DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

Πρόθεση του περιοδικού μας είναι, πάντοτε,να παρουσιάζει, αν είναι δυνατόν, όλες τις «σχολές», τις γνώμες ακόμη και τις απλές απόψεις αν είναι δυνατόν που επικρατούν γύρω από ένα θέμα, αρκεί αυτές να συνοδεύονται από την απαραίτητη τεκμηρίωση. Έτσι, λοιπόν στο προηγούμενο τεύχος δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για την Κρανιο – Ιερή θεραπεία όπως αυτή προσεγγίζεται από την πλευρά του Upledger Institute. Στο παρόν τεύχος φιλοξενούμε δύο ακόμη προσεγγίσεις πάνω στο γενικότερο ζήτημα της Κρανιο - Ιερής θεραπείας με την ελπίδα ότι έτσι συμβάλλουμε στην όσο γίνεται καλύτερη ενημέρωσή σας.

 

 

Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία   /  Τρόπος αντίληψης και ζωής!

 


Των :Natascha Lotze dipl. Phil. D.O.      

& Άρη Χατζηνάσιου Dr.rer.nat.dipl.Ing.D.O.

 

Συνέβη τη στιγμή που έσκυψα να πλύνω το πρόσωπό μου στο μπάνιο. Σαν κεραυνός εν αιθρία..! Ένας οξύτατος πόνος στη μέση μου με παρέλυσε ακαριαία. Ήταν ένα λουμπάγκο της χειρότερης μορφής. Έπεσα στα τέσσερα και από εκείνη τη στιγμή για τρεις ημέρες δεν μπορούσα να κινηθώ, να ξαπλώσω, να καθίσω να σταθώ όρθιος…

 

 “Ο πόνος είναι η πόρτα που οδηγεί στην φώτιση” - Osho

 

Ο πόνος συνεχιζόταν και σε κάθε κίνηση μ’ έκανε να ουρλιάζω. Το να πάω σε έναν γιατρό ούτε να το συζητήσω, γιατί ήξερα πως αν το έκανα, το σώμα θα έβρισκε άλλον τρόπο να μου δώσει το μήνυμα που μου έφερνε τώρα με το λουμπάγκο και τότε θα ήταν πιο επώδυνο.

Αφού προσπάθησα μόνος να επικοινωνήσω με τον πόνο μου χωρίς να βρω καμιά άκρη, προ πάντων με το συναίσθημά μου, το μεσημέρι της τρίτης ημέρας δέχομαι μια συνεδρία από τη Natascha και έρχομαι σε επαφή μέσω του θεραπευτικού Διαλόγου με τον οξύ αυτόν πόνο που με παραλύει. Μου λέει ότι τρέχω και ξέχασα τον εαυτό μου, δεν προσφέρω τίποτα σε μένα και προ πάντων χρόνο. Τότε εμφανίζεται πολλή λύπη και κλαίω από απόγνωση, επειδή βλέπω το λάθος που κάνω… Μέσα στη δύνη της καθημερινότητάς μου ξεχνώ τον εαυτό μου, υπερβαίνω τα όριά μου και το σώμα μου αναγκάζεται, για να με αφυπνίσει, να μου εμφανίσει αυτόν τον οξύ πόνο! Μου λέει πολλά ακόμα, τα οποία σημειώνω με προσοχή τις επόμενες ώρες σε ένα τετράδιο. Όμως ο  πόνος είναι ακόμη εκεί, άρα κάτι λείπει! Ρωτώ τη Natascha αν θυμάται κάτι άλλο που μου είπε ο πόνος και το οποίο δεν έγραψα ή δεν συγκράτησα. Μου λέει “είπε κάτι για τις ενοχές απέναντι στα παιδιά σου”! Μπίγκο!!!

