DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

Ο Μαχαβατάρ Μπάμπατζι

 

 

 

Στους πρόποδες των Ιμαλαΐων βρίσκεται η περιοχή Κουμαόν, τόπος γέννησης και κατοικίας διαφόρων μεγάλων αγίων της Ινδίας. Εδώ κατοικούσε ο Χεϊρακάν Βαλέ Μπάμπα, που παραδέχτηκε χωρίς δισταγμούς ότι ήταν ο Σίβα Μαχαβατάρ Μπάμπατζι, όπως τον ανέφερε ο Παραμαχάνσα Γιοκανάντα στην Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι.

Ο Σρι Μπάμπατζι, ως Μαχαβατάρ, έχει εκδηλωθεί αδιάκοπα ως ένα θεϊκό σώμα στη γη από την αρχή της δημιουργίας.

Μια από τις εκδηλώσεις του Μπάμπατζι, που καταγράφηκε σε πολλά βιβλία και βεβαιώθηκε από μαρτυρίες πολλών ντόπιων, ήταν γύρω στο 1800. Διάφοροι Θιβετιανοί λάμας, που πήγαν σε Αυτόν, τον αναγνώρισαν ως Λάμα Μπάμπα που είχε ζήσει στο Θιβέτ πριν από αιώνες. Υπάρχουν διαδόσεις και για την εμφάνισή του στο Νