DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Τροφικές δυσανεξίες

και

 βιοσυντονισμός

 

 

 

 

Στην εποχή μας ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που αναπτύσσουν τροφικές δυσανεξίες ή και αλλεργίες. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται έντονα και στα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις από την βρεφική ηλικία, πολύ συχνά στο αγελαδινό γάλα.

 

Η κλινική εικόνα των αλλεργιών είναι πολυποίκιλη και τα συμπτώματα επηρεάζουν όλο τον οργανισμό.

 

Η διάγνωση των τροφικών αλλεργιών ή δυσανεξιών είναι πολύ δύσκολη με τα κλασσικά αλλεργικά τεστ. Βέβαια, για τη διάγνωση των οξέων τροφικών αλλεργιών συνήθως δεν χρειάζεται γιατρός. Όταν κάποιος τρώγοντας, για παράδειγμα, φράουλες εμφανίζει δερματικό εξάνθημα, με τη δεύτερη φορά που θα επαναληφθεί το συμβάν, ξέρει πλέον ότι είναι αλλεργικός στις φράουλες. Όμως αυτός ο τύπος αλλεργίας σχετίζεται με ελάχιστες τροφές και εμφανίζεται λιγότερο συχνά.

Οι χρόνιες τροφικές αλλεργίες, ή αλλιώς κρυφές αλλεργίες ή δυσανεξίες, είναι πολύ πιο συχνές από τις οξείες. Μπορεί να παρουσιαστούν με την τακτική και υπερβολική κατανάλωση μιας συγκεκριμένης τροφής για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, η οποία οδηγεί σε συγκέντρωση στο σώμα. Αρχικά, ο οργανισμός μπορεί να χειριστεί την κατάσταση. Σύντομα, όμως, σύμφωνα με την θεωρία του Dr. Theron Randolph, εξελίσσεται σε τροφικό εθισμό. Το σώμα, δηλαδή, έχει μια συνεχή ανάγκη γα την τροφή αυτή και εμφανίζει στερητικά συμπτώματα, όπως για ένα ναρκωτικό. Αυτή η κατάσταση εκδηλώνεται με διάφορα σωματικά αλλά και ψυχικά προβλήματα. Το γεγονός ότι η λήψη αυτής της τροφής αρχικά εξαφανίζει τα συμπτώματα για να ξαναεμφανιστούν αργότερα, κάνει τη διάγνωση ακόμα πιο πολύπλοκη.

Οι τροφές που συνηθέστερα προκαλούν τις κρυφές αλλεργίες είναι: αγελαδινό γάλα, στάρι και γλουτένη, αυγά, σόγια, όσπρια, ψάρια, καλαμπόκι, φουντούκια, χρωστικές ουσίες (χημικά πρόσθετα).

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στη διάγνωση και θεραπεία των αλλεργιών. Η διάγνωση γίνεται  με ενεργειακό τρόπο, κι είναι εντελώς ανώδυνη, αφού δεν χρειάζεται η λήψη αίματος, ούτε απαιτείται η χορήγηση των αλλεργιογόνων ουσιών με «τσιμπιματάκια» ενδοδερμικά.

Με τη μέθοδο αυτή υπάρχει επίσης η δυνατότητα απευαισθητοποίησης, δηλαδή μόνιμης θεραπείας από τα συμπτώματα της αλλεργίας με τον ίδιο ανώδυνο, αναίμακτο και ασφαλή τρόπο. Για την πλήρη απευαισθητοποίηση του οργανισμού από μία ουσία απαιτείται συνήθως μία μόνο θεραπεία, με εξαίρεση περιπτώσεων οξέων συμπτωμάτων και αλλεργιών στο αγελαδινό γάλα, το σιτάρι και το αυγό, όπου απαιτούνται, κατά μέσο όρο, τρεις εφαρμογές.

Επισημαίνεται ότι το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνάει το 90%, ενώ σε έρευνα που διεξήχθη  από τον γερμανό παιδίατρο Peter Schumacher το 1991 σε 200 άτομα, τα οποία ακολούθησαν την μέθοδο βιοσυντονισμού με την συσκευή BICOM®, το 82% των συμμετεχόντων απαλλάχτηκε από τις αλλεργίες του εντελώς, και το 11% ανακουφίστηκε. Είναι σαφές ότι το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται εν μέρει, από το αν υφίστανται άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες (τοξικές ουσίες, συντηρητικά, μόλυνση περιβάλλοντος, στρες, βλαβερή ακτινοβολία κλπ). Άλλωστε, η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ιδιαίτερα στα παιδιά, των οποίων οι οργανισμοί  δεν έχουν ακόμα υποστεί τέτοια επιβάρυνση. Ωστόσο και αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με την αγωγή βιοσυντονισμού.

Ας σημειωθεί ότι η βιοσυντονιστική μέθοδος δεν παρουσιάζει παρενέργειες και χαρακτηρίζεται ως απολύτως μη επιθετική και φιλική για τον οργανισμό.

 

Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός

 

Τα συμπτώματα των κρυφών αλλεργιών

 

Γενικά :

Κούραση, σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως, έλλειψη ζωτικότητας, αίσθημα ψύχους

Δερματικά :

Εξανθήματα, ακμή, οίδημα του Quincke, κνησμός, έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση

Βλεννογόνοι ιστοί :

Ρινίτιδα, φταρμός, επιπεφυκίτιδα, βήχας, βρογχικό άσθμα

Γαστρεντερικά :

Πρήξιμο, φούσκωμα, γαστρίτιδα, διάρροια, δυσκοιλιότητα, σύνδρομο του Roemhild, σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, σπαστική κολίτιδα, ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn,  κολικοί των νεογνών

Καρδιοαγγειακά :

Κρίσεις υπέρτασης ή υπότασης, λιποθυμίες, ταχυκαρδία, αρρυθμία

Ουρολογικά :

Πολυουρία, δυσουρία, συχνουρία,  ευερέθιστη ουροδόχος κύστη

Σκελετικά :

Μυϊκοί πόνοι, πόνοι μέσης, δυσκαμψία των δαχτύλων, ρευματικά συμπτώματα

Ανοσολογικά :

Αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα

Ψυχικά :

Κατάθλιψη, ανησυχία, άγχος, κρίσεις πανικού, σύγχυση, επιθετικότητα, παιδική υπερκινητικότητα

Άλλα :

Πονοκέφαλος, ημικρανία, ίλιγγος, κατακράτηση υγρών, πρηξίματα, επιδείνωση της όρασης, σακούλες κάτω από τα μάτια, παχυσαρκία, έλλειψη ή ταλαντώσεις σωματικού βάρους

 

 

 

Τα 5 βασικά συμπτώματα των τροφικών δυσανεξιών (του Richard Mackarness)

  1. Χρόνια κόπωση παρά τον επαρκή ύπνο
  2. Προβλήματα σωματικού βάρους (παχυσαρκία, έλλειψη βάρους, ταλαντώσεις βάρους)
  3. Πρήξιμο (βλεφάρων, αρθρώσεων), σακούλες κάτω από τα μάτια, επίσης, φούσκωμα στο στομάχι
  4. Αυξημένος καρδιακός ρυθμός και γρήγορος σφυγμός, ειδικά μετά από γεύματα
  5. Απερβολικός ιδρώτας ακόμα και χωρίς φυσική άσκηση.

Ακόμα και εάν μόνο δύο από τα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους, η ύπαρξη χρόνιας τροφικής αλλεργίας είναι σχεδόν βέβαιη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008