DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

ΒΟΤΑΝΟ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ:

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

 

της Κατερίνας Σαγρή , Holistic Health Practitioner, Φυσική Θεραπευτική          

 

 

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Όλοι γνωρίζουμε και παραδεχόμαστε ότι η απομάκρυνση του ανθρώπου από το φυσικό του περιβάλλον έχει σαν αποτέλεσμα την αστάθεια της φυσικής του ισορροπίας.

Η άνθιση των χημικών βιομηχανιών και η παραγωγή φαρμάκων από συνθετικές πρώτες ύλες μονοπώλησαν την ιατρική και παραμέρισαν τα παλιά φάρμακα της λαϊκής ιατρικής, προκαλώντας σχεδόν την εξαφάνισή τους και θεωρώντας τα αναχρονιστικά.

Τα γιατρικά από βότανα αντικαταστάθηκαν από χημικά φάρμακα και από μερικές εκατοντάδες που ήταν, έγιναν χιλιάδες.

Το ίδιο όμως και οι αρρώστιες…..

Καθημερινά σχεδόν, οι ανακοινώσεις των Ιατρικών Συνεδρίων και τα αποτελέσματα  ερευνών από Πανεπιστήμια και Οργανισμούς μάς πληροφορούν για τους κινδύνους της χρήσης των φαρμάκων και των παρενεργειών τους.

 

ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,

ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ

 

Η χρήση βοτάνων, η αλλαγή του τρόπου ζωής, η μείωση του στρες, οι αλλαγές στη διατροφή, η σωστή διαβίωση, η άσκηση, η λουτροθεραπεία, η αποτοξίνωση του οργανισμού και η ολιστική θεώρηση των προβλημάτων υγείας θα βοηθήσουν τη θεραπευτική δύναμη του οργανισμού να ενεργοποιηθεί και να πετύχει την ίαση πολύ καλύτερα από τα δραστικά φάρμακα.

Έτσι μια θεραπευτική αγωγή με βότανα επιδρά συντονισμένα στον οργανισμό μας  βοηθώντας στην ομαλοποίηση πολλών λειτουργιών του. Μη σας φανεί παράξενο, αν αποφασίσετε να πάρετε ένα βότανο για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και ανακαλύψετε ότι ωφελεί και σε κάτι άλλο, ή ακόμη, όταν υπάρχει μια  υπέρ-λειτουργία  το βότανο ασκεί καταπραϋντική επίδραση.

Η δράση τους μπορεί να μην είναι άμεση, όπως κάνουν τα συνθετικά φάρμακα, και η αποτελεσματικότητά  τους εξαρτάται πολύ και από το είδος της ζωής που κάνουμε και από τη διατροφή μας.

Η βότανο-θεραπεία πρέπει να συνεχίζεται για εβδομάδες  ή και μήνες, πράγμα φυσικό και λογικό, μια και οι παθήσεις δεν μπορούν να εξαφανιστούν από τη μια μέρα στην άλλη. Όσο αργά κι αν δρουν τα βότανα, η δράση τους είναι λιγότερο βίαιη από τα φάρμακα αλλά  με μονιμότερα αποτελέσματα.

Ο ανθρώπινος οργανισμός εκλαμβάνει τα βότανα σαν τροφή, οπότε όταν χρησιμοποιούμε βότανα, μέσα στα πλαίσια μιας ιαματικής διεργασίας, δίνουμε συνέχεια στο δημιουργικό κύκλο της ζωής και στην ορθή μεταβολή  του οργανισμού.

Η βότανο-θεραπευτική βασίζεται στη σχέση του φυτού με τον άνθρωπο, του φυτού με τον πλανήτη, του ανθρώπου με τον πλανήτη. Εξάλλου αναπτυχθήκαμε μαζί με τα φυτά για πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια και η φυσιολογία είναι πολύ πιο κοντινή σε μια βοτανική θεραπευτική αγωγή από μια αγωγή με συνθετικά φάρμακα.

Ο βοτανολόγος καλείται συχνά να λειτουργήσει υποκαθιστώντας το σύμβουλο, προσφέροντας καθοδήγηση σε όσους στρέφονται στην ιατρική βοτανολογία, με την ελπίδα να βρουν κάποια θεραπεία, όταν πλέον έχουν πληροφορηθεί από το γιατρό τους ότι ΄΄ ….πρέπει να μάθουν να ζουν με την αρρώστια τους  ΄΄.

Η αρρώστια μπορεί να μην είναι απλώς μια ατυχία αλλά και μια ευκαιρία αυτό-ανακάλυψης.

Η απαίτηση για μια ΄΄επιστροφή στη φύση΄΄ δεν είναι ένα ξεχασμένο σύνθημα αλλά μια επιστημονική αναγκαιότητα με σκοπό να επιτύχουμε βελτίωση της  υγείας μας.

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΟΤΑΝΟ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ, ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

 

Η εκτίμηση προς τις αρμονικές θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και η συνεχής πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας βελτίωσαν την ποιότητα των βοτανικών προϊόντων.

Βελτιώσεις στις καλλιεργητικές τεχνικές και στον ποιοτικό έλεγχο, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των βοτάνων.

Η βοτανική φαρμακοποιία, με σεβασμό στον ολιστικό τρόπο προσέγγισης της υγείας, προσπαθεί να εγγυηθεί για  το επεξεργασμένο βότανο ώστε να είναι εξασφαλισμένη τόσο η παρουσία ορισμένων συστατικών σε συγκεκριμένες ποσότητες, όσο και η δραστικότητά τους.

Τα βότανο-θεραπευτικά σκευάσματα (βάμματα, γεμμο-θεραπευτικά, φυσικές κάψουλες, αλοιφές, ακατέργαστα βότανα, αιθέρια έλαια) πρέπει να τα χειρίζονται και να τα παρέχουν μόνο εξειδικευμένα και υπεύθυνα άτομα προκειμένου να υπερνικηθούν η προκατάληψη, η άγνοια, και η δυσπιστία που βλάπτουν την καλή φήμη των φυσικών προϊόντων.

Οι βοτανολογικές γνώσεις  των θεραπευτών, η γνώση του τρόπου χρήσης των βότανο-θεραπευτικών προϊόντων και η πίστη στην ολιστική προσέγγιση της υγείας μας οδηγούν στο τρίπτυχο πρόληψη-ασφάλεια-μακροζωία, και δημιουργούν την προοπτική της υγείας της νεότητας ώστε να κάνουν τον άνθρωπο ευτυχισμένο.

Σε όλα αυτά η βοτανική θεραπευτική έχει θετικές απαντήσεις και δίνει λύσεις ώστε να θεμελιωθεί και να οικοδομηθεί ο φυσικός δρόμος για ομαλή υγεία και ανθρώπινη ευτυχία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008