DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 Η Χημεία του Στρες και

 το αντίδοτο της Πνευματικότητας

 

 

Προσαρμογή από το βιβλίο του ιατρού Δρος G.Cousens MD, MD(H) “ Spiritual Nutrition

 

Ο Dr. Gabriel Cousens (Γκάμπριελ Κάζενς) είναι κλασικός και ομοιπαθητικός  ιατρός, διπλωματούχος του συστήματος Αγιουρβέδα, Γιόγκι, αλλά και Ρέικι Μάστερ. Παγκόσμια γνωστός ως αυθεντία στην ολιστική διατροφή και συγγραφέας βιβλίων μπέστ σέλλερ, είναι ο ιδρυτής στις ΗΠΑ του κέντρου αναζωογόνησης “Το Δέντρο της Ζωής”ενός από τα 10 κορυφαία κέντρα θεραπείας στον κόσμο, που προσελκύει επισκέπτες από 70 και πλέον χώρες.

 

Ο Gabriel, 63 ετών σήμερα, είναι ένας πνευματικός δάσκαλος ο οποίος εργάζεται για την παγκόσμια ειρήνη, καθοδηγώντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προς ένα ολοκληρωμένο και συνειδητό τρόπο ζωής, συνδυάζοντας τις παραδόσεις Ανατολής και Δύσης. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε την ολιστική-ενεργειακή ματιά του Δρος Κάζενς απέναντι στις επιπτώσεις του στρες.

 

«Η πλειοψηφία της ανθρωπότητας ζει κάτω από την επήρεια της χημείας του στρες.
Ανεργία, εγκληματικότητα, επιδημίες, οικολογικές καταστροφές…

 

«Στο σωματικό-ψυχολογικό επίπεδο το αποτέλεσμα είναι ένα σύνδρομο υπερδιέγερσης του συμπαθητικού νευρικού συστήματος , που προκαλεί ένα αίσθημα σφιξίματος, νευρικότητα, ένταση κλπ. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτή η υπερδιέγερση έχει αντίστοιχη βαρύτητα επιπτώσεων μ’ εκείνη ενός σωματικού τραύματος ή μίας βακτηριακής μόλυνσης .

 

«Από τη βιοχημική πλευρά του φαινομένου, η αδρεναλίνη που εκκρίνουν τα επινεφρίδια σε στρεσογόνες καταστάσεις «σπάει» σε ουσίες όπως η αδρενοχρώμη, που είναι ελεύθερες ρίζες. Η δράση των ελευθέρων ριζών συνδέεται άμεσα με εκφυλιστικές ασθένειες και με την επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

 

«Σε ενεργειακό επίπεδο, η ροή της κοσμικής ενέργειας–Πράνα μειώνεται και τα τρία πρώτα τσάκρα μας (ενεργειακά κέντρα) βρίσκονται σε ανισορροπία: Η αγωνία της επιβίωσης κυριαρχεί της εμπιστοσύνης ότι η Ύπαρξη ενεργεί για το καλύτερο, η εμμονή στο σεξ υπερέχει της δημιουργικότητας και η συσσώρευση θυμού μάς εμποδίζει να βιώσουμε τις ευαισθησίες μας. Η έλλειψη συντονισμού των τριών πρώτων τσάκρας λειτουργεί έπειτα ανασταλτικά για την ένωσή τους με το τσάκρα της καρδιάς που είναι αυτό της Αγάπης και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα ενεργειακά κέντρα.

 

«Ο τρόπος να διαφυλάξουμε την εσωτερική μας γαλήνη είναι να εδραιώσουμε το πλαίσιο για τον προσωπικό μας ιερό χώρο. Έτσι, μπορούμε να δώσουμε περισσότερη ενέργεια στο σύστημά μας και να ευθυγραμμιστούμε με τους φυσικούς νόμους. Τα αρνητικά φαινόμενα αντιστρέφονται και ανοίγει ο δρόμος για ανώτερα επίπεδα υγείας, ζωτικότητας και πνευματικότητας.

« Ο διαλογισμός είναι σημαντικότατο εργαλείο. Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν την επίδρασή του κατά του στρες. Μία μελέτη ομάδας διαλογιστών με την εξέταση Morgan (Morgan Adult Growth Examination), η οποία δίνει αξιόπιστες μετρήσεις της βιολογικής ηλικίας, έδωσε αποτελέσματα που αντιστοιχούσαν σε ηλικίες από 7,1 έως και 27 ετών νεώτερες του πραγματικού. Το σημαντικότερο είναι ότι με το διαλογισμό είναι δυνατόν να βιώσουμε στιγμές εσωτερικής πληρότητας και γαλήνης και την άμεση εμπειρία της Αγάπης άνευ όρων. Όσο περισσότερο διαλογιζόμαστε, τόσο περισσότερο οι εμπειρίες αυτές ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας.

 

« Η ορθή κατανόηση των αρνητικών προτύπων συμπεριφοράς που αναδύονται με το διαλογισμό για να επιλυθούν είναι σημαντική, διότι υπάρχει ή πιθανότητα να διαλογιζόμαστε συνεχώς αλλά να εστιάζουμε την προσοχή μας στη δύναμη και την ενέργεια των εμπειριών αντί στην Αλήθεια που κρύβεται πίσω τους.

 

«H Ορθή Συντροφικότητα (Sangha) είναι, ωστόσο, βασικό βοήθημα για την ανάπτυξη της ορθής κατανόησης. Μπορεί να στηρίζεται σε μια παραδοσιακή σχέση πνευματικού δασκάλου–μαθητή, σε διαλογιστικές ή πνευματικές ομάδες. Η σωστή παρέα είναι μία μορφή της Θείας Χάριτος. Παρότι ο εσωτερικός μας Δάσκαλος είναι πάντα παρών, εμείς δεν επιθυμούμε πάντα να ακολουθούμε τη συμβουλή του. Έτσι, ο εσωτερικός Δάσκαλος ενός άλλου τη σωστή στιγμή μπορεί να μας στηρίξει και να μας οδηγήσει στην πνευματική μας κατεύθυνση.

 

«Ο Ορθός τρόπος ζωής είναι η ευθυγράμμισή μας με την Θεία Θέληση. Είμαστε ήδη τέλειοι. Όσο περισσότερη ενέργεια ρέει στο σύστημά μας, τόσο είμαστε ικανότεροι να ασχοληθούμε με το κατάλληλο έργο για το οποίο είμαστε πλασμένοι. Ο Ινδός μύστης Ραμακρίσνα συμβούλευε τους ανθρώπους να ακουμπούν με το ένα χέρι το πόδι του Θεού και με το άλλο τον κόσμο.

 

« Οι Oρθές σχέσεις που βασίζονται στην Αγάπη απέναντι στο σύντροφο, τα παιδιά και τους γύρω μας, είναι επίσης απαραίτητες. Χωρίς την Αγάπη ο ιερός μας χώρος παραμένει ένα εύθραυστο ιδεολογικό κέλυφος .

 

« Το σώμα μας είναι η υλική έκφραση του ιερού μας χώρου. Καθαρίζοντας το από τις τοξίνες και από μπλοκαρίσματα, με τη σωστή διατροφή, με βότανα, ομοιοπαθητικά σκευάσματα, ενεργειακές θεραπείες, το σώμα αναδιοργανώνεται σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Όσο αυτό συμβαίνει μπορούμε ευκολότερα να αισθανθούμε το συντονισμό μας με την Ύπαρξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008