμα του ασθενούς, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση σκευασμάτων, ενώ χάρη στη μετατροπή του ηλεκτρομαγνητικού σήματος σε μαγνητικό, δίνει καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008