Σαν ένα γρήγορο φιλμ περνούν από μπροστά μου οι δύο ημέρες πριν το λουμπάγκο μου. Και οι τρεις κόρες μου που ζουν στην Γερμανία είχαν προβλήματα και ήθελαν η κάθε μια για τους δικούς της λόγους να επικοινωνήσω μαζί τους άμεσα, γιατί ήθελαν υποστήριξη και συμπαράσταση, την οποία αδυνατούσα να τους προσφέρω από τη Σάμο όπου ήμουν για κάποιο σεμινάριο. Τα κινητά δεν έπιαναν και μόνο το βράδυ θα μπορούσα να τηλεφωνήσω. Αποτέλεσμα να φορτωθώ ενοχές που δεν άντεξα το βάρος τους και κατέρρευσα. Στη στιγμή κλείνω τα μάτια, μ’ αγγίζει η Natascha, έρχομαι σε επικοινωνία με την καρδιά μου, της λέω το θέμα μου, τη ρωτάω τη γνώμη της και αυτή, ο ύψιστος θεραπευτής μέσα μας, μου δείχνει τον δρόμο. «Εγώ σε αποδέχομαι έτσι όπως είσαι» μου λέει. «Αυτά που μπορείς να προσφέρεις αυτά προσφέρεις και είναι εντάξει για μένα! Εσύ μπορείς να το αποδεχτείς;» Γεμάτος δάκρυα και συγκίνηση αναγνωρίζω το δικό μου δρόμο προς την υγεία μου. Αποδέχομαι ότι είμαι εντάξει έτσι όπως είμαι. Πλημμυρίζω αγάπη και ευγνωμοσύνη και αυτήν ακριβώς τη στιγμή ο πόνος εξαφανίστηκε σαν σε θαύμα, το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε, και μαζί με αυτόν οι ενοχές μου. Πάνε τέσσερα χρόνια τώρα! Προσέχω τον εαυτό μου, επικοινωνώ με το σώμα μου, δέχομαι πολλές συνεδρίες και του δείχνω την ευγνωμοσύνη μου. Έτσι δεν έχει λόγο το σώμα μου να διαμαρτύρεται!

  

Ένας δρόμος μια φιλοσοφία

 

Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούμε εμείς στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία για την ίαση του ανθρώπου. Ο πόνος δεν είναι είδος προς καταπολέμηση, αλλά είναι η θύρα για να βρούμε την υγεία μας μέσα από αυτόν. Είναι δικός μας και φέρνει πάντα μαζί του μία ή όλη την αλήθεια μας, που αν την ακούσουμε και διαβούμε την οδό που μας αποκαλύπτει τότε δεν έχει λόγο να υπάρχει.

 

Το άγγιγμά μας είναι απαλό, ήπιο και μη παρεμβατικό με 2 έως 5 γραμμάρια πίεσης οπουδήποτε χρειάζεται στο σώμα, είναι σιωπή, ησυχία, γαλήνη διαλογισμός και ειρήνη. Δεν είναι διάγνωση και «ξέρω» Πρόκειται για μια πολύ βαθιά εμπειρία και του θεραπευόμενου αλλά και του θεραπευτή, η οποία συμβάλλει στην αφύπνιση του θεραπευτικού δυναμικού του ίδιου του θεραπευόμενου.

 

Μία θεραπεία, τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις

 

1. Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία του Δόκτωρα Άπλετζερ, όπως διαβάσαμε και στο περασμένο τεύχος, στηρίζεται στον ΚρανιοΙερό Ρυθμό και στη διόρθωση των εμποδίων τα οποία δεν επιτρέπουν την ομαλή εξάπλωση αυτού του ρυθμού στο σώμα. Με την απελευθέρωση των εμποδίων αυτών επέρχεται ισορροπία του ΚρανιοΙερού ρυθμού και κατ΄ ακολουθία η υγεία. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι πάντοτε τόσο απλά.

 

2.Η ΚρανιοΙερή Βιοδυναμική που ίδρυσε ο Dr. Sytherland τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του είναι, από την άλλη, μια μέθοδος που εξελίχθηκε σε έναν πνευματικό δρόμο, αυτόν που διατυπώθηκε στον ορισμό της «Αναπνοής της Ζωής» (Breath of Life). H σχολή της Κρανιοιερής  Βιοδυναμικής βασίζεται στους δύο άλλους ΚρανιοΙερούς Ρυθμούς. Αυτοί είναι η «Παλίρροια της Δυναμοσύνης» (Potency Tide) με μια συχνότητα 2,5 κύκλων ανά λεπτό, η οποία ενεργοποιείται από τη «Δυναμοσύνη της ζωής» (Potency). Αυτή οδηγεί κατά τη συνεδρία τα χέρια του θεραπευτή στο «Σημείο Εξισορρόπησης» (Point of Balance), όπου φέρνει σε επικοινωνία τον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο με τον τρίτο ρυθμό τη «Μακρά Παλίρροια» (Long Tide). H συχνότητά  της είναι 6 κύκλοι ανά 10 λεπτό. Όταν Συνοδοιπόρος και Ταξιδιώτης / θεραπευόμενος επικοινωνήσουν με την Μακρά Παλίρροια, το σημείο, δηλαδή, της απόλυτης ησυχίας, τότε «συμβαίνει θεραπεία». Ο θεραπευόμενος ξανασυνδέεται με το μέρος εκείνο του εαυτού του από το οποίο ήταν αποκομμένος μέχρι τώρα και είναι αυτό το οποίο ποτέ δεν πληγώνεται, δεν αρρωσταίνει και είναι πάντα υγιές.

