DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

Πόνος

Μπορούμε να απαλλαγούμε!!!

 

  

 


Ο πόνος, βασικός τρόπος επικοινωνίας του σώματός μας με τον εγκέφαλό μας, είναι προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας, γενικότερα στο σώμα μας. Οι διάφοροι πόνοι μεταφέρονται διαμέσου των νευρώνων στον νωτιαίο μυελό και από εκεί στον εγκέφαλο, ο οποίος αναγνωρίζει την αίσθηση του πόνου. Αυτό γίνεται πάρα πολύ γρήγορα με τη βοήθεια ηλεκτρικών μηνυμάτων και των νευροδιαβιβαστικών ουσιών.

 

Οι δύο κατηγορίες πόνων

 

Έχουμε δύο κατηγορίες πόνων τους οξείς και τους χρόνιους.

 Οι οξείς αρχίζουν ξαφνικά, εντοπίζονται εύκολα ( εντοπίζεται εύκολα το επηρεασμένο σημείο) επηρεάζουν τον αναπνευστικό ρυθμό, Επηρεάζουν, επίσης, και αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, καθώς και τον καρδιακό ρυθμό.

Οι χρόνιοι πόνοι έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, η έντασή τους παραμένει σταθερή, είτε αυξομειώνεται και μπορούν να προκαλέσουν αϋπνίες, ανορεξία και κατάθλιψη.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός γι αυτό και αντιδρά διαφορετικά, έχει τη δική του υπερευαισθησία στους πόνους. Η διάγνωση και διαφοροποίηση του πόνου είναι σημαντική, όπως επίσης και η αντιμετώπιση της αιτίας και η καταστολή του.

 

Συχνές ασθένειες που προκαλούν πόνους.

1. Αρθρίτιδα

 

Μπορεί να προέρχεται από τραυματισμούς, ανοιχτές πληγές, χειρουργικές επεμβάσεις κ.α. Δημιουργείται μόλυνση και φλεγμονή στην άρθρωση, από ιούς, βακτηρίδια, μύκητες, παράσιτα. Τις περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από μολύνσεις στις αρθρώσεις λόγω της ανεπάρκειας του ανοσολογικού τους συστήματος έχουν οι ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις (όπως π.χ. ζαχαρώδης διαβήτης) και τα παιδιά. Επίσης ανεπάρκεια του ανοσολογικού συστήματος προκαλεί η χρήση ναρκωτικών και η κατάχρηση αλκοόλ. 

 

2. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

 

Χρόνια φλεγμονώδης αυτοάνοσος ασθένεια, για την οποία ευθύνεται κάποια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, που επιτίθεται στις αρθρώσεις του ασθενούς.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προσβάλει πολλές αρθρώσεις ταυτόχρονα, συνήθως συμμετρικά. Συχνότερα προσβάλλει τις αρθρώσεις των χεριών. Οι μεμβράνες των αρθρώσεων παρουσιάζουν φλεγμονή και πρήξιμο που συνοδεύεται από πόνο και δυσκολία κινήσεων.  Με τον καιρό δημιουργείται παραμόρφωση και αστάθεια.

Οι μέχρι τώρα γνωστές θεραπείες γ’ αυτούς τους δύο τύπους  αρθρίτιδας περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία, ανάπαυση, εργασιοθεραπεία, ορθοπεδική παρακολούθηση.

Σήμερα η μέθοδος BEMER 3000 μιας νέα μέθοδος ρύθμισης της βιοηλεκτρομαγνητικής ενέργειας έρχεται να προστεθεί στη μάχη κατά της αρθρίτιδας με σημαντικά αποτελέσματα.

 

3. Πόνοι της πλάτης

 

Συνήθως είναι κατάλοιπα της εργασίας και προσβάλλουν πάνω από το 80% των ηλικιωμένων. Από στατιστικές έχει αποδειχτεί ότι οι πόνοι της πλάτης αντιπροσωπεύουν το 20% των τραυματισμών και όλων των ασθενειών που συμβαίνουν σε χώρους εργασίας. Προσβάλλούν όχι μόνο αυτούς που εργάζονται χειρωνακτικά αλλά και όσους εργάζονται σε γραφεία, νοσοκομεία, τράπεζες κ.α. Το κάτω μέρος της πλάτης έχει μια σύνθετη δομή η οποία μας παρέχει τη δυνατότητα να περπατάμε, να στεκόμαστε όρθιοι, να σηκώνουμε βάρη, να κάμπτεται και να λυγίζει το σώμα μας κ. α. Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης που είναι το κάτω μέρος της πλάτης, αποτελείται από οστά, αρθρώσεις, συνδέσμους και μύες.

