DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

 

Τα μάτια μας καθρέφτης της υγείας μας.

 

 

 


Στο βάθος των ματιών, λένε, καθρεφτίζεται η ψυχή του ανθρώπου. Μια προσεκτικότερη όμως εξέταση ισχυρίζονται οι ιριδολόγοι, μπορεί να  δώσει μια αναλυτική εικόνα της κατάστασης της ατομικής μας υγείας.

 

Τι είναι η ιριδολογία;

                            

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και αυτόνομο κομμάτι της φυσικής θεραπευτικής, που αγγίζει τα όρια της εναλλακτικής ιατρικής και εστιάζει, περισσότερο, τη λειτουργία του στην πρόληψη ασθενειών και τη γενική εικόνα της υγείας.

Μια ειδική ανάλυση των δομών της ίριδας αποκαλύπτει την κατάσταση του οργανισμού,τις κληρονομικές προδιαθέσεις και τις αδυναμίες του, καθώς και τις διάφορες μεταβολές που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα, οι οποίες οφείλονται στον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες.  Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ίριδα επικοινωνεί με το παρασυμπαθητικό και συμπαθητικό σύστημα του ανθρώπου, με τέτοιο τρόπο ώστε οποιαδήποτε αλλοίωση της σωματικής ισορροπίας μπορεί να εμφανιστεί μέσα από μια αγγειοδιαστολή ή αγγειοσυστολή των αγγείων της ίριδας ή με μια χαλάρωση των μυών της.

Άρα, η ανάλυση της ίριδας δίνει τη δυνατότητα στον εξεταστή να κάνει τη διάγνωση ασθενειών όλων των οργάνων του σώματος. Όπως αποδείχτηκε από μελέτες νευροφυσιολογίας, η λειτουργία των ματιών δεν περιορίζεται μόνο στη λήψη και τη μετάδοση πληροφοριών στον εγκέφαλο, αλλά οι ίδιες αυτές πληροφορίες επηρεάζουν με αλλιώσεις τον ιστό της ίριδας, καθώς και τη χρωστική της. Αυτές οι αλλιώσεις εκφράζουν, ανάλογα με τη θέση τους, αφού στην ίριδα φαίνονται όλα τα όργανα και οι διάφορες ειδικές λειτουργίες του σώματος, την ενεργητική ανισορροπία των διαφόρων οργάνων  και δίνουν ενδείξεις για το είδος της λειτουργικής ή οργανικής παθολογίας,η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.Μετά από αυτά τα συμπεράσματα κατανοούμε ότι μέσω της ιριδολογίας έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε την πορεία μιας ασθένειας, καθώς και τους παράγοντες που ευνοούν ή καθυστερούν την ανάρρωση. Επιπλέον, όμως, φαίνεται πως το μεγάλο πλεονέκτημα της ειδικότητας αυτής εστιάζεται σε ένα άλλο, παράλληλο με το προηγούμενο, διαγνωστικό κομμάτι:

Η σημαντικότερη συμβολή της ιριδολογίας στον τομέα της πρόληψης, είναι η δυνατότητα εξαιρετικά έγκαιρης διάγνωσης σε ασθένειες που δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί, αφού τα ιριδολογικά σημεία προηγούνται των κλινικών συμπτωμάτων.

                   

Η  ιστορία…

 

Η σχέση της ίριδας των ματιών με τη διάγνωση του επιπέδου της υγείας του ανθρώπου είναι πανάρχαια.

Πρωτοεμφανίζεται το 3000 π.Χ.στην Κεντρική Ασία. Γύρω στο 1000 π.Χ. οι Χαλδαίοι διάλεγαν τους πολεμιστές τους ανάλογα με τη δύναμη που εξέπεμπαν τα μάτια τους. Στους αρχαίους Αιγύπτιους συναντάμε ένα συσχετισμό της ιριδολογίας με την αστρολογία και τις ασθένειες, ενώ ο Ιπποκράτης αναφέρει τα μηνύματα που μπορούμε να διαβάσουμε στην ίριδα σχετικά με το είδος κάθε αρρώστιας.

Παρόλες τις ρίζες της ιριδολογίας σε αρχαίους πολιτισμούς, μόλις το 19ο αιώνα η Δύση ανακαλύπτει τη χρησιμότητά της χάρη σε ένα τυχαίο γεγονός. Ο νεαρός Ούγγρος Ignatz von Peczely έσπασε κατά λάθος το πόδι μιας κουκουβάγιας, ενώ προσπαθούσε να την πιάσει.Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είδε ότι στο μάτι του πουλιού είχε αρχίσει να δημιουργείται μια μαύρη γραμμή. Πήρε την κουκουβάγια στο σπίτι του για να περιποιηθεί τα τραύματά της και κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της, παρατήρησε τις αλλαγές που συνέβαιναν στην ίριδα του πουλιού.

Μετά από κάποια χρόνια, όταν έγινε γιατρός, παρατήρησε μια ανάλογη μαύρη γραμμή να σχηματίζεται στην ίριδα κάποιου ασθενή με σπασμένο πόδι.  Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να μελετήσει σε πολλούς ασθενείς του το βάθος των ματιών και να βεβαιωθεί πως υπάρχει μια σχέση αντίδρασης ανάμεσα στις διαφοροποιήσεις του σώματος και τα χαρακτηριστικά της ίριδας. Τη σύγχονη μορφή της, ωστόσο, η ιριδολογία την απέκτησε στην πρώην Σοβιετική Ένωση και αυτό το γεγονός εξηγεί το ότι η Ιριδολογία αποτελεί σήμερα στη Ρωσία ιατρική ειδικότητα. Ακολούθησε μια ραγδαία εξάπλωση της ιριδολογίας, η οποία συνεχώς αυξάνεται και στις μέρες μας, αφού οφθαλμίατροι και οπτομέτρες παραδέχονται πια ότι πράγματι ανιχνεύοντας το μάτι, μπορούν να αναγνωρίσουν στο εσωτερικό του μη οφθαλμολογικές ασθένειες. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα εκείνοι που επιμένουν ότι η ίριδα είναι σε τέτοιο βαθμό αναλλοίωτη, ώστε θεωρείται πολύ πιο έγκυρη απόδειξη της ταυτότητας ενός ανθρώπου, από τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Αυτοί οι επιστήμονες, είναι οι ίδιοι που επιμένουν ότι οι διαγνώσεις των ιριδολόγων στηρίζονται απλά σε συσχετισμούς, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αποδειχτούν 100%. Κάποιοι από αυτούς τους συσχετισμούς υπάρχει περίπτωση να είναι σωστοί αλλά πολλοί, ισχυρίζονται οι αμφισβητίες της ιριδολογίας, είναι αναμφίβολα κάλπικοι, λόγω του μεγάλου εύρους των όρων «ασθένεια» και «σημάδι».

 

Πολλαπλά οφέλη, ποιότητα ζωής.

 

Αρκετά διαδεδομένη στον καιρό μας η Ιριδολογία θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους κλάδους της εναλλακτικής ιατρικής, παρόλο ότι πολλοί γιατροί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά της. Τα διεθνή ινστιντούτα ιριδολογίας ισχυρίζονται ότι αυτό συμβαίνει, επειδή πολλοί απαίδευτοι εισέβαλαν στο συγκεκριμένο χώρο και αμαυρώνουν την εγκυρότητα της ιριδολογίας  κάνοντας λανθασμένες διαγνώσεις. «Προσέξτε που απευθύνεστε για τις εξετάσεις σας» φωνάζουν και ενημερώνουν το κοινό ότι μόνο πιστοποιημένα έμπειροι ιριδολόγοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακριβείς διαγνώσεις.

Εντούτοις, όσο περνά ο καιρός, οι οπαδοί της προληπτικής και διαγνωστικής αυτής μεθόδου πληθαίνουν όλο και περισσότερο δεδομένου ότι η ιριδολογία είναι εντελώς ακίνδυνη, αφού ο ασθενής δεν υφίσταται καθόλου ακτινοβολία και η εξέταση πραγματοποιείται με μια απλή φωτογραφία. Άλλωστε, οι ειδικοί που την εξασκούν, στοχεύουν στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Επισημαίνοντας τις όποιες αδυναμίες και ασθένειες του οργανισμού, συνιστούν την κατάλληλη διατροφή, τις απαραίτητες βιταμίνες και την αλλαγή του τρόπου ζωής. Προτείνουν, αν χρειάζεται, τους αρμόδιους γιατρούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αντιμετωπίσουν πολύ πιο εύκολα με τη σωστή αγωγή την ασθένεια που βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Το ποσοστό επιτυχίας των ιριδολόγων είναι πολύ υψηλό,αφού ανέρχεται στο 85%. Οι ίδιοι επιμένουν πως «Η ιριδολογία είναι η μοναδική μέθοδος, με την οποία μπορούμε να ορίσουμε το βαθμό του στρες και να δούμε πανοραμικά την κατάσταση της υγείας του οργανισμού.»

Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών στη χώρα μας δηλώνει ενθουσιασμένος από την επαφή του με ιριδολογικά κέντρα της Ελλάδας και παραμένει φανατικά οπαδός της ανώδυνης διάγνωσης. Απαραίτητη προυπόθεση προτού να επισκεφθούμε ένα από αυτά, είναι η σωστή πληροφόρηση που αφορά τη σοβαρότητα του ινστιντούτου. Ας μη ξεχνάμε ότι μια λανθασμένη διάγνωση μπορεί να κλονίσει την ψυχική μας υγεία και να μας γεμίσει με περιττές αγωνίες.

 

Η πρόληψη φανερώνει σοφία

 

Η Ιριδολογία αποτελεί ίσως το πιο ολοκληρωμένο κομμάτι της φυσικής θεραπευτικής στον τομέα της πρόληψης. Πρόκειται για ένα πλήρες Check Up, το οποίο μας προειδοποιεί για ενδεχόμενες μελλοντικές δυσκολίες του οργανισμού ή δυσλειτουργίες των οργάνων και των συστημάτων του. Στην καθημερινότητα του άγχους, της αγωνίας, της ταχύτητας και της υπερβολής, η γνώση για την κατάσταση της υγείας μας αποτελεί το κύριο όπλο για την διατήρηση της ενέργειας και της φυσικής ισορροπίας. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές  και η ιριδολογία, σύμφωνα τουλάχιστον με τους έγκυρους εκπροσώπους  της, διαθέτει  την πολύτιμη ικανότητα να διαγνώσκει προτού ακόμα εκδηλωθούν τα συμπτώματα.  Αρκεί να επισκεπτόμαστε κάθε εξάμηνο ένα σοβαρό ιριδολόγο, ο οποίος θα μας παρακολουθεί συστηματικά κρατώντας το ιστορικό μας και θα προτείνει λύσεις σε ενδεχόμενα προβλήματα.

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008