DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΒΑΣΤΟΥ

 

 

 

Του Δημήτρη Μέξη

 

Όλοι λίγο - πολύ γνωρίζουμε ότι το Φενγκ Σούι είναι μία παράδοση που αναπτύχθηκε στην Κίνα πριν από 3000 χρόνια και αφορά την εσωτερική και εξωτερική χωροθέτηση.

 

Τι είναι το Φενγκ Σούι; 

 

Φενγκ Σούι κυριολεκτικά σημαίνει άνεμος και νερό. Δύο βασικά στοιχεία για την ύπαρξη και τη συντήρηση της ζωής είναι η τέχνη της διαμόρφωσης του χώρου διαβίωσης και εργασίας, ώστε να βρίσκεται σε ισορροπία και αρμονία με τη φύση των πραγμάτων και των στοιχείων, καθώς και την ενίσχυσή τους. Αυτό συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα ζωής, ευημερία, αφθονία και ευτυχία.

 

Η πανάρχαια προέλευση του Βάστου

 

Το Βάστου εμφανίζεται πριν από 5.000 χρόνια στην Ινδία, τη γενέτειρα του Φενγκ Σούι, και 2000 χρόνια μετά μεταφέρεται, όπως και ο βουδισμός, στην Κίνα. Εμπεριέχεται στα τέσσερα σημαντικά βιβλία των αρχαίων Βεδών και ειδικότερα είναι μέρος της Ατχάρβα Βέδα η οποία περιγράφει την πνευματική και κοινωνική δομή του κόσμου.

Το Βάστου ακολουθεί την πανάρχαια μέθοδο (γνωστή και στην αρχαία Ελλάδα) των πέντε στοιχείων: αιθέρας, αέρας, φωτιά, γη, νερό, ενώ παράλληλα συμπεριλαμβάνει τις επιρροές των πλανητών που επιδρούν στη σφαίρα της Γης και τους ημίθεους, τα ισχυρά όντα που ελέγχουν τους προσανατολισμούς του Βάστου.

 

Το Βάστου και η αρχαία ελληνική χωροθέτηση

 

Στο Βάστου βρίσκουμε πολλά κοινά στοιχεία με την αρχαία ελληνική χωροθέτηση, αφού και η ίδια βασίζεται στα 5 βασικά στοιχεία, στους προσανατολισμούς στην επήρεια πλανητών, αλλά και ημίθεων, (συμβολικών όψεων του πνευματικού γίγνεσθαι).

Το Βάστου, όπως και η αρχαία ελληνική χωροθέτηση, έχει μια πιο ουσιαστική ανάπτυξη από το κινέζικο Φενγκ Σούι. Το τελευταίο, παρόλο που στηρίχτηκε με προεκτάσεις ταοϊσμού, δεν έχει το μέγεθος της πνευματικής ανάπτυξης και των πολλών δεδομένων που μας δίνει το Βάστου και στη θεραπευτική του μορφή.

Η ορθή κατανόηση της λειτουργικότητας των στοιχείων, των πλανητών και των όντων στις οκτώ όψεις της ζωής με αρμονική συνύπαρξη και σεβασμό για το έργο που επιτελούν στο σύμπαν και τον κόσμο μας που δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής, υγεία, ευημερία και πνευματική ανάπτυξη. Κάνει ένα χώρο λειτουργικό, φιλικό, ζεστό, φιλόξενο, αρμονικό με παρουσία ενέργειας, ζωτικής δύναμης (τσι) που επιμερίζεται στους οκτώ τομείς, τους προάγει και τους ενδυναμώνει.

 

Οι σύγχρονες κατασκευές και οι βλαπτικές τους επιπτώσεις στον άνθρωπο

 

Το καίριο πρόβλημα της εποχής μας είναι ότι οι «σύγχρονες» κατασκευές υπηρετούν οικονομικά οφέλη από την κατανομή του χώρου, αλλά και προχειρότητα στην κατασκευή. Σ’ αυτές τις έτοιμες κατασκευές, που κατοικεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, το θεραπευτικό Βάστου σε συνδυασμό με το Φενγκ Σούι έρχεται να δώσει ουσιαστικές λύσεις θεραπείας χωρίς δομικές επεμβάσεις και χωρίς φασαρίες αποκαθιστώντας έως και το 98% της αρμονίας του χώρου.

Οι Ινδοί γνώριζαν από αρχαιοτάτων χρόνων τις θεραπευτικές δυνατότητες των πυραμίδων. Ήταν επίσης βαθείς γνώστες των συμβόλων και της εσωτερικής γεωμετρίας, των γιάντρας (ενεργειακά σύμβολα του μικρόκοσμου) και των μάνταλας (σύνθετα γεωμετρικά σχήματα που μεταφέρουν αρχαία γνώση εφελκτικής ενέργειας και αποκατάστασης δεδομένων), καθώς και τη δύναμη του αρχέγονου ήχου και της ιερότητας των μάντραμς που μεταφέρουν συμπυκνωμένη ουσία συνειδητότητας. Σε όλα αυτά θα ακολουθήσουν τα μυστικά των 5 στοιχείων, ο συνδυασμός των χρωμάτων, των προσανατολισμών, των οντοτήτων που βρίσκονται υπεύθυνοι των πλανητών.

Όλα τα φυσικά στοιχεία έχουν ένα ενεργειακό ανώτερο ανάτυπο, γι’ αυτό ουσιαστικά προέρχονται από αυτό. «Όπως επάνω, έτσι και κάτω» έλεγε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος. Στην ανώτερη έκφρασή τους τα «υποτιθέμενα υλικά πράγματα» είναι μορφές ενέργειας. Όταν δεν μπορούμε να έχουμε το φυσικό εκφραστή της ενέργειας (τη δομή) ενισχύουμε, αποκαθιστούμε την ύπαρξη της ενεργειακής και πρωτότυπης έκφανσης με ποικίλα στοιχεία. Εφελκύουμε ενέργεια και τοποθετούμε τα θεραπευτικά μέσα του Βάστου: γιάντρας, μάντραμ, πυραμίδες, πλανήτες όπως και τα ειδικά και ολοκληρωμένα εργαλεία «το ισχυρό μέτρο Τσάκρα» και την «υπέρτατη πυραμίδα Βάστου».

 

Οι βασικοί ενδυναμωτές ενέργειας του Βάστου

 

Το ισχυρό «Μέρου Τσάκρα» είναι μια τρισδιάστατη «Σρι Γιάντρα» φτιαγμένη από κράμα οκτώ μετάλλων, ένα μέταλλο για κάθε πλανήτη συμπεριλαμβανομένου χρυσού και αργύρου. Τοποθετημένο στο Βορρά ή Βορειοανατολικά ενισχύει την ενέργεια  του χώρου και αποκαθιστά προβλήματα και ατέλειες που υπάρχουν σ’ αυτόν.

Η «Υπέρτατη Πυραμίδα Βάστου» σε συνεργασία με το ισχυρό «Μέρου Τσάκρα» είναι το πιο αποτελεσματικό διορθωτικό εργαλείο του Βάστου. Βασισμένη στην αρχαία γνώση, έχει κατασκευαστεί με ειδικές αναλογίες και συνδυασμούς στοιχείων, γιάντρας, πλανητών, μάνταλας (ιερών συλλαβών όντων), πυραμίδων, καθώς και του «Βάστου Πουρούσα», της οντότητας που βρίσκεται στο κέντρο κάθε σπιτιού.

Ένα τέλειο ισχυρότατο ενεργειακό ανάτυπο του ορθού Βάστου και του Φενγκ Σούι. Έχει ακτίνα δράσης 22 μέτρα και εξωτερικά είναι επιχρυσωμένη, με χρυσό 24 Κ., ενώ εσωτερικά είναι φτιαγμένη από το παραδοσιακό κράμα οκτώ μετάλλων συμπεριλαμβανομένου χρυσού και αργυρού. Αποκαθιστά το 75% των ατελειών και σε συνδυασμό με το ισχυρό «Μέρου Τσάκρα» φτάνει έως και το 98% χωρίς την τοποθέτηση άλλων αντικειμένων Φενγκ Σούι!

Ένας άλλος ενδυναμωτής ενέργειας των οκτώ τομέων του Φενγκ Σούι Βάστου είναι τα Pyron. Πρόκειται για συνδυασμό πυραμίδων, χρώματος του κάθε τομέα τρίγραμμων, συμβόλων αριθμών και ειδικών κατασκευών εφέλκυσης ενέργειας. Τα χρησιμοποιούμε για την αποκατάσταση και την ενδυνάμωση των οκτών τομέων του Φενγκ Σούι.

Όλα αυτά και πολλά άλλα γίνονται τα μέσα στα χέρια ενός ειδικού Φεγνκ Σούι και θεραπευτικού Βάστου προκειμένου να βρει τις πιο προσιτές λύσεις για τον κάθε χώρο, χωρίς δομικές επεμβάσεις, χωρίς αναστάτωση, διακριτικά και άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αιώνιο Ηνίοχο Σόλωνος 97, τηλ. 210 3830920.

Επίσης για πληροφορίες, χωρίς χρέωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δημήτρη Μέξη, Σύμβουλο Φενγκ Σούι και θεραπευτικού Βάστου

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008