 

3. Η Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία αναπτύχθηκε στη Γερμανία και την Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια, από  τους δασκάλους της ΚρανιοΙερής Θεραπευτικής Natascha Lotze και Αριστείδη Χατζηνάσιο, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία του Dr. Upledger στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα και την ΚρανιοΙερή Βιοδυναμική από τον Φράνκλυν Σιλλς στα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα. Στη Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν μέσα από εντατική δουλειά στον εαυτό τους να είναι καλοί και μη παρεμβατικοί Συνοδοιπόροι στο Ταξίδι που κάνει ο θεραπευόμενος στο σώμα του.

Είναι πολύ σημαντικό οι εκπαιδευόμενοι κατά πρώτον να γίνουν υγιείς αφού βρουν απολεσθέντα κομμάτια του εαυτού τους και της αλήθειας τους, να αναπτύξουν πολλή κατανόηση για τον εαυτό τους και μετά για αυτούς που θα θελήσουν να θεραπεύσουν. Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία τα αγγίγματα οπουδήποτε στο σώμα είναι 2-5 γραμμάρια το πολύ και φέρνουν τον θεραπευόμενο άμεσα σε επικοινωνία μ’ αυτό που λέγεται «εσωτερική του σοφία». Αυτή είναι που γνωρίζει πού και πώς θα βρει ο Θεραπευόμενος με συντροφιά τον Θεραπευτή / Συνοδοιπόρο του, την υγεία του. Η πρόθεση του θεραπευτή δεν είναι να φύγει ο οποιοσδήποτε πόνος ή δυσλειτουργία, αλλά να ακουστεί η ιστορία τους και το τι χρειάζεται να κάνει ο ίδιος ο θεραπευόμενος για να μην αναγκάζεται το σώμα να δυσλειτουργεί. Στη Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία γίνεται η διαχείριση των τραυμάτων μέσα από τους «πόρους» (Resources) που υπάρχουν τη στιγμή της θεραπείας στον ίδιο τον θεραπευόμενο. Η πηγή αυτών των πόρων είναι η καρδιά του. Είναι το μέρος εκείνο του καθενός μας το οποίο προσφέρει χωρίς να προσδοκά, δεν κρίνει, έχει κατανόηση και εμπιστοσύνη. Ο Θεραπευτικός Διάλογος είναι εδώ ένα αναπόσπαστο Εργαλείο για την επικοινωνία, τη διαχείριση και την εξάλειψη των τραυματικών εμπειριών από το σώμα του θεραπευόμενου. Ο Θεραπευτικός Διάλογος δεν είναι «φαντασιακές και διαλογιστικές τεχνικές» αλλά είναι το μη παρεμβατικό άγγιγμα ταυτόχρονα με το απόσταγμα πολλαπλών στοιχείων των  Gestalt Therapy, NLP, DeHypno Therapy, Process Therapy και Trauma Therapy. Αν δεν γνωρίζει ο Θεραπευτής να διαχειριστεί το σοκ ή το τραύμα και χρησιμοποιεί μόνο φαντασιακές τεχνικές τότε θα ξανατραυματιστεί ο θεραπευόμενος πιο βαθιά και το τραύμα θα αποτυπωθεί ακόμη βαθύτερα! Με το Θεραπευτικό Διάλογο που διδάσκονται οι εκπαιδευόμενοί μας, ο θεραπευόμενος βγαίνει λυτρωμένος μια για πάντα μέσα από αυτήν την προσέγγιση. Στη Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία το κάθε σώμα είναι ένας ξεχωριστός δάσκαλος, ο οποίος έρχεται να διδάξει μια καινούρια αλήθεια και έναν εντελώς νέο δικό του μοναδικό δρόμο ίασης.

Το σώμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Όλον, με τη Μακρά Παλίρροια και γνωρίζει πάντα το δρόμο που οδηγεί στην ίαση, την ισορροπία και την ειρήνη.

 

Που εφαρμόζεται η Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία;

 

Η Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία ενδείκνυται για όλες τις δυσλειτουργίες όπως  στρες και άγχος, γιατί βλέπει τον άνθρωπο σαν Όλον, δηλαδή, το σώμα αναπόσπαστα δεμένο με τον ψυχισμό του ατόμου και με το μη παρεμβατικό άγγιγμα των 2-5 γραμμαρίων της δεν έχει παρενέργειες Δεν έχει κανένα νόημα να απαριθμήσουμε εδώ τις ασθένειες των ανθρώπων αλλά να τους δείξουμε ότι όλο το δυναμικό της ίασής τους κρύβεται στο σώμα και τον εαυτό τους. Αυτό μας διδάσκουν οι εμπειρίες με τον ίδιο τον εαυτό μας – και δεν είναι λίγες- όπως επίσης δουλεύοντας είκοσι χρόνια τώρα με τους ανθρώπους διαφόρων εθνοτήτων.

 

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνει κανείς;

 

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για τον αριθμό των συνεδριών που είναι αναγκαίες για οποιαδήποτε πάθηση. Μπορεί και με την πρώτη συνεδρία να πάρει ο θεραπευόμενος όλη την αλήθεια από το σώμα του για τη θεραπεία του και έτσι να μη χρειάζεται άλλη. Κατά μέσον όρο όμως 5-7 συνεδρίες σε ένα διάστημα δύο ή τριών μηνών είναι ένας λογικός αριθμός, ώστε ο θεραπευόμενος να πάρει απαντήσεις για τον πόνο ή την πάθησή του και τι χρειάζεται να κάνει ο ίδιος στο εξής για να μην υποφέρει πλέον. Τελικά, όπως είπαμε, ο ίδιος είναι αυτός που θα θεραπεύσει το εαυτό του, αφού αυτός ο ίδιος προκαλεί τον πόνο ή την αρρώστια του! Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι πολλοί είναι εκείνοι που είναι ερωτευμένοι με την ασθένειά τους, γιατί μέσα από αυτήν βρίσκουν και διατηρούν την προσοχή των οικείων τους και των άλλων ανθρώπων. Αν καταλάβουν τι κάνουν – και θα το καταλάβουν στις συνεδρίες- είναι στο χέρι τους να αλλάξουν συμπεριφορά και να είναι υγιείς!

 

Ποιοι ασκούν την ΚρανιοΙερή Θεραπεία;

 

Αν αποφασίσουμε να καταφύγουμε στην ΚρανιοΙερή θεραπεία καλό θα είναι να γνωρίζουμε, πριν κλείσουμε το πρώτο μας ραντεβού, αν ο θεραπευτής έχει κάνει μια εκπαίδευση σε βάθος και όχι επιφανειακά σε μερικές ημέρες. Οι δικοί μας εκπαιδευόμενοι ακολουθούν μία εκπαίδευση η οποία εμπεριέχει 800 διδακτικές ώρες. Για να μπορεί να αφοσιωθεί κανείς στο λειτούργημα αυτό της ΚρανιοΙερής Προσέγγισης, θα πρέπει να έχει δουλέψει ο ίδιος με τον εαυτό του στο σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο για να μπορεί να συνοδέψει τον θεραπευόμενό του στο ταξίδι της ίασης του. Είναι πάρα πολύ βασικό να μπορεί να συνοδέψει τον θεραπευόμενο με το Θεραπευτικό Διάλογο ο οποίος γίνεται στη διάρκεια της συνεδρίας και όχι μετά. Ο Θεραπευτικός Διάλογος είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εξελιγμένης μορφής της ΚρανιοΙερής Θεραπείας.

 

Αφιερωμένο στους Δασκάλους μας Osho, Papaji, CuckooZen, που μας δίδαξαν ένα πράγμα: να είμαστε αυθεντικοί!!!

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008