DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

TΣΟΥΝΑΜΙ:

ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

του Μελέτη Μπαφαλούκου, αστρολόγου-ερευνητή

 

 

Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, μια πρωτόγνωρη καταστροφή στη νοτιοανατολική Ασία, που προκλήθηκε από έναν από τους ισχυρότερους υποθαλάσσιους σεισμούς της ιστορίας, έφερε στην επικαιρότητα το γνωστό φαινόμενο του «τσουνάμι» ή, πιο απλά, των παλιρροϊκών κυμάτων που δημιουργούνται μετά από έναν υποθαλάσσιο σεισμό.

Το γεγονός ανησύχησε ολόκληρο τον κόσμο. Η αστρολογική κοινότητα, ήδη από τις αρχές του 2004, είχε ανησυχήσει για ενδεχόμενες θαλάσσιες καταστροφές ή σημαντικά γεγονότα που θα ενεργοποιούσαν ανάλογα το συλλογικό ψυχισμό στον πλανήτη.

 

Η ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη

 

Τι είναι όμως αυτό που είχε ενεργοποιήσει την ανησυχία και ταυτόχρονα την περιέργεια των αστρολόγων; Η ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη, της Σέντνα, όπως ονομάστηκε.

Εν συντομία θα αναφέρουμε ότι η ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη συνοδεύεται από πολύ σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν δραστικά τη ροή της ζωής στον πλανήτη μας. Επειδή μιλάμε για ιστορικές αλλαγές, η περίοδος αυτή μπορεί να εκτείνεται μέχρι μερικές δεκαετίες από τη στιγμή της ανακάλυψης του νέου πλανήτη. Ακόμα, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι, για την αστρολογία, η επιρροή ενός πλανήτη ξεκινάει από τη στιγμή που γίνεται συνειδητή η ύπαρξή του. Ας θυμηθούμε τις τελευταίες ανακαλύψεις του Πλούτωνα το 1930, του Ποσειδώνα τον προηγούμενο αιώνα, και του Ουρανού στα μέσα του 18ου αιώνα, που έχουν σχέση με τη νεότερη ιστορία. Η επιρροή ενός πλανήτη έχει σχέση με τις ιδιότητες που του αποδίδονται, και αυτές με τη σειρά τους εξαρτώνται από το όνομα και τη μυθολογία που συνδέεται με αυτό το όνομα.

 

ΣΕΝΤΝΑ, η Θεά του Βυθού της Θάλασσας

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο πλανήτης Σέντνα εθεάθη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2003, ενώ επίσημα ανακαλύφθηκε και ονομάστηκε στις 15 Μαρτίου του 2004. Στις 9/11/2003 είχαμε μια σημαντική έκλειψη Σελήνης στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, σε δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο. Οι εκλείψεις στον άξονα αυτό τείνουν να έχουν σημαντικές επιδράσεις στο οικονομικό σύστημα και, αν θελήσουμε να ερμηνεύσουμε τη συγκεκριμένη με πιο φιλοσοφική ματιά, θα λέγαμε ότι ο Ηλιος από το Σκορπιό (ζώδιο του νερού, περίεργα και μοιραία γεγονότα) «χτυπάει» σε αντίθεση τη Σελήνη στον Ταύρο (ζώδιο της γης, οικονομικό σύστημα). Προφανώς, θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε με κάποια διάθεση προοπτικής ότι καταστροφές που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο επηρεάζουν το οικονομικό σύστημα. Επειδή ο άξονας αυτός σχηματίζει δυσαρμονική γωνία τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, υποψιαζόμαστε ότι τα γεγονότα που έχουν σχέση με το νερό θα είναι καταστροφικά και θα συνδέονται βασικά με τη θάλασσα.