Που οφείλονται όμως οι πόνοι της πλάτης; Συνήθως προκαλούνται από τραυματισμούς, σπορ, φθορά, αδράνεια, υπερβολική χρήση, ηλικία – οστεοπόρωση.

Η πρόληψη με στόχο την προστασία της σπονδυλικής στήλης, των μυών και των σχετικών συνδέσμων, από τους τραυματισμούς, είναι εξαιρετικά σημαντική. Η σωματική άσκηση καθώς επίσης η ενδυνάμωση των μυών της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης συμβάλλουν για την αποφυγή των επεισοδίων.

Εκτός αυτού είναι απαραίτητη η διαπαιδαγώγηση για το πώς μπορούμε να ανυψώνουμε βάρη με το σωστό τρόπο, ώστε να προλαβαίνουμε επώδυνες καταστάσεις. Οι πόνοι της πλάτης εξελίσσονται σε ένα μεγάλο βάρος για τη σύγχρονη κοινωνία, επηρεάζοντας σοβαρά και τον τομέα της εργασίας. Ο μεν εργαζόμενος ενδιαφέρεται πρωτίστως για την υγεία του, την ασφάλειά του και την ποιότητα ζωής του, ενώ ο εργοδότης για παραγωγικότητα, απόδοση, μείωση κόστους περίθαλψης του εργαζόμενου και μείωση αποχής από την εργασία. Είναι λοιπόν προφανές ότι η μείωση των περιστατικών πόνων στην πλάτη θα είναι προς όφελος και των δύο.

 

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόληψη των πόνων της πλάτης

 

1. Προθέρμανση πριν την άσκηση και τις έντονες σωματικές δραστηριότητες.

2. Σωστό σήκωμα βάρους (ποτέ να μην σκύβετε, να λυγίζετε τα γόνατα σας πριν σηκώσετε το  αντικείμενο και να το κρατάτε κοντά στο σώμα σας).

3. Σωστή στάση σώματος, να φοράτε αναπαυτικά παπούτσια και να αποφεύγετε τα ψηλά τακούνια.

4. Όταν κάθεστε πρέπει το κάτω μέρος του σπονδύλου να στηρίζεται σωστά (με ένα μαξιλάρι ή μια πετσέτα).

5. Προσοχή στο βάρος σας, τα περιττά κιλά επιβαρύνουν το κάτω μέρος της πλάτης.

6. Σωστή διατροφή, σημαντικά είναι: το ασβέστιο, το φωσφόρο και η βιταμίνη D.

7. Να ξαπλώνετε σε ορθοπεδικό στρώμα.

8. Αποφεύγετε το κάπνισμα γιατί μειώνει την ροή του αίματος και προάγει τον εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων.

Τα φάρμακα και τα αναλγητικά, η συμβουλή και η παρακολούθηση ορθοπεδικού, η φυσιοθεραπεία και η ξεκούραση μέθοδοι που μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί η κλασική ιατρική έχουν και στην περίπτωση αυτή την αποφασιστική συμβολή της μεθόδου BEMER 3000 μιας μεθόδου εξ’ ίσου πολύτιμης και για τις υπόλοιπες κατηγορίες πόνων που θα αναφέρουμε πιο κάτω.

 

4.  Πόνοι στον αυχένα

 

Οι πόνοι στον αυχένα είναι ένα συχνό πρόβλημα υγείας που μαστίζει πάνω από το 10% του πληθυσμού, με δυσάρεστες συνέπειες για την καθημερινή προσωπική και επαγγελματική ζωή των ανθρώπων.

Αυτοί οι πόνοι, τις περισσότερες φορές υποχωρούν από μόνοι τους, εάν όμως παραμείνουν πέραν των δύο μηνών τότε είναι χρόνιοι. Πριν από λίγο καιρό έγινε μια αξιολόγηση 115 ασθενών που έπασχαν από πόνο στον αυχένα. Στους ασθενείς αυτούς που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, έγινε παρακολούθηση για διάστημα 12 βδομάδων.

