DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Συμβουλευτική Αστρολογία

Διαστρεβλώσεις και πραγματικότητα

 

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη, Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Ο αντικειμενικός σκοπός της Συμβουλευτικής Αστρολογίας, κατά τη γνώμη μου, μέσα από την  ανάλυση του  προσωπικού ωροσκόπιου, είναι να συνειδητοποιήσουμε την ποιότητα του εαυτού μας και να εμβαθύνουμε σε αυτή, με απώτερο στόχο την εξέλιξη του καθενός μας ως οντότητα. Να αποκαταστήσουμε, δηλαδή, τις «διαστρεβλώσεις» και τους «προγραμματισμούς»  που έχουμε δεχτεί.

O σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τη ζωή μας, καθώς και τις σχέσεις μας με τους άλλους, πιο κοντά στις ανάγκες μας, αλλά και να φέρουμε τις ανάγκες μας πιο κοντά στην «αλήθεια» μας. Άλλωστε, ο τελικός στόχος για  το κάθε ωροσκόπιο είναι η γνώση του εαυτού μας. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την  πνευματική μας απελευθέρωση και ολοκλήρωση.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφομοιώσουμε ό,τι περιγράφεται ως «προσωπικός χώρος» στο Ωροσκόπιό μας. Η κατανόηση αυτή συνήθως γίνεται μέσα από μια διαδικασία αρκετά επίπονη, αλλά παρ΄ όλα αυτά, εξαιρετικά προσοδοφόρα. Τα οφέλη αφορούν την προσωπική μας εξέλιξη, την κατανόηση και τη σωστή διαχείριση τόσο των σχέσεών μας,  όσο  και των επιλογών μας, συνειδητών ή μη-συνειδητών. Στον τομέα εμπίπτουν οι σημαντικές (καρμικές) συναντήσεις, η συναισθηματική ζωή και η ανάπτυξή της, η κοινωνική  υπόσταση και συνείδηση, καθώς και οι επαγγελματικές και οικονομικές σχέσεις και ό,τι αυτές μπορεί να σημαίνουν σε βαθύτερο επίπεδο.

Αστρολογία δεν είναι σε καμία περίπτωση το «ζώδιο», κάτι που εντελώς εσφαλμένα έχει επικρατήσει να λέγεται. Φυσικά, δεν είναι ούτε ο ωροσκόπος,  η τοποθέτηση της  Σελήνης και «η μοίρα», ή  ό,τι άλλο λέγεται και γράφεται για δημόσια κατανάλωση και εντυπωσιασμό. Τα παραπάνω καλλιεργούν μια διαστρεβλωμένη άποψη για την αστρολογία, η οποία δυστυχώς, πολλές φορές, τροφοδοτείται από τους ίδιους τους «αστρολόγους» και τις απόψεις τους.

Η ανάλυση ενός ωροσκόπιου χρειάζεται - πέρα από το ταλέντο και την ικανότητα της αποκωδικοποίησης των συμβόλων - βαθιά μελέτη και ακριβή υπολογισμό όλων των παραμέτρων, οι οποίες, ενώ φαίνονται αντιφατικές, είναι στην ουσία συμπληρωματικές. Προκειμένου να δώσει ακριβή απάντηση, αναλαμβάνοντας  την ευθύνη των όσων λέει,  ο αστρολόγος είναι απαραίτητο να διαθέτει  βαθιά και άριστη γνώση του αντικειμένου της Αστρολογίας. Απαιτούνται πολλές γνώσεις  ψυχολογίας, αναλυτική και συνθετική  ικανότητα, καθαρότητα και θετικό πνεύμα.  Επίσης, επιβάλλεται να λειτουργεί αποστασιοποιημένα  από τα εκάστοτε θέματα που απασχολούν το άτομο που ζητάει πληροφόρηση και καθοδήγηση. Πολύ σημαντικό για κάθε αστρολόγο είναι να προχωρά στην προσφορά αυτή με κριτήριο την αγάπη για τον άνθρωπο.

H συμβουλευτική αστρολογία δίνει έμφαση τόσο στην ψυχολογική και ψυχοθεραπευτική πλευρά, όσο και  στην προβλεπτική, ως  μέσο ακρίβειας και ορισμού των κρίσιμων περιόδων και  γεγονότων. Αποτελεί ένα πανίσχυρο μέσο αυτογνωσίας, με δυνατότητες παροχής  τεράστιας και πολύ συμπυκνωμένης πληροφόρησης, που οδηγεί άμεσα στο στόχο. Που είναι  η ουσιαστική επίλυση των ζητημάτων  που θέτει στη συνεδρία κάθε ενδιαφερόμενος, στη συνειδητοποίηση των επαναλαμβανόμενων συμπεριφορών, στην εξέλιξη του ατόμου, εν συντομία, στη «θεραπεία».    

Προκειμένου να ολοκληρώσει από τη συνεδρία παίρνοντας μαζί του όση περισσότερη γνώση μπορεί, είναι απαραίτητο η ενημέρωση να γίνεται με τον πλέον μεταδοτικό και ενδυναμωτικό τρόπο. Επίσης, η σύνδεση του ενδιαφερόμενου με το βάθος της ψυχικής και συναισθηματικής του ολότητας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας έχει αποκαλυπτικά και ιαματικά αποτελέσματα.

Οι τρόποι που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δουλέψει είναι οι ατομικές και οι ομαδικές συνεδρίες.

Στις ατομικές συνεδρίες, θεωρώ είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο τρόπος προσέγγισης του κάθε άνθρωπου και των θεμάτων που τον αφορούν. Υπάρχουν ζητήματα πολύ ευαίσθητα, όπως η κατάσταση που βρίσκεται το άτομο, τι φέρει από την προηγούμενη ζωή του και το τι μπορεί να απορροφήσει τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στις ομαδικές συνεδρίες, τα πράγματα αλλάζουν κάπως. Οι συμμετέχοντες λειτουργούν σαν πυροδοτητές ο ένας για τον άλλον, αλλά και σαν μια άλλη βιωματική άποψη. Γι’ αυτό, μόλις ξεπεραστούν τα αρχικά ζητήματα, πραγματικά απογειώνονται και μεγαλουργούν, σε πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που απαιτείται στις προσωπικές συνεδρίες.

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008