DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 ΤΑ 12 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΤΥΧΗΣ

 

 του Μελέτη Μπαφαλούκου, αστρολόγου-ερευνητή

  

 

Όλοι ευχόμαστε να έχουμε τύχη στη ζωή μας, να μας πηγαίνουν καλά τα πράγματα και, γενικά, να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις βασικές μας επιθυμίες. Κάθε φορά όμως που συναντάμε ένα εμπόδιο ή ανατρέπονται τα σχέδιά μας, κατηγορούμε την κακή μας τύχη που δεν μας έκανε το χατίρι.

Τελικά φταίει η τύχη μας για κάθε ανεπιτυχή μας προσπάθεια, για κάθε αναποδιά μας, ή μήπως κάτι δεν κάνουμε εμείς καλά; Ή μήπως ακόμα, αυτό που περιμένουμε σαν τύχη, δεν είναι ό,τι καλύτερο να μας συμβεί; Και τι είναι λοιπόν αυτό που το έχουμε βαφτίσει «τύχη» στη ζωή μας;

Η λέξη ευτυχία απέχει πολύ από αυτό που αντιλαμβάνονται πολλοί σαν τύχη ή ευτυχή συγκυρία. Και η ρήση «τα πάντα εν σοφία εποίησε» καταδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, απλώς τα γεγονότα και οι συγκυρίες ακολουθούν πιστά τους καλά σχεδιασμένους κανόνες της δημιουργίας του Σύμπαντος. Με αυτή την έννοια, θα δίναμε τον εξής ορισμό: Τύχη είναι ο θετικός συγχρονισμός των ικανοτήτων μας με τη χρονική ροή των κινήσεων του σύμπαντος. Ακριβώς αντίστροφα λειτουργεί η ατυχία.

Η αστρολογία μας μαθαίνει να αναγνωρίζουμε τις έμφυτες ικανότητές μας και τις δυνατότητες της προσωπικότητάς μας, και πώς αυτές οι τάσεις έρχονται να συγχρονιστούν, θετικά ή αρνητικά, με τις πλανητικές ενέργειες. Έτσι μπορούμε να προβλέψουμε το πότε και πώς οι δυνατότητές μας ή οι αδυναμίες μας θα συγχρονιστούν θετικά ή αρνητικά με τις πλανητικές κινήσεις, και θα δώσουμε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα που εμείς θα το χαρακτηρίσουμε σαν τύχη ή ατυχία.

 

Τελικά μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, και σε ποιο βαθμό;

 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κύκλοι ή κάποια συστήματα-διαστάσεις πολύ μακριά από μας, που δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Όμως, στη δική μας τρισδιάστατη πραγματικότητα, πολλά μπορούμε να κάνουμε και να οδηγήσουμε τη ζωή μας σε μια καλύτερη πορεία, ή απλώς να «επιταχύνουμε συνειδητά την εξέλιξή μας». Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να βελτιώσουμε τον παράγοντα τύχη και να φτάσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο ευτυχίας είναι αρκετές, και αφορούν την ψυχική και πνευματική μας καλλιέργεια και ωρίμανση. Άσχετα με το αν πιστεύουμε στη διαδοχική μετενσάρκωση της οντότητάς μας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ψυχή μας κάνει μια διαδρομή μέσα στην οποία καλείται να βελτιώσει, μέσα από εμπειρίες και μαθήματα που πρέπει να πάρει, τις προδιαγραφές της και να φτάσει τελικά κοντά στο τέλειο, κοντά στο Δημιουργό της. Το «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» αποδεικνύει τη βούληση του Κυρίου για την πορεία της οντότητάς μας. Με αυτή τη λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιες ατυχίες ή δύσκολες εξελίξεις στη ζωή μας έχουν σκοπό να μας διδάξουν κάποιες αλήθειες, που εμείς σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Πολλές φορές η ευτυχία κερδίζεται μετά από μια μεγάλη κρίση στη ζωή μας. Κάτι άλλο που θα πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές πλανητικές επιρροές. Υπάρχουν απλώς επιρροές που θα μας οδηγήσουν σε δύσκολες κινήσεις, οι οποίες όμως μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα στη ζωή μας. Επίσης, η δική μας τοποθέτηση απέναντι στις εκάστοτε τάσεις θα είναι καθοριστική για το πώς θα εισπράξουμε κάποιες δύσκολες ροές μιας δεδομένης στιγμής.

 

Συμβουλές για καλή τύχη και ευτυχία

 

Με όλα αυτά που αναφέραμε ως εισαγωγή, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε κάποια απλά συμπεράσματα και να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε και να υιοθετήσουμε κάποιες απλές πρακτικές στην καθημερινή μας ζωή:

 