 Η πρώτη ομάδα έκανε φυσιοθεραπεία, μασάζ-χαλάρωση, διαθερμικό ερεθισμό των νεύρων, φάρμακα, βελονισμό, εικονική-πλασέμπο θεραπεία BEMER3000 και παρατηρήθηκε ότι δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και σε ορισμένες περιπτώσεις  δεν είχαν καμιά βελτίωση.

Η άλλη ομάδα εκτός των ποιο πάνω αναφερόμενων θεραπειών υποβλήθηκε και σε θεραπεία BEMER3000. Τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν θεαματική βελτίωση και τις περισσότερες φορές αποθεραπεύτηκαν τελείως. 

 

5.  Πόνοι στα γόνατα

 

Συνήθως από πόνους στα γόνατα πάσχουν οι υπέρβαροι. Λόγω του βάρους δημιουργούν αλλοιώσεις μέχρι και ρήξη στους μηνίσκους. Επίσης, έχουν κυκλοφορικά προβλήματα όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη αιμάτωση σε αυτά τα σημεία που γίνονται πιο δύσκαμπτα και επιρρεπή στις κακώσεις. Αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν με σοβαρούς πόνους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν  τις σκάλες, τα γόνατα τους φουσκώνουν και πονάνε.

Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν 15 φορές περισσότερο κίνδυνο για ρήξη του μηνίσκου από τους άντρες με φυσιολογικό βάρος και οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν 25 φορές περισσότερο κίνδυνο από τις γυναίκες με φυσιολογικό βάρος.

Από πόνους στα γόνατα και ρήξη μηνίσκου μπορεί να υποφέρουν και οι αθλητές, κυρίως οι ποδοσφαιριστές. Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη, η σωστή διαπαιδαγώγηση, η σωστή διατροφή προς αποφυγή περιττών κιλών, η άσκηση, η φυσιοθεραπεία, η παρακολούθηση από ειδικό Ορθοπεδικό, και η σωστή προθέρμανση πριν από την άσκηση.

 

 

Η νέα μέθοδος ΒΕΜΕR 3000 είναι κι εδώ εξαιρετικά χρήσιμη.

BEMER 3000. Θεραπεία με άμεσα αποτελέσματα!

 

Η νέα πρωτοποριακή θεραπεία με το Ρυθμιστή της Βιο-Ηλεκτρομαγνητικής Ενέργειας ΒΕΜΕR3000, εφεύρεση του Γερμανού Καθηγητή Dr.Wolf Kafka μας παρέχει χωρίς περιορισμούς και παρενέργειες άμεσα αποτελέσματα και θεραπεία στον πόνο και όχι μόνο. Μας βοηθά και μας λύνει πολλά από τα προβλήματά μας.

Το ΒΕΜΕR3000 είναι ιατρική συσκευή εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κυκλοφορεί και εφαρμόζεται σε 50 χώρες. Η μέθοδος ΒΕΜΕR 3000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ιατρική, στην παραϊατρική στις συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες, αλλά και σε ιδιωτική χρήση.

Με τα σφυγμικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία βασισμένα σε άμεση ή και έμμεση ενεργητική επίδραση, με μια σειρά σύνθετων διαδικασιών που περιλαμβάνουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ατόμων, των μορίων και των ιόντων στην οργανική ηλεκτρομαγνητική υποκίνηση του μεταβολισμού,  βοηθά την αναπαραγωγή και σταθεροποίηση της φυσικής λειτουργίας του οργανισμού σταθεροποιώντας την υγεία και τη δυνατότητά του για αυτοθεραπεία.

Κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι με τις εφαρμογές των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, υπάρχει καλύτερη ροή αίματος, γενικά καλύτερη κυκλοφορία και αύξηση της κυκλοφορίας στα τριχοειδή αγγεία παρασύροντας τις τοξίνες και μεταφέροντας στους ιστούς τις θρεπτικές ουσίες και το οξυγόνο. Επιταχύνει την ανάπλαση, ρυθμίζοντας και διορθώνοντας τη λειτουργία των κυττάρων και αυξάνοντας την ΑΤΡ (μονάδα ενέργειας).

Επίσης  ενεργοποιείται η άμυνα του οργανισμού.

Το BEMER3000, ο Ρυθμιστής της Βιο-Ηλεκτρομαγνητικής Ενέργειας, είναι σύστημα κλινικά ερευνημένο, με τεκμηριωμένες θεραπείες και άμεσα αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών χωρίς καμιά άλλη εναλλακτική λύση το BEMER μπορεί να βοηθήσει εάν χρησιμοποιείται σωστά επί καθημερινής βάσεως με την καθοδήγηση ειδικού ιατρού.

 

Ποια τα αποτελέσματα της θεραπείας BEMER 3000;

 

Όπως έχει διαπιστωθεί, με την εφαρμογή της θεραπευτικής αυτής μεθόδου επιτυγχάνεται:

·         Αύξηση της μάκρο- και μικρό-κυκλοφορίας του αίματος.

·         Βελτίωση στην ταξινόμηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και αποτροπή της συγκόλλησής τους.

·         Βελτίωση στον κορεσμό οξυγόνου στους μυς και βελτίωση της μερικής πίεσης οξυγόνου κατά τουλάχιστον 15%, φέρνοντας περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα των μυών

·         Μείωση του χρόνου προθέρμανσης.

·         Διατήρηση ενέργειας για τον αγώνα ή την προπόνηση.

·         Παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. 

·         Υποκίνηση της απελευθέρωσης των αναπλαστικών παραγόντων για τη γρήγορη αποκατάσταση τραυματισμών, περισσότερο από 30-40%. Μείωση του χρόνου αποκατάστασης των τραυματισμών !!!

·         Γρήγορη ανάκτηση και αποτοξίνωση απομακρύνοντας από τους μυς και τους ιστούς τη λακτόζη που προκύπτει από την άσκηση.

·         Θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

·         Αύξηση της ΑΤΡ (μονάδα ενέργειας)

·         Επιτάχυνση της ανάπλασης

·         Ενεργοποίηση του μεταβολισμού

·         Αύξηση της παραγωγής των οστεοπλαστών και οστεοκλαστών

 

Που μπορεί να εφαρμοστεί το BEMER 3000;

 

Οι κλινικές έρευνες απέδειξαν ότι η μέθοδος παρέχει σημαντική θεραπεία στα παρακάτω προβλήματα:

 • Αρθρίτιδα, Ρευματισμούς
 • Ισχιαλγία
 • Διαβήτη
 • Σύνδρομο σπονδυλικής στήλης
 • Υπερένταση μυών, Δυστροφία μυών
 • Πονοκεφάλους - Ημικρανίες
 • Ψυχολογικές διαταραχές
 • Διαταραχές ύπνου
 • Αθλητικούς τραυματισμούς
 • Άσθμα, Πνευμονία, Εμφύσημα
 • Υπερτονική - Υποτονική πίεση
 • Διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος
 • Διαταραχές μεταβολισμού
 • Αιματολογικές παθήσεις
 • Μολύνσεις και φλεγμονές
 • Χρόνια κόπωση
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας
 • Προβλήματα με έμμηνο ρύση
 • Εμβοή (βουητό των αυτιών)
 • Καρδιακά προβλήματα
 • Ασθένειες ήπατος
 • Πάρκινσον (Parkinson)
 • Μυοσκελετικά προβλήματα
 • Οστεοπόρωση
 • Καρδιακά προβλήματα
 • Ασθένειες ήπατος
 • Νεφροπάθειες
 • Διέγερση του Ανοσοποιητικού συστήματος
 • Άλγος
 • Προβλήματα στύσης
 • Πρήξιμο
 • Διέγερση των σημείων βελονισμού
 • Πολλά δερματολογικά προβλήματα

Όλες οι ασθένειες χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση. Τώρα με τη νέα αυτή μέθοδο θεραπείας μπορούμε να δράσουμε άμεσα χωρίς περιορισμούς και παρενέργειες.

Όλοι μας ελπίζουμε και προσδοκούμε στην καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών που μας βασανίζουν και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι δυνατότητες που προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση το BEMER3000 φαίνεται να είναι εξαιρετικές.      

Αξιοσημείωτο είναι, άλλωστε, ότι πολλές μεγάλες εταιρίες προσφέρουν τη θεραπεία BEMER3000 ως άριστο μέσο για την πρόληψη και συντήρηση της υγείας στον εργασιακό χώρο!

Μια καθημερινή θεραπεία διαρκεί μόνο 8 λεπτά, αλλά μακροπρόθεσμα η αθροιστική επίδρασή τους φέρνει τα σημαντικά οφέλη στην υγεία.

Όσο αφορά δε τους πόνους, αυτοί, μπορούν να λυθούν με την θεραπεία BEMER3000 σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008