Η επίσημη ανακάλυψη της Σέντνα έγινε στις 15 Μαρτίου και, αν εξετάσουμε το ωροσκόπιο αυτής της ημέρας, βλέπουμε ανάλογα στοιχεία. Δεν θα σταθούμε όμως τώρα εδώ. Το σημαντικότερο για μας είναι η αυθόρμητη απόδοση στο νέο πλανήτη του ονόματος «ΣΕΝΤΝΑ». Εν συντομία θα αναφέρουμε ότι στη μυθολογία των Εσκιμώων η Σέντνα αντιπροσωπεύει τη Θεά του Βυθού της Θάλασσας, η οποία αρνιόταν πεισματικά να παντρευτεί τον πλούσιο άντρα που της πρόσφερε ο πατέρας της, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί τελικά από τους δυο τους. Οι δοξασίες της περιοχής θέλουν τη Σέντνα να παραμένει ζωντανή στο βυθό της θάλασσας και να προκαλεί θαλάσσιες καταστροφές όταν ενοχλείται.

Η παγκόσμια αστρολογική κοινότητα ήταν ενημερωμένη για τη φύση του πλανήτη αυτού, ο οποίος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο του ηλιακού μας συστήματος, έχει μέγεθος πολύ μικρό, σχεδόν σαν του Πλούτωνα, και οι ιδιότητές του μοιάζουν με του «Σκορπιού», σαν αυτές του Πλούτωνα. Όλοι λοιπόν περιμέναμε να εκδηλωθούν πολύ σύντομα οι επιρροές αυτές της Σέντνα, και σίγουρα αυτό έγινε με τον πλέον παρασταστικό τρόπο στην καταστροφή που έφεραν τα κύματα τσουνάμι την 26η Δεκεμβρίου. Αν εξετάσουμε το ωροσκόπιο της στιγμής του σεισμού στην περιοχή εκείνη, θα διαπιστώσουμε με δέος ότι η Σέντνα βρίσκεται ακριβώς πάνω στον ανατέλλοντα ωροσκόπο, σε δυσαρμονική γωνία με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στο μεσουράνημα. Πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός, τουλάχιστον γι’ αυτούς που έχουν κάποιες βασικές γνώσεις αστρολογίας, η οποία επιβεβαιώνεται συνεχώς. Επίσημη «πρώτη» λοιπόν της Σέντνα στην καταστροφή που έφεραν τα τσουνάμι στην νοτιοανατολική Ασία. Και τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν;

 

Η ανάγκη αδελφοποίησης των λαών

 

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι με τη συνεχιζόμενη διέλευση του πλανήτη Ουρανού από το ζώδιο των Ιχθύων μέχρι το 2010, κάποιες σημαντικές καταστροφές θα έχουν ως βασικό στόχο να ενεργοποιήσουν την ψυχολογία του κόσμου ώστε να επιδείξει κάποια συμπάθεια στους άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να επισπευσθούν οι διαδικασίες συναδέλφωσης του πληθυσμού του πλανήτη. Αυτή είναι άλλωστε μια βασική ιδιότητα της εποχής του Υδροχόου, στην οποία μπαίνουμε για τα καλά. Πιστεύω ότι το φαινόμενο του «τσουνάμι» θα το δούμε αρκετές φορές στο άμεσον μέλλον και σε μεγαλύτερη ένταση. Οι φετινοί φθηνοπωρινοί μήνες είναι πολύ ύποπτοι για την εκδήλωση παρόμοιων φαινομένων, καθώς η πολύμηνη διέλευση του Άρη από το ζώδιο του Ταύρου σε δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο, δημιουργεί δυστυχώς τις προϋποθέσεις. Ίσως το τσουνάμι δεν θα είναι η μόνη έκφραση του χαρακτήρα που θα έχουν κάποιες σημαντικές θαλάσσιες καταστροφές που θα καταγραφούν στην ιστορία μας. Παρόμοια φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο εγγύς μέλλον, και αυτό που θα καταφέρουν θα είναι να ταρακουνήσουν τους αρχηγούς των κρατών στην εποχή που ζούμε, ώστε να πάρουν δραστικά μέτρα για την προστασία της ανθρωπότητας. Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των φαινομένων πιστεύουμε ότι θα φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά στην πραγματική ευτυχία. 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008