 1. Να φτιάξουμε έναν ολοκληρωμένο ηθικό κώδικα με γνώμονα τις αντιλήψεις περί καλού και δικαίου στη ζωή μας, και να προσπαθήσουμε να τον τηρούμε ευλαβικά.
 2. Να δημιουργήσουμε ένα όραμα-στόχο στη ζωή μας, που δεν θα εξυπηρετεί μόνο τα πολύ προσωπικά μας συμφέροντα. Για παράδειγμα, να γίνω ένας καλός γιατρός ώστε να εξασφαλίσω μια άνεση στη ζωή μου, αλλά παράλληλα να προσφέρω έστω και μια μικρή βοήθεια στην ανθρωπότητα μέσα από το έργο μου.
 3. Να καταγράψουμε και να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη που έχουμε ήδη κάνει και να συμφωνήσουμε να μην τα ξανακάνουμε.
 4. Να οριοθετήσουμε την ευτυχία μας σε ένα καινούργιο πλαίσιο που δεν θα είναι μόνο υλιστικό. Η ευτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την οικονομική άνεση.
 5. Να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την ψυχική μας γαλήνη και εσωτερική ηρεμία, αποφεύγοντας αρνητικές ενέργειες, συμπεριφορές και, πάνω απ’ όλα, σκέψεις και τάσεις. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες δυσκολίες στη ζωή μας έχουν τελικά καλό σκοπό για το μέλλον μας και πρέπει να τις υπομένουμε καρτερικά. Ακόμα, πρέπει να προσπαθούμε να διακρίνουμε τα λάθη μας, όταν κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα εκφραστεί κάποια στιγμή στη ζωή μας.
 6. Να αγαπήσουμε τον κόσμο μας όπως είναι και να θεωρήσουμε ότι κάποιοι άνθρωποι που συμπεριφέρονται αρνητικά χρειάζονται ουσιαστικά βοήθεια και συμπόνια.
 7. Να νικήσουμε το υπερεγώ μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι όποιες επιτυχίες σημειώνουμε κάποιες στιγμές στη ζωή μας είναι απόρροια της συμβολής και κάποιων άλλων προϋποθέσεων-βοηθειών που έχουμε κληροδοτήσει από το σύμπαν.
 8. Να κάνουμε θετικές σκέψεις και να μη μεμψιμοιρούμε συνέχεια για κάθε δύσκολη στιγμή στη ζωή μας. Να προσπαθήσουμε να βλέπουμε δηλαδή κάθε γεγονός από τη θετική του πλευρά.
 9. Να προσπαθούμε να χαλαρώνουμε τακτικά μέσα από απλές κινήσεις διαλογισμού, κάνοντας συγχρόνως κάποιες προσευχές ή διατυπώνοντας κάποιες εφικτές επιθυμίες μας, που φυσικά δεν έχουν σκοπό να βλάψουν κανέναν.
 10. Να αποφεύγουμε το άγχος, τουλάχιστον όπου δεν είναι απαραίτητο, τις εντάσεις, τον πανικό, τις αρνητικές σκέψεις για τους διπλανούς μας, και να διατηρούμε όσο περισσότερο μπορούμε την αυτοκυριαρχία και την ψυχραιμία μας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι καλό είναι να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που θα τα χαρακτηρίσουμε «αρνητικά». Αρνητικά είναι τα άτομα που όχι μόνο εμφανίζουν μια προφανή κακεντρεχή συμπεριφορά, αλλά και συμπτωματικά μας οδηγούν σε ατυχίες. Επίσης, αρνητικά άτομα είναι εκείνα που γίνονται υπερβολικά καταπιεστικά, διεκδικητικά, ενοχλητικά, και εμφανίζουν μια έντονα αρνητική και ψυχικά φορτισμένη συμπεριφορά. Οι αρνητικές ενέργειες μεταφέρονται μέσα από συγκεκριμένα άτομα, και όσο καλύτερα αποστασιοποιηθούμε από τέτοιες επαφές, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η προστασία μας.
 11. Να προσπαθούμε να προστατευτούμε ενεργειακά, αποκρούοντας τις αρνητικές δυνάμεις και ενέργειες. Σίγουρα δεν ζούμε στον Παράδεισο, και καθημερινά δεχόμαστε αρνητικές ενέργειες από το περιβάλλον μας. Η αύρα μας είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας μας, και όσο πιο υγιής και ανθεκτική είναι, τόσο καλύτερα προστατευμένοι θα είμαστε από ψυχικές επιθέσεις, που μπορεί να είναι εκούσιες ή ακούσιες. Απλώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι προστασία μπορούμε να επιτύχουμε καθαρίζοντας το χώρο μας, με αρωματοθεραπεία ή ηχοθεραπεία, με κάποιες τεχνικές διαμόρφωσης χώρου, και διατηρώντας κάποια ειδικά φυλαχτά, ειδικούς κρυστάλλους, ανάλογα το σκοπό της προστασίας μας.
 12. Να χρησιμοποιούμε τη σκέψη μας για να προστατευτούμε ή να επικαλούμαστε την καλή μας τύχη. Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σκέψη μας έχει τεράστιες δυνατότητες, αρκεί να μπορέσουμε μέσα από κάποια εξάσκηση να συντονιστούμε με κάποιες υψηλότερες συχνότητες. Θα λέγαμε ότι η αποτελεσματικότητα των θετικών μας σκέψεων επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από τη χαλάρωσή μας, και πιο συχνά με τη βοήθεια διαλογισμού. Αυτή η διαδικασία προϋποθέτει βέβαια να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο εξέλιξής μας, μέσα από την τήρηση και εφαρμογή των παραπάνω αναφερθέντων κανόνων. Οι σκέψεις μας θα πρέπει να συνοδεύονται και από εικόνες που θα δημιουργούμε στο μυαλό μας, σχετικές με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργική μας φαντασία και να πλάσουμε αυτές τις εικόνες.

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008