DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

N  O  Ν  Ι

 

To δέντρο που θεραπεύει τον άνθρωπο!!!

 

 


του Ανδρέα Τσισκανέγκωφ

 

 

Φάρμακο και μαζί ελιξίριο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο καρπός της Morinda Citrifolia που θεραπεύει εδώ και χιλιετίες τους λαούς των νησιών της Καραϊβικής, της Ινδίας, της Νέας Ζηλανδίας και πολλών άλλων περιοχών. Οι κάτοικοι των Τροπικών,  κατέχουν καλά τα πολύτιμα μυστικά των ιδιοτήτων του.

 

 

Μια αναπάντεχη θεραπεία

 

Η Μαρίνα είχε απελπιστεί από τις δερματοπάθειες της κόρης της. Εξανθήματα, φαγούρες, μικρά ενοχλητικά σπυράκια επεκτείνονταν όλο και περισσότερο στο πρόσωπο και το σώμα της. Η βελτίωση που παρατηρήθηκε στο δέρμα της μικρής, όταν κάποιοι φίλοι της σύστησαν το χυμό Νόνι, ήταν θεαματική.

            

Ένας θησαυρός υγείας

 

Η θεραπεία των ασθενειών του δέρματος αποτελεί μια από τις πολλές θαυματουργές ιδιότητες του πολτού που παράγεται από το δέντρο Morinda Citrifolia και ευδοκιμεί μεταξύ άλλων και στα νησιά της Πολυνησίας.

Γνωστό στους ιθαγενείς για τη θεραπευτική του δράση, εδώ και αιώνες, ξεκίνησε ήδη και στην Ευρώπη, τη θριαμβευτική του πορεία.

Πρόκειται για έναν από τους κρυφούς θησαυρούς της φύσης. Με περιεκτικότητα σε ένζυμα 800 φορές επάνω από τα ένζυμα του ανανά ,που θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων, το Νόνι δρα άμεσα στα κύτταρα του οργανισμού με αποτοξινωτικό και ιαματικό τρόπο. Εδώ και μερικές δεκαετίες κορυφαίοι γιατροί όπως ο Ραλφ Χαίνικε ανακάλυψαν και προσδιόρισαν τις ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες δύο σπουδαίων ενζύμων:της προξερονίνης και της ξερονίνης. Το φρούτο, το οποίο οι κάτοικοι των νήσων του Νότιου Ειρηνικού ονομάζουν Νόνι, περιέχει σε μεγάλες ποσότητες την προξερονίνη,η οποία με συστηματική κατανάλωση του συγκεκριμένου χυμού από τον άνθρωπο,  διοχετεύεται στο αίμα και τελικά μέσω του ήπατος μετατρέπεται σε ξερονίνη, με μια σειρά πολύπλοκων διεργασιών. Το πολύτιμο αυτό ένζυμο μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος, ενισχύοντας τη δημιουργία πρωτεϊνών, οι οποίες τονώνουν και αναζωογονούν την άμυνα του οργανισμού.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά έχουν υποστεί δεκάδες χημικές επεξεργασίες και η εξαιρετικά ωφέλιμη προξερονίνη απαντάται σπάνια σ’ αυτές, εύκολα διαπιστώνουμε πόσο η συχνή χρήση του χυμού με το σημαντικό αυτό ένζυμο, μπορεί να δράσει ευεργετικά στην υγεία του ανθρώπου των πόλεων.

 

Σε ποιες παθήσεις ωφελεί;

 

Ασθενείς σοβαρών παθήσεων όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες δηλώνουν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι μετά από τη θεραπεία με Νόνι. Στην περίπτωση των καρκινοπαθών, συρρικνώθηκαν αρκετοί από τους όγκους, ενώ περιορίστηκε ο κίνδυνος της μετάστασης, αφού η λειτουργία του χυμού είναι πρωτίστως αντιοξειδωτική. Όσον αφορά τα προβλήματα της καρδιάς, το Νόνι βοηθά να αιματώνονται καλύτερα οι αρτηρίες της διευκολύνοντας άμεσα τις διεργασίες στο κυκλοφορικό σύστημα.

Θα χρειαζόταν όμως ολόκληρο σύγγραμμα για να περιγράψουμε ξεχωριστά τις θαυματουργές επιδράσεις του Νόνι σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών. Όπως παραδείγματος χάρη στο διαβήτη, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες διαβητικών με υψηλό δείκτη της συγκεκριμένης ασθένειας, σαν τον Κεν Ντάρελ από το Κολόμπους του Οχάιο, το Νόνι ρύθμισε τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό και εξισορρόπησε τη λειτουργία οργάνων που υπολειτουργούσαν εξ αιτίας του διαβήτη.

Η Χάνα Κέρελ,εξάλλου από το Αμβούργο, έπειτα από συστηματική κατανάλωση Νόνι, έχασε περίπου τριάντα κιλά, τα οποία είχαν συσσωρευτεί στο σώμα της μετά από χρόνια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς. Άλλα παχύσαρκα άτομα που έπασχαν από διαταραχές του πεπτικού συστήματος, όπως δυσκοιλιότητα ,κολίτιδα και μετεωρισμό, διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιώντας το χυμό της Morinda Citrifolia όχι μόνο έχασαν βάρος αλλά κέρδισαν και την καλή λειτουργία των εντέρων και του στομάχου. «Αυτό συμβαίνει» εξηγεί ένας από τους ερευνητές των πολύτιμων μυστικών του Νόνι, «γιατί η ξερονίνη συμβάλλει εντυπωσιακά στο διαχωρισμό θρεπτικών και άχρηστων συστατικών των τροφών που συντελείται στο παχύ έντερο και απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες.»

Εντυπωσιακή βελτίωση διαπίστωσε επίσης και μια μεγάλη ομάδα ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα που τους κουράριζε η ψυχολόγος Άννα Μέιν, από το Οντάριο του Καναδά. Άνθρωποι με κατάθλιψη, αϋπνίες, έντονο στρες και αγοραφοβία μετά από τη θεραπεία με το χυμό ξαναβρήκαν τη διάθεση για ενεργό συμμετοχή στη ζωή.

 

Όπλο στις φλεγμονές και τις μολύνσεις.

 

Δημοφιλές και πασίγνωστο για τις ποικίλες θεραπευτικές του ιδιότητες, το Νόνι περιελήφθη στον “Οδηγό επιβίωσης” των Αμερικανών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου. Η σκοπολατίνη που περιέχει το Νόνι, θεωρείται από τα ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη και επουλώνει άμεσα τραύματα και μολύνσεις. Άλλωστε, ο πρώτος, ο οποίος  εξεπλάγη από την άμεση ευεργετική δράση του Νόνι στον πόνο και τις φλεγμονές, ήταν ο εξερευνητής James Cook,όταν το 1768 μετά από πολλές περιπέτειες έφτασε στην εξωτική Ταϊτή.

Εκεί, επί μήνες, κατέγραφε συνήθειες και έθιμα των ιθαγενών, ενώ μεγάλη εντύπωση του έκανε η διαδικασία του τατουάζ, που απαιτούσε υπομονή και ιδιαίτερη αντοχή στον πόνο εκ μέρους τους.

Ως αντίδοτο στις αιμορραγίες, τις μολύνσεις και τον πόνο χρησιμοποιούσαν με εμφανή αποτελέσματα, επιθέματα καμωμένα από τα φύλλα ενός μυστηριώδους δέντρου που δεν ήταν άλλο από το Morinda Citrifolia.

“Είναι απορίας άξιο” αναρωτιούνται διάσημοι γιατροί και διατροφολόγοι, όπως ο δρ Neil Solomon, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, πώς ένας απλός χυμός δέντρου συντελεί σε τόσες αποτελεσματικές θεραπείες ασθενειών που διαφέρουν  μεταξύ τους.”

 

Μια σημαντική ανακάλυψη

 

Μπορεί ένα απλό δέντρο να κρύβει τόσα πολύτιμα μυστικά για την υγεία; Και μόνο ο τρόπος που ευδοκιμεί και καρποφορεί η Morinda Citrifolia,βεβαιώνει την ευλογημένη θεραπευτική γονιμότητα με την οποία την προίκισε η φύση. Στο μέρος όπου ριζώνει, έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μέχρι οκτώ μέτρα ύψος και να δένει καρπούς τόσο γρήγορα, ώστε η συγκομιδή τους να επαναλαμβάνεται 14 φορές το χρόνο. Παρουσιάζει το σπάνιο φαινόμενο να διατηρεί στα κλαδιά της άνθη και καρπούς μαζί, αφού τα παράγει με τέτοια συχνότητα ώστε δεν συναντάμε ποτέ το δέντρο χωρίς ώριμα φρούτα. Διαθέτοντας μια λευκή γαλακτερή σάρκα,τα φρούτα αυτά χρησιμοποιούνται σαν βάση σε πολλά προϊόντα που αφορούν τη φαρμακευτική κι αυτό έχει την εξήγησή του. Μια ακόμη ιδιότητα που έχουν, οι καρποί της Morinda Citrifolia και η οποία τους καθιστά πολύτιμους για την υγεία, είναι η ικανότητά τους να λειαίνουν τις κυτταρικές μεμβράνες και ως εκ τούτου να αυξάνουν την κινητικότητα των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού, γεγονός που επιτρέπει στο οξυγόνο να αναπλάθει όλα τα όργανα.

       

Η απαραίτητη δοσολογία

 

Εντελώς ακίνδυνος και συμβατός με τον ανθρώπινο οργανισμό, ο χυμός του Νόνι, συνιστάται εντούτοις  να λαμβάνεται αρχικά ως δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα,(πρωί και βράδυ), μια μικρή ποσότητα κατάλληλη για περίοδο νέας προσαρμογής. Σιγά-σιγά αυξάνουμε τη δοσολογία, η οποία διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση .Η ανταπόκριση που έχει ο θεραπευτικός χυμός σε κάθε ασθενή είναι ξεχωριστή και με βάση αυτή, μπορεί ο ίδιος να ρυθμίσει τη χρήση του Νόνι. Γενικά πάντως σαν μέση δοσολογία θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε το ένα “σφηνάκι” την ημέρα. Μετά από μια περίοδο μερικών εβδομάδων εμφανίζονται τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία αν δεν είναι τα αναμενόμενα, υπάρχει η δυνατότητα σταδιακής αύξησης της δοσολογίας μέχρι το όριο που προτείνουν οι ειδικοί.

Κρυμμένος σε κάποια μακρινά τροπικά νησιά, ο θαυματουργός αυτός καρπός με τις δεκάδες θεραπευτικές ιδιότητες προκαλεί με τη σπάνια αποτελεσματικότητά του συνέχεια εκπλήξεις στις “πολιτισμένες χώρες”, όπου γιατροί και ερευνητές αποκαλύπτονται στην ευεργετική επίδραση του Νόνι στον άνθρωπο. Μήπως ήρθε η στιγμή να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς, σαν ένα ελιξίριο πρόληψης και γενικής αναζωογόνησης του οργανισμού μας; 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008