DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός

 

 

 

Ζητήσαμε από τον Δρ. Δημήτριο Γλύκα ΜΕ, PhD Πτυχιούχο Δάσκαλο του Υπερβατικού Διαλογισμού να μας πει τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός και ποια τα οφέλη του.

 

Κύριε Γλύκα μπορείτε να μας πείτε τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός;

 

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μια νοητική τεχνική που παρέχει στο Νου και το σώμα μια μοναδική και βαθιά κατάσταση “ήρεμης εγρήγορσης”. Το σώμα κερδίζει μια κατάσταση εξαιρετικά βαθιάς ανάπαυσης ενώ ο Νους κατασταλάζει σε μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας και εγρήγορσης.

Το  επίπεδο σιγής του Νου είναι γνωστό ως Υπερβατική Συνείδηση, ένα πεδίο μέγιστης ενέργειας, δημιουργικότητας και νοημοσύνης. Με το να έρχεται ο Νους, δύο φορές την ημέρα, σε επαφή με αυτήν την απεριόριστη πηγή ενέργειας και νοημοσύνης, έχει σαν αποτέλεσμα να σκέφτεστε και να ενεργείτε πιο δημιουργικά και έξυπνα-και να απολαμβάνετε την αυξανόμενη εγρήγορση και αποδοτικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής.

Αυτή η βαθιά ανάπαυση διαλύει επίσης τη βαθιά ριζωμένη πίεση και την ένταση στο σώμα, αναζωογονεί  ολόκληρο το σύστημα, και παρέχει τη βάση για δυναμική και επιτυχή δραστηριότητα.

 

Έχει κάποια σχέση με την ύπνωση και σε τι διαφέρει από τα άλλα είδη διαλογισμού;

 

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μοναδικός. Η ύπνωση περιλαμβάνει την υποβολή. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι φυσικός και δεν περιλαμβάνει καμία υποβολή.

Όλες οι άλλες μορφές διαλογισμού ή αυτό-ανάπτυξης περιλαμβάνουν είτε τη συγκέντρωση είτε τον οραματισμό. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι εύκολο να μαθευτεί, αβίαστος στην πρακτική, και δεν περιλαμβάνει ούτε τη συγκέντρωση ούτε τον οραματισμό.

Η επιστημονική έρευνα που συγκρίνει τον Υπερβατικό Διαλογισμό με άλλες τεχνικές διαλογισμού και χαλάρωσης έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικός για τη μείωση των εντάσεων και του άγχους, μείωση της αϋπνίας, αύξηση της αυτοπραγμάτωσης, βελτίωση της ψυχολογικής υγείας και μείωση της χρήσης των τσιγάρων,  του οινοπνεύματος και των μη συνταγογραφημένων φαρμάκων.

 

 Μήπως όταν αρχίσω τον Υπερβατικό Διαλογισμό γίνω πιο παθητικός και νωθρός χωρίς κίνητρο για επιτυχία και δράση στην ζωή και θα πρέπει να αλλάξω τις συνήθειές μου;

 

Ακριβώς το αντίθετο! Με την εξάλειψη του άγχους και της έντασης, και αυξανόμενες την ενέργεια και τη νοημοσύνη,  ο Υπερβατικός Διαλογισμός παρέχει μια αποτελεσματική βάση για δυναμισμό και  επιτυχία στη ζωή.

Είναι σαν να τραβήξετε πίσω το βέλος σε ένα τόξο. Εάν το σύρετε πίσω μισό μέτρο, το βέλος πετά προς τα εμπρός 100 μέτρα. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός σύρει φυσικά το Νου πίσω στην πηγή του, σε μια δεξαμενή ενέργειας, δημιουργικότητας, και νοημοσύνης. Μετά από 20 λεπτά εφαρμογής  της τεχνικής, μπορείτε να επανέλθετε σε δραστηριότητα που αναζωογονείται και που στηρίζεται, με περισσότερη δημιουργικότητα και νοημοσύνη.

Το αποτέλεσμα; Κάνετε λιγότερα και πετυχαίνετε περισσότερα, με μεγαλύτερη

ενέργεια, επιτυχία, και ικανοποίηση με ό,τι και εάν ασχοληθείτε.

 

 Πόσο εύκολο είναι να μάθει κανείς τον Υπερβατικό Διαλογισμό;

 

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι πολύ εύκολο να μαθευτεί και ασκείται φυσικά και αβίαστα χωρίς προσπάθεια. Πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως -κάθε ηλικίας (10 ετών και άνω), επαγγέλματος, εκπαίδευσης, και θρησκείας έχουν μάθει την τεχνική και απολαμβάνουν τα οφέλη της.

 

 Εάν θέλω να ξεκινήσω  Υπερβατικό Διαλογισμό πρέπει να προσχωρήσω σε κάποια οργάνωση;

 

Μόλις μάθετε τον Υπερβατικό Διαλογισμό, είστε αυτάρκης και μπορείτε να τον ασκείτε πλέον στο χώρο σας. Υπάρχει, εντούτοις, ένα πλήρες, προαιρετικό,  πρόγραμμα διαρκείας, διαθέσιμο σε όλους τους διαλογιζόμενους, για να εξασφαλίσουν ότι συνεχίζουν να ασκούν την τεχνική σωστά και να αποκομίζουν τα μέγιστα οφέλη. Μπορείτε να εκμεταλλευθείτε αυτό το πρόγραμμα όπως σας εξυπηρετεί.

 

Η πρακτική μου του Υπερβατικού Διαλογισμού θα

συγκρουστεί με τη θρησκεία μου;

 

Α: Όχι, θα ενισχύσει τη θρησκεία σας. Εκατομμύρια ανθρώπων όλων των θρησκειών-συμπεριλαμβανομένων και κληρικών- ασκούν τον Υπερβατικό Διαλογισμό. Αναφέρουν δε ότι η τεχνική, με την αύξηση της ενέργειας και της νοημοσύνης και την εξάλειψη της έντασης και της κούρασης, τους επιτρέπει να ακολουθήσουν καλύτερα το δόγμα της θρησκείας τους. Είναι μια τεχνική, αγνή και απλή. Δεν περιλαμβάνει καμία θρησκεία, πεποίθηση, φιλοσοφία, ή αλλαγή στον τρόπο ζωής!

 

Πού και πώς διαλογίζεστε;

 

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός ασκείται αφού καθίσει κάποιος άνετα με τα μάτια κλειστά για 20 λεπτά δύο φορές την ημέρα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε -στο σπίτι, στο γραφείο σας, σε ένα αεροπλάνο, στο ξενοδοχείο η στο camping κατά τη διάρκεια  των διακοπών. Οπουδήποτε!

 

Σε πόσο καιρό θα έχω τα πρώτα οφέλη;

 

Ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Όλοι εκείνοι που ασκούν τον Υπερβατικό Διαλογισμό παρατηρούν τη θετική εξέλιξη στην ζωή τους, εντούτοις, δεν είναι πραγματικά δυνατό να προβλεφθεί ποια ιδιαίτερα οφέλη θα λάβετε από την άσκηση  ή ακόμα και πόσο καιρό θα πάρει προτού να έχετε ένα συγκεκριμένο όφελος.

Η εκτενής επιστημονική έρευνα και η εμπειρία της τεχνικής δείχνουν σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι η σωστή και τακτική άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού, δύο φορές την ημέρα  είναι πολύ σημαντική για να λάβετε το 100% των οφελών της.

  

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008