DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Διαλογισμός: Η Πόρτα Εισόδου Προς την Ψυχή

 

 

επιμελείται η Εύη Καρατζά

 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Διδασκάλου της Σούρατ Σαντ Γιόγκα (Επιστήμη της Πνευματικότητας) Ρατζίντερ Σινγκ Τζι Μαχαράτζ «ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ»)

 

 

Οι θησαυροί της ψυχής μας παραμένουν κρυμμένοι κάτω από στρώματα νου, ύλης και ψευδαίσθησης. Η προσοχή μας είναι εστιασμένη στον εξωτερικό κόσμο αντί για τον εσωτερικό. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε περισσότερα καλύμματα με τις επιθυμίες του νου μας, που μας οδηγούν στο θυμό και τη βία, τη λαγνεία, την απληστία και την προσκόλληση, την απάτη και τον εγωισμό.

 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να διαπεράσουμε αυτά τα μπλοκαρίσματα για να έχουμε την εμπειρία της ψυχής μας; Πώς μπορούμε να μην παρασυρθούμε από τη θάλασσα της ζωής; Ευτυχώς, μέσα στους αιώνες οι άγιοι και οι μύστες μπόρεσαν να τολμήσουν να πάνε μέσα στα βασίλεια της ψυχής. Ακριβώς όπως οι πρωτοπόροι εξερεύνησαν τους ωκεανούς, όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη, και θαρραλέοι αστροναύτες τόλμησαν να πάνε στο διάστημα, υπήρξαν και εξερευνητές των εσωτερικών κόσμων της ψυχής. Αυτοί ξεπέρασαν μεγάλα εμπόδια, την έλξη του νου και των αισθήσεων, για να στρέψουν την προσοχή τους μέσα τους. Ανακαλύπτοντας την πόρτα εισόδου προς την ψυχή, μπόρεσαν να την περάσουν και να βγάλουν τα στρώματα που καλύπτουν την ψυχή, έτσι ώστε ο αληθινός εαυτός τους να μπορέσει να λάμψει με όλη του την πρωταρχική δόξα. Έμαθαν να οργανώνουν τη ζωή τους για να βρουν χρόνο να ζήσουν σαν μια ενδυναμωμένη ψυχή. Έμαθαν πώς να εξισορροπούν τη ζωή τους, για να φροντίζουν τόσο την πνευματική τους πλευρά όσο και τις εγκόσμιες υπευθυνότητές τους. Έμαθαν να πίνουν από το πνευματικό νέκταρ εσωτερικά, καθώς και να μοιράζονται το ξεχειλισμένο τους δοχείο με αυτούς που είναι διψασμένοι.

Αυτοί οι εσωτερικοί εξερευνητές προέρχονταν απ’ όλα τα υπόβαθρα, όλες τις κουλτούρες, όλες τις θρησκείες και όλες τις ηλικίες. Όμως, αυτοί ανακάλυψαν τον ίδιο δρόμο εσωτερικά και τον ίδιο θησαυρό. Αυτό που βρήκαν ήταν ένα και το αυτό, αλλά χρησιμοποίησαν διαφορετική ορολογία για να το περιγράψουν. Τα ακόλουθα χωρία μας δίνουν τον οδικό χάρτη που άφησαν πίσω τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο ταξίδι. Μελετώντας το πώς αυτοί πραγμάτωσαν την ψυχή τους, έχουμε μια ευκαιρία να φτάσουμε το Δημιουργό μας.

 

Πώς Μπορούμε να Βρούμε την Ψυχή

 

Πού είναι η ψυχή μέσα στο σώμα; Ποιο είναι το μέγεθος και το σχήμα της; Πού ψάχνουμε να τη βρούμε; Υπάρχει κάποιος φυσικός τρόπος να την περιγράψουμε;

Η ψυχή μας υπερβαίνει κάθε φυσική περιγραφή, γιατί δεν είναι καμωμένη από ύλη. Η ύλη έχει βάρος και πιάνει χώρο. Αλλά η ψυχή είναι πνεύμα και γι’ αυτό είναι άυλη. Σαν πνεύμα, είναι συνειδητότητα. Όταν οι γιατροί ανατέμνουν ένα σώμα, βρίσκουν μόνο ύλη. Δεν μπορούν να βρουν την ψυχή. Η ψυχή ανήκει σε μια διάσταση όπου υπάρχει μόνο Φως και Ήχος, αλλά όχι το φως και ο ήχος που ξέρουμε σε αυτό τον κόσμο. Είναι ένα πολύ πιο υψηλό Φως και Ήχος, των οποίων το φως και ο ήχος στο φυσικό σύμπαν δεν είναι παρά μια αντανάκλαση. Εμείς, σαν ψυχή, είμαστε φως πιο λαμπερό από δεκάξι εξωτερικούς ήλιους, όμως δεν είναι ένα φως που καψαλίζει και καίει. Είναι ένα φως καταπραϋντικό και γεμάτο αγάπη. Παλλόμαστε από μια ουράνια αρμονία που δεν μπορεί να ακουστεί με τα φυσικά μας αυτιά.

Η ψυχή είναι συνδεμένη με το φυσικό σώμα μέσω της αργυρής χορδής, που είναι αόρατη. Οι άγιοι και οι μύστες έχουν κάνει αναφορές σε αυτή τη χορδή. Είναι μια φωτεινή κλωστή ή χορδή που επιτρέπει στην ψυχή να υπερβεί το σώμα, να ταξιδέψει μέσα στα πνευματικά βασίλεια και να επιστρέψει πίσω στο σώμα. Την ώρα του θανάτου, η αργυρή χορδή αποκόπτεται από το σώμα, έτσι ώστε η ψυχή δεν επιστρέφει ξανά στο σώμα. Όμως, όταν η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα στο διαλογισμό, η αργυρή χορδή παραμένει ανέπαφη, έτσι ώστε η ψυχή να μπορεί να επιστρέφει στο σώμα. Η εξωτερική έκφραση της ψυχής μας είναι η προσοχή. Η προσοχή είναι διασκορπισμένη σε ολόκληρο το σώμα μας. Είναι η ψυχή που δίνει ζωή στο σώμα μας. Ένα σώμα χωρίς ψυχή ή στο οποίο η αργυρή χορδή έχει κοπεί, δεν είναι ζωντανό.

Η έδρα της ψυχής είναι σε ένα σημείο μεταξύ και πίσω από τα δυο φρύδια, σε μια θέση που είναι γνωστή σαν το τρίτο ή μοναδικό μάτι. Αναφέρεται επίσης σαν η δέκατη πόρτα, το έκτο chakra, ajna chakra, daswan dwar, tisra til και ο όρος της μεταμόρφωσης. Αν συγκεντρωθούμε σε αυτό το σημείο, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην ψυχή. Αυτό το σημείο είναι μια πόρτα μέσω της οποίας η ψυχή μπορεί να μπει στα πνευματικά βασίλεια μέσα μας.

 

Πώς να Φτάσουμε στην Πόρτα Εισόδου - Τι είναι το Φως και ο Ήχος του Θεού

 

Το να γνωρίσουμε ότι υπάρχει μια πόρτα εισόδου στο υπερπέραν τοποθετημένη στον τρίτο ή μοναδικό οφθαλμό είναι το πρώτο βήμα. Αλλά πώς φτάνουμε σε αυτή την πόρτα εισόδου; Οι άγιοι και οι μύστες έχουν διδάξει ότι το μονοπάτι προς αυτή την πόρτα εισόδου είναι μέσω του διαλογισμού. Χρειάζεται να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τον εξωτερικό κόσμο και να την εστιάσουμε σε αυτό το κέντρο που οδηγεί στα εσωτερικά βασίλεια. Πρέπει να πάρουμε την προσοχή μας από τον εξωτερικό κόσμο και να την εστιάσουμε εσωτερικά.

Η αρχή του ταξιδιού της ψυχής μας είναι η επαφή με το Φως και τον Ήχο του Θεού. Το Φως και ο Ήχος είναι οι δυο πρωταρχικές εκδηλώσεις του Θεού. Λέγεται πως όταν ο Θεός θέλησε να κάνει τη δημιουργία, εκπορεύτηκε ένα ρεύμα από Αυτόν. Αυτό το ρεύμα εκδηλώθηκε σαν Φως και Ήχος. Ήταν ένα θείο ρεύμα, που έφερε σε ύπαρξη όλη τη δημιουργία. Καθώς προχώρησε πιο μακριά από την πηγή του, η συχνότητα της παλμικής δόνησης άλλαξε. Έτσι, ήρθαν σε ύπαρξη διάφορες περιοχές με διαφορετικές δονήσεις. Η αρχή του Φωτός και του Ήχου έφερε τελικά σε ύπαρξη το φυσικό σύμπαν.

Το φυσικό μας σύμπαν λειτουργεί στην πιο πυκνή συχνότητα παλμικής δόνησης. Είναι τόσο πυκνή, που εκδηλώνεται σαν ύλη. Μόνο τις τελευταίες δεκαετίες οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι αυτό που νομίζαμε στερεά ύλη είναι στην πραγματικότητα πακέτα ενέργειας που χορεύουν. Στο κέντρο της ύλης είναι μια ενέργεια που είναι φως και ήχος. Αν κομματιάσουμε ένα άτομο, γίνεται μια τρομερή έκρηξη από φως και ήχο. Αυτή η ενέργεια, μέσα στο φυσικό μας σύμπαν είναι η πιο πυκνή δόνηση του ρεύματος του Φωτός και του Ήχου που απορρέει από το Δημιουργό. Αυτό έφερε σε ύπαρξη και υποβαστάζει όλη τη δημιουργία.

Το ρεύμα του Φωτός και Ήχου ρέει από το Θεό, αλλά επίσης ρέει πάλι πίσω προς το Θεό. Μπορούμε να πιάσουμε αυτό το ρεύμα στο σημείο του τρίτου ή μοναδικού οφθαλμού. Αυτό είναι το συνδετικό σημείο μεταξύ της ψυχής μας μέσα στο σώμα και του ρεύματος του Φωτός και του Ήχου που ρέει από το Δημιουργό. Αν μπορούμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας σε αυτό το σημείο, μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με το ρεύμα του Φωτός και του Ήχου και να πετάξουμε, πάνω σε αυτό, πίσω, μέσω των ανώτερων περιοχών της ύπαρξης. Το ρεύμα τελικά θα μας οδηγήσει στην πρωταρχική μας Πηγή, πίσω στον Κύριο.

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008