DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Ταντρικές Συμβουλές για Προσωπική Εκπλήρωση και Ολοκλήρωση

 

 

Τ  Α  Ν  Τ  Ρ  Α

 

Ε  Ρ  Ω  Τ  Α  Σ

 

&

 

Π  Ρ  Ο  Σ  Ω  Π  Ι  Κ  Η    Α  Ν  Α  Π  Τ  Υ  Ξ  Η

 

 

 

Το πνευματικό μονοπάτι της Τάντρα είναι η τέχνη της προσωπικής αρμονίας που μας οδηγεί συστηματικά σε μία εσωτερική κατάσταση αγάπης, κατανόησης και αποδοχής του συνόλου της ζωής και της πραγματικότητας.

 

 H Τάντρα, μας προσφέρει πραγματική χαρά και ουσιαστική ευτυχία, απελευθερώνοντάς μας από τις συναισθηματικές μας δυσκολίες και δημιουργώντας μια εσωτερική κατάσταση αρμονίας. Το πνευματικό αυτό μονοπάτι είναι απλό στην ουσία του και προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω, μας διδάσκει μια σειρά συστηματικές και αποτελεσματικές πραχτικές.

 

Οι Ταντρικές συμβουλές για την προσωπική μας ολοκλήρωση και την ερωτική μας ευτυχία, καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων και μας βοηθάνε να ενσωματώσουμε στη ζωή μας, με συνειδητό τρόπο, περισσότερη αγάπη, περισσότερο ερωτικό πάθος, μεγαλύτερη απόλαυση.

 

Αν υιοθετήσουμε και εμπλουτίσουμε τη ζωή μας με τις Ταντρικές αντιλήψεις και συμβουλές, απ’ τις οποίες κάποιες ακολουθούν πιο κάτω, η ποιότητα της σχέσης που καλλιεργούμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους, θα αποκτήσει χαρακτηριστικά που θα μας μεταμορφώσουν και θα αυξήσουν τον προσωπικό μας μαγνητισμό.

 

 1. Ιερός ερωτισμός

 

Η ζωή είναι το πιο ιερό φαινόμενο της Δημιουργίας. Αναγνωρίζοντας και συνειδητοποιώντας ότι η ίδια η ζωή προέρχεται από τον έρωτα και την αγάπη, κατανοούμε την ιερότητα του ερωτισμού. Αυτή η διαπίστωση μας οδηγεί στην αναγνώριση του εαυτού μας ως Ιερών Εραστών. Στο βαθμό που μαθαίνουμε πώς να προσφέρουμε απόλαυση στο σύνολο του σώματος μας, στον ίδιο βαθμό βιώνουμε αγάπη για τον εαυτό μας. Όταν μεθοδεύουμε συνειδητά τη θεραπεία του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος μας, τότε βιώνουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Καθώς ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να εκφράσει τη βαθύτερη δημιουργικότητα του, βιώνουμε πάθος. Όσο περισσότερο εκπληρώνουμε τις ερωτικές ανάγκες του εαυτού μας, τόσο περισσότερο ιερό ερωτισμό έλκουμε στη ζωή μας.

 

2. Προσφορά

 

«Προσφέρω» σημαίνει «λαμβάνω». Όταν προσφέρουμε στην/στον αγαπημένη-ο μας με αίσθημα αγάπης και εκτίμησης γι’ αυτό που πραγματικά είναι, τότε εισπράττουμε χαρά και απόλαυση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πράξη προσφοράς μας.

 

3. Ευτυχία

 

Η ιερή ρήση της θεάς ΙΣΒΑΡΑ λέει: «Αν αυτό που αναζητάς δεν το βρεις μέσα σου, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να το βρεις έξω από σένα». Αυτό σημαίνει ότι κάτι που αναζητάμε έξω από εμάς θα πρέπει πρώτα να το δημιουργήσουμε μέσα μας. Για παράδειγμα, αν δεν δημιουργήσουμε και δεν έχουμε αγάπη μέσα μας δεν πρόκειται να συναντήσουμε την αγάπη έξω από εμάς. Όταν καταξιωθούμε ως οι πλέον ενθουσιώδεις εραστές του εαυτού μας, τότε η εσωτερική ευτυχία και ακτινοβολία που θα εκπέμπουμε προς τα έξω θα είναι κυριολεκτικά ακαταμάχητη. Φυτεύοντας τους σπόρους  της χαράς παντού γύρω μας, δημιουργούμε έναν όμορφο κήπο γλυκύτητας που μας τρέφει και ευωδιάζει και σε μας τους ίδιους.

 

4. Γενναιοδωρία

 

Όταν εκτιμάμε και αναγνωρίζουμε τη γενναιοδωρία στις πράξεις, τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά της/του αγαπημένου μας, τότε εισπράττουμε όλο και μεγαλύτερη γενναιοδωρία. Αντίθετα, όταν αναζητάμε και κατακρίνουμε την έλλειψη γενναιοδωρίας, τότε εισπράττουμε όλο και περισσότερο αυτά που δεν επιθυμούμε. Ας θυμόμαστε ότι πάντα υπάρχει κάτι σημαντικό που μπορούμε να εκτιμήσουμε στην/στον σύντροφό μας.

 

5. Ερωτισμός

 

Όταν αναγνωρίσουμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε η αστείρευτη ιερή πηγή της αγάπης, του ερωτισμού και του πάθους, τότε δεν προσπαθούμε να τα αποσπάσουμε ή να τα διεκδικήσουμε επίμονα από την/τον σύντροφο μας. Προσφέρουμε και μοιραζόμαστε τους πλούσιους εσωτερικούς χυμούς του έρωτα με την/τον σύντροφο μας. Όταν διαθέτουμε τόσα πολλά για να τα μοιραστούμε, τότε παρασύρουμε και εμπνέουμε τον άλλο να κάνει το ίδιο.

 

 

6. Επικοινωνία

 

Η βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία δεν προϋποθέτει ότι πρέπει να συμφωνούμε στα πάντα με τον άλλο, για να μπορούμε να έχουμε μία θαυμάσια σχέση μαζί του. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε κατανόηση για τον άλλο και να μπορούμε να μπούμε στη θέση του, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε τι υπάρχει πίσω από αυτά που λέει και κάνει. Όταν αναγνωρίζουμε τα «καλύτερα πιθανά» κίνητρα στον άλλο (ακόμη και αν δεν συμφωνούμε με τις πράξεις, λόγια ή επιλογές του), τότε τρέφουμε την αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας.

 

7. Πραγματική αγάπη

 

Η πραγματική αγάπη εκδηλώνεται με άνεση και χάρη. Αυτού του είδους η αγάπη απαιτεί καθημερινή έκφραση, προσπάθεια και συντήρηση. Η πραγματική αγάπη είναι μία πνευματική πραχτική που χρειάζεται εκπαίδευση και κυρίως εξάσκηση και εφαρμογή. Η τέχνη της αγάπης είναι ένα αξιοσημείωτο και θαυμαστό πεδίο, στο οποίο αξίζει να εμβαθύνουμε και να ειδικευτούμε.

 

8.  Πραγματικό πάθος

 

Θεωρείται ότι το πραγματικό πάθος είναι ενστικτώδες, αυθόρμητο και ότι πρέπει να εκπληρώνεται και να ικανοποιείται «εδώ και τώρα». Όμως, η εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης αποδεικνύει ότι αυτού του είδους το πάθος είναι γενετικά προγραμματισμένο στο πλέον αρχέγονο τμήμα του εγκεφάλου μας, στον «Κορμό του Ερπετικού Εγκεφάλου», για να παρακινεί ενστικτωδώς τον άνθρωπο να δημιουργεί απογόνους. Πρόκειται για ένα τρυκ της Φύσης ώστε να ωθηθεί η δημιουργία Νέας Ανθρώπινης Ζωής. Όμως, αυτή η προγραμματισμένη σεξουαλική συμπεριφορά δεν μας διευκολύνει να κατανοήσουμε, αν μας αρέσει ο/η «δυνητικός» σεξουαλικός σύντροφος, αν μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, αν περνάμε καλά μαζί ή αν μπορούμε να τον/την εμπιστευθούμε. Όταν, όμως, συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε η πεμπτουσία της Ερωτικής Ενέργειας και του Ερωτικού Πάθους, τότε μπορούμε να εκφράσουμε συνειδητά το Ερωτικό μας Πάθος οπουδήποτε και οποτεδήποτε μπορούμε.

 

9. Ψυχοσωματική υγεία

Ενσαρκωνόμαστε στο υλικό επίπεδο της πραγματικότητας για να διευρύνουμε την ικανότητα μας για Αγάπη. Αρχικά, δεχόμαστε από το περιβάλλον που μεγαλώνουμε προκλήσεις, απογοητεύσεις και ψυχολογικές παρεμβάσεις στην ψυχοσωματική μας ακεραιότητα και ισορροπία. Η ανάγκη της αποθεράπευσης όλων αυτών των ψυχοσωματικών ανισορροπιών μας εξελίσσει προς την κατεύθυνση της συμπόνιας, της ικανότητας για συγχώρηση και της πραγματικής Αγάπης. Είμαστε όλοι τέλειοι στη μη τελειότητα μας. Μπορούμε να συνεισφέρουμε και να συνεργαστούμε με την / τον σύντροφο μας για να αποθεραπεύσουμε, σε αμοιβαία βάση, τις ψυχοσωματικές μας ανισορροπίες. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την υπέρβαση των ανισορροπιών μας.

 

10. Συναισθήματα και ανάγκες

 

Τα συναισθήματα και οι ανάγκες είναι καθολικά και ιερά. Μας συνδέουν με τους άλλους με διάφορους τρόπους. Όταν καταπιέζουμε τα συναισθήματα και τις δικές μας ανάγκες μας, τότε έχουμε την τάση να δίνουμε περισσότερο απ’ ότι παίρνουμε με αποτέλεσμα να δυσανασχετούμε και να νιώθουμε εχθρικά για τον άλλο. Όταν σεβόμαστε και τιμάμε τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας, καθώς επίσης και τα αντίστοιχα των άλλων, τότε καθιερώνουμε ισορροπίες σε σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό και σε σχέση με τους άλλους. Όταν εκφράζουμε τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας με έναν ισορροπημένο τρόπο, έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε βαθιά και ουσιαστικά με τους άλλους και ιδιαίτερα με αυτούς που αγαπάμε.

 

11. Όρια

 

Μία από τις προκαταλήψεις που πολλοί από εμάς έχουν, είναι ότι ένας από τους τρόπους για να κερδίσουμε την αγάπη των άλλων, είναι να μην βάζουμε όρια στις σχέσεις μας μαζί τους. Σύμφωνα με την Τάντρα, όμως, τα όρια είναι ιερά, τόσο τα δικά μας, αλλά και των άλλων. Όταν αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τα όρια μας, τότε είμαστε σε θέση να έχουμε αίσθηση και σεβασμό για τα όρια των άλλων. Όταν υποστηρίζουμε τα όρια μας, τότε σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του άρθρου ή το μονοπάτι της Τάντρα, επικοινωνήστε με τον συγγραφέα ή με το «Κέντρο Τάντρα και Προσωπικής Ανάπτυξης», τηλ.: 210-7754107.

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008