DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Το feng shui και η κρεβατοκάμαρα

Πώς θα εξισορροπήσετε τη ζωή σας στο πιο «κρίσιμο» δωμάτιο του σπιτιού

 

 

 

του Χρήστου Μπουλούτη

 

 

Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι Kινέζοι φιλόσοφοι συνειδητοποίησαν ότι ο αέρας (Feng) και το νερό (Shui) που ρέουν χωρίς φραγμούς μέσα στο περιβάλλον, δεν μπορούν από μόνα τους ως στοιχεία να διατηρήσουν τη ζωή. Μια ζωοφόρος ενέργεια την οποία ονόμασαν Chi, ρέει μέσα στο περιβάλλον δίνοντας ζωτικότητα στη γη και σε όλα τα ζωντανά πλάσματα που ζούν σε αυτή. Γιατί όμως ο άνεμος και το νερό (Feng Shui) είναι τόσο σημαντικά;

Ο άνεμος (Feng) διασκορπίζει το Chi, εμποδίζοντας την εισροή του στο χώρο μας.

Το νερό (Shui) συγκεντρώνει αυτήν την ενέργεια, όπως μια μπαταρία συσσωρεύει ηλεκτρισμό.

Με βάση αυτά τα δύο δεδομένα, φροντίζουμε πάντα το σπίτι μας να έχει προστασία από τον άνεμο (η παρουσία υψώματος-βουνού στο πίσω μέρος του κτιρίου μας παρέχει την ανάλογη προστασία) και απαραιτήτως τις προϋποθέσεις  για τη συγκέντρωση της ευεργετικής ενέργειας που τρέφει το χώρο μας (η παρουσία νερού στο μπροστινό μέρος του κτιρίου μας εξασφαλίζει τη συσσώρευση της ενέργειας, βοηθώντας έτσι την τύχη και τον πλούτο του σπιτιού, αλλά με μεγάλη προσοχή, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις η χρήση νερού μπορεί να αποβεί καταστροφική).

Στην πορεία της ιατρικής ιστορίας, ο βασικός στόχος για την ίαση του ανθρώπου είναι η κινητοποίηση του οργανισμού για την απελευθέρωση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεων, έτσι ώστε να βρει το σώμα την ισσορροπία και την καλή φυσική του κατάσταση.

Τρείς σημαντικοί παράγοντες έχουν τον πρώτο λόγο στην επίτευξη προσωπικής ισορροπίας και κατ’ επέκταση στην πορεία της ζωής μας.

Η διατροφή λειτουργεί ως ένας τρόπος συσσώρευσης του Chi μέσα στο σώμα. Δεν επαρκεί όμως η επιλογή ενός διαιτολογίου, ώστε να παίρνει ο οργανισμός μας τα απαραίτητα στοιχεία για την καλή λειτουργία του. Πρέπει το Chi που περιέχουν οι τροφές να είναι ενεργό και να μην έχει αποστραγγιστεί λόγω χρήσης λιπασμάτων ή αντιβιοτικών ή λόγω μακροχρόνιας παραμονής στα ράφια των  σουπερμάρκετ. Η σωματική άσκηση καλλιεργεί το συσσωρευμένο Chi και το διοχετεύει στα ενεργειακά μας κανάλια. Η ανάλογη άσκηση του σώματος (μέσω Yoga, Tai Chi, Chi Gung) μεγιστοποιεί τη συγκέντρωση της ενέργειας, επιφέροντας καλύτερα αποτελέσματα.

Οι απαιτήσεις για παραγωγή έργου από τον άνθρωπο σήμερα είναι πολύ μεγαλες και όλοι προσπαθούμε με σωστή διατροφή και σωματική άσκηση να αυξήσουμε τα ενεργειακά μας αποθέματα.

Τι γίνεται όμως με το περιβάλλον μας;

Όταν επιστρέφουμε από την εργασία μας φορτωμένοι αγχος;

Πώς μας αντιμετωπίζει το σπίτι μας;

Μήπως μας βάλλει με βλαβερά ενεργειακά πεδία;

Τα αντικείμενα, τα σχήματα, τα χρώματα, ό,τι αντιλαμβανόμαστε με την όρασή μας, γίνεται αντιληπτό και από το ενεργειακό μας σώμα (αύρα), λόγω των δονήσεων που εκπέμπει και κατ’ επέκταση παρατηρούμε τα αποτελέσματα στο φυσικό μας σώμα. Έτσι μπορεί να υποφέρουμε από πονοκεφάλους, πόνους στη μέση ή τα πόδια και να παρουσιάζουμε πολλά άλλα συμπτώματα, μόνο και μόνο επειδή κάτι στο χώρο που ξεκουραζόμαστε, κοιμόμαστε ή εργαζόμαστε, έχει δημιουργήσει ένα άσχημο ενεργειακό πεδίο, το οποίο φυσικά μας επηρεάζει. 

Ο χώρος του υπνοδωματίου θέλει αρκετή προσοχή. Καθώς περνάμε περίπου το 1/3 της ημέρας μας σ’αυτό το δωμάτιο πρέπει να φροντίσουμε να μας προσφέρει θετική ενέργεια. Εκμεταλλευόμενοι τις αρχές του Feng Shui και πιο συγκεκριμένα τις τέσσερεις ευεργετικές μας κατευθύνσεις, διαρρυθμίζουμε τα έπιπλα και κυρίως το κρεβάτι ανάλογα με αυτές. Ακόμα και σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, στρέφοντας το κρεβάτι του ατόμου στην κατάλληλη κατεύθυνση επιτυγχάνουμε ταχύτερη ανάρρωση και καλυτέρευση της κατάστασης της υγείας του ασθενούς. Ενα ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει οικογενειακή γαλήνη, απόλυτη κατανόηση και ευημερία  τοποθετώντας το κρεβάτι του στην κατάλληλη κατεύθυνση. Οι θετικές επιδράσεις από μια σωστά διαρρυθμισμένη κρεβατοκάμαρα είναι πολύτιμες. Σας δίνουμε λοιπόν κάποιες μικρές, αλλά όπως θα διαπιστώσετε, σημαντικές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν στο ξεκίνημά σας για τη βελτίωση του υπνοδωματίου σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008