DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

Hλεκτρομαγνητικά πεδία

Πόσο επηρεάζουν τη ζωή μας;

  

 


Δρ. Παναγιώτης Παππάς

Καθηγητής Φυσικής και Μαθηματικών

Ανώτατο Tεχνολογικό Eκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά.

 

 

 

Τα τελευταία, κυρίως, χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και για τις επιπτώσεις τους στη ζωή μας. Οι περισσότερες από τις απόψεις που ακούγονται συγκλίνουν προς το γεγονός ότι η επήρεια των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη ζωή μας και ειδικά στην υγεία μας είναι καταστροφικές ή τουλάχιστον αρνητικές.  Είναι όμως έτσι, ή  όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα αυτή είναι  μόνον η μία πλευρά του νομίσματος;

 

Για εκατομμύρια χρόνια όλα τα έμβια όντα του πλανήτη μας «λούζονται» καθημερινά στους παλμούς του γήινου μαγνητικό πεδίου. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι εκπέμπουμε παλμικά μαγνητικά πεδία, κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται από τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους της Μαγνητο-Καρδιογραφίας   και της  Μαγνητο-Εγκεφαλογραφίας.

 

Η χρήση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη θεραπευτική.

       

Ο Nicola Tesla, ο μεγάλος αυτός πρωτοπόρος επιστήμονας θεωρούσε ότι ίσως υπάρχει κάποια αλήθεια στις φήμες που κυκλοφορούσαν στους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του για τις ευεργετικές επιδράσεις από το μαγνητικό πεδίο του κεραυνού, γι’ αυτό και στο έργο του αναφέρεται στις ηλεκτροθεραπευτικές συσκευές που τότε ήταν άγνωστες. Αργότερα μόνο, εμφανίζονται  κάποιες αντίστοιχες συσκευές των Lakhovsky, Priore και Dotto.  

Η θεραπευτικές  εφαρμογές  των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη θεραπευτική είναι γνωστές από τις αρχές του αιώνα.

Ο καθηγητής Ηλεκτροθεραπείας στο Τμήμα αρκετών Ιατρικών Σχολών των ΗΠΑ, Noble M. Εberhard M.D παρουσίασε και ανέλυσε τις πρώτες αυτές μεθόδους στο βιβλίο του “Α working manual of high frequency currents”.  

Σήμερα τα Ηλεκτρομαγνητικά πεδία βρίσκουν πολλαπλές ιατρικές εφαρμογές. Ένας μεγάλος όγκος δημοσιεύσεων σε ιατρικά έντυπα κάνει εκτεταμένες αναφορές στο ευεργετικό αποτέλεσμα των μαγνητικών πεδίων που αφορούν στην αντιμετώπιση πληθώρας ετερόκλητων νοσηρών  καταστάσεων. Δικαίως, λοιπόν, το Διεθνές Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας έχει δώσει στις συσκευές Μαγνητοθεραπείας την ιδιαίτερη ταξινόμηση Α61Ν2/00 αποδεχόμενο τη επωφελή δράση τους.

Ανάμεσα στους πρωτοπόρους γιατρούς που χρησιμοποιούν τα ΗΜ πεδία για θέματα υγείας  είναι και ο Αndrew Basset που τα εφάρμοσε για ανακούφιση από διάφορα προβλήματα όπως : κακώσεις μυοσκελετικού που συνήθως περιλαμβάνουν και φλεγμονές, οιδήματα, πόνο, διαστρέμματα, θλάσεις. Τα εφαρμόζει, επίσης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε περιπτώσεις καταγμάτων όπου και διαπιστώνει ταχύτατη αποκατάσταση. Σε ένα κομμάτι, δε, της επί δεκαετίας εμπειρίας του πάνω στη θεραπευτική χρήση των ΗΜ αναφέρεται στο βιβλίο του Beneficial effects of Electromagnetic Fields.

 

Ένα άλλος πρωτοπόρος γιατρός, ο Ο Dr William Pawluk,στο έργο του " Magnetic Therapy in Eastern Europe: A Review of 30 Years of Research »  έχει συνοψίσει ένα μεγάλο μέρος της απίστευτα εκτεταμένης έρευνας στη Μαγνητοθεραπεία που κατέχουν οι λιγότερο πλούσιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ίσως μάλιστα η δυσχερής οικονομική κατάσταση των χωρών αυτών σε σχέση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης να είναι ακριβώς και ο λόγος της μεγάλης αυτής ανάπτυξης.

Οι εφαρμογές των ΗΜ πεδίων στην Ιατρική είναι πλέον τόσο εκτεταμένες, ώστε σε δείγμα 700 περίπου ασθενών οι μελέτες που χρησιμοποιήθηκαν και που τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν στην Ιατρική επιθεώρηση Minerva, διαπιστώνουν την άμεση δράση στη φλεγμονή, το οίδημα αλλά και στο χρόνιο πόνο.

Εάν κάνει κανείς μία έρευνα στο διαδύκτιο και συγκεκριμένα στο PubMed, βρίσκει πολυάριθμες δημοσιεύσεις ιατρικών μελετών στο λήμμα « Magnetotherapy » οι οποίες σχετίζονται με την αντιμετώπιση πληθώρας ασθενειών.

Στην Ελλάδα οι Ιατροί Ρευματολόγοι Ν. Γαλανόπουλος και Π. Ντάντης στο έργο τους «Φυσικοθεραπεία στις Ρευματικές Παθήσεις» αναφέρουν – μεταξύ άλλων - ότι η εφαρμογή των Παλμικών Ηλεκτρομαγνητικών πεδίων συνοδεύεται από μετακίνηση ασβεστίου και σύνθεση πρωτεϊνών και κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση του ασθενούς.

Οι αναφορές, άλλωστε, για τις εφαρμογές παλμικών μαγνητικών κυμάτων στις ημικρανίες και την κατάθλιψη και μάλιστα με αρκετά αποτελέσματα, είναι κάτι παραπάνω από συχνές, ακόμη και σε ευρείας κυκλοφορίας έντυπα σχετικών με την υγεία. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνούμε την από χρόνια ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή των ΗΜ πεδίων και στην Αισθητική.

 

Επιφυλάξεις για τις αρνητικές επιπτώσεις

 

Αν και γίνεται πολύς λόγος τελευταία για αρνητικές επιδράσεις, στα έμβια όντα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι για τους αναβάτες μοτοσικλέτας δεν έχει προκύψει κάποια αρνητική επίπτωση τον τελευταίο αιώνα, από το γεγονός ότι καίρια σημεία της ανατομίας τους βρίσκονται κοντά σε καλώδια που παράγουν παλμικά μαγνητικά πεδία από την υψηλή τάση του μπουζί. Δεδομένου δε του μεγάλου δείγματος ανθρώπων που εκτίθενται στην περίπτωση αυτή, εάν υπήρχε περίπτωση αρνητικών επιπτώσεων, τότε αυτό δεν θα μπορούσε να κρατηθεί κρυφό και θα είχε γίνει από χρόνια γνωστό !

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τους χειρουργούς που για μεγάλα χρονικά διαστήματα χειρουργούν με συσκευή ηλεκτροχειρουργικής χωρίς κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη,

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εφημερίδα New York Times έγινε καταγγελία ότι κάποιος πειραματιστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από τα πεδία του δικτύου μεταφοράς ενέργειας παρουσιάσθηκαν αρνητικές επιδράσεις, ενώ αυτό αποδείχθηκε ανακριβές.

Μία από τις πλέον πρόσφατες, έγκυρες και ολοκληρωμένες μελέτες για τα κινητά τηλέφωνα, (Carcinogenicity Study of GSM and DCS wireless communication signals in B6C3F1 mice : Bioelectromagnetcs 28:173-187, 2007) δεν εντόπισε κάποια αρνητική επίδραση.

Έχουμε πάρα πολλές φορές ακούσει να μιλούν για όγκους στον εγκέφαλο που προκαλούνται από τα ραδιοκύματα. Παραδόξως όμως, μια πρόσφατη ιατρική είδηση από το Ισραήλ μας πληροφορεί για το ακριβώς αντίθετο. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επίτευξη θεραπείας με τη διοχέτευση ραδιοσυχνοτήτων, με άμεση επαφή μάλιστα, κατευθείαν στον όγκο, μέσα στον εγκέφαλο του ασθενούς. 

 

Η εξήγηση του μηχανισμού δράσης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

 

Πιστεύω ότι τα νεότερα στοιχεία πάνω στο γεγονός των βιολογικών μεταστοιχειώσεων, εξηγούν το μηχανισμό δράσης των παλμικών μαγνητικών πεδίων. Στον Ιατρικό Οδηγό "ΠΑΠΥΡΟΣ" έκδοση 1968, αναφέρονται μελέτες του Louis Kervran  για τις βιολογικές μεταστοιχειώσεις που γίνονται μέσα στα κύτταρα των ζωντανών οργανισμών, όπου, για παράδειγμα, το Πυρίτιο μετατρέπεται σε Ασβέστιο.

Δεδομένου ότι ενώ μεν η χημική αντίδραση του οξυγόνου δηλαδή η οξείδωση είναι γνωστή τοξική διαδικασία επιβλαβής για τη ζωή, ας σκεφθούμε ότι χορηγούνται αντιοξειδωτικά για την εξουδετέρωση του χημικού ρόλου -  οξείδωση -  του οξυγόνου που τυχόν συμβαίνει σε έναν οργανισμό, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποιον άλλο ρόλο για το οξυγόνο. Η Πυρηνική δράση του Οξυγόνου σε αντίθεση με την Οξείδωση (Χημική Δράση) θα πρέπει να είναι η βάση της ωφελιμότητας του Οξυγόνου και αυτή που παράγει τα απαιτούμενα ποσά ενεργείας στο ζωντανό κύτταρο από λιγοστή κατανάλωση οξυγόνου.

Η συμβολή μου έγκειται στη λογική σύνδεση Μαγνητισμού και Ζωής κατά τρόπο επιστημονικότατο που αφορά στη μεταστοιχείωση που προκύπτει από την ενεργοποίηση του Ατομικού Πυρήνα με Πυρηνική Μαγνητική Διέγερση (Συντονισμό) που προέρχεται από τα παλλόμενα μαγνητικά πεδία και τη μετατροπή του Να+ σε Κ+ με τη βοήθεια του Οξυγόνου, κατά την Εξώθερμη Πυρηνική Αντίδραση Κervran-Pappas 11Na23 + 8O16 = 19K39 που είναι η βάση της ζωής εντός του κυττάρου και την οποία περιγράφω στην US patent 7151372. Αυτή έρχεται σε αντίθεση με την παράλογη θεωρία της Βιολογίας για την αντλία Καλίου, Νατρίου. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της κινητικότητας του Κ+ από μέσα προς τα έξω ( με δεδομένο ότι το Κ+  έχει μεγαλύτερη κινητικότητα λόγω της αποδέσμευσης του από τα 6 μόρια νερού σε σχέση με το Να+ ) το οποίο Κ+ μετακινούμενο με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα έξω αφήνει το κύτταρο αρνητικά φορτισμένο δημιουργώντας το γνωστό διαμεμβρανικό δυναμικό διότι δημιουργεί έλλειψη θετικών φορτίων. Με τον τρόπο αυτόν συνεχίζεται η διαδικασία με την είσοδο νέων ιόντων Να+ τα οποία τώρα διεγειρόμενα από το διαμεμβρανικό δυναμικό που ήδη υπάρχει και συντηρείται από τη μετατροπή Να σε Κ, θα μετατραπούν σε ιόντα Κ+  τα οποία θα διαφύγουνε από την μεμβράνη του κυττάρου κ.ο.κ. συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξάλειψη της υπερνατρίωσης που είναι κατάσταση καρκινική για το κύτταρο (malignant cell) μαζί με το χαμηλό διαμεμβρανικό δυναμικό 15 mV (Szent-Gyorgyi, Nobel 1978 ). Το σύστημα αυτό παρουσιάζει θετική ανάδραση, και για το λόγο αυτό, αυτοσυντηρείται.  

Το ζωντανό κύτταρο δεν είναι παρά ένας φυσικός πυρηνικός αντιδραστήρας που μετατρέπει κατ’ ευθείαν την Πυρηνική σε Ηλεκτρική Ενέργεια με τη βοήθεια του Οξυγόνου,  επιτυγχάνοντας έτσι στη πράξη την πραγματοποίηση μιας Εξώθερμης Ψυχρής Πυρηνικής Σύντηξης. Η ενέργεια αυτή διατίθεται άμεσα στο ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και στην αυτοσυντήρηση των αντιδράσεων αυτών μέσω ηλεκτρικής φόρτισης του κυττάρου, το οποίο, μ’ αυτόν τον τρόπο, απαλλάσσεται από την ανάγκη να συνεχίσει την αρχική μαγνητική πυροδότηση.

 

 

Βιβλιογραφικές αναφορές

 

( 1 ) http://www.papimi.gr/lancet.htm 

( 2 ) http://www.tfcbooks.com/tesla/1898-11-17.htm

( 3 ) http://www.rexresearch.com/lakhov/lakhusps.htm

( 4 ) http://www.keelynet.com/biology/dotto.htm

( 5 ) http://www.electrotherapymuseum.com/Library/index.htm  

( 6 ) http://www.papimi.gr/REFER1.htm

( 7 ) http://www.quantronmedicine.com/about_qrs/medical_authority/dr_pawluk_book_synopsis.htm

( 8 ) http://www.nytimes.com/library/national/science/072499sci-fake-data.html

( 9 ) http://www.lef.org/protocols/

( 10 ) http://www.healthyoptions.co.nz/supplements-may2004.pdf

( 11 ) http://www.papimi.gr/Salzburg%20conf.htm 

( 12 ) http://www.gilbertling.org/Debunking.pdf

( 13 ) www.papimi.gr/millivolt.htm

( 14 ) http://www.novocuretrial.com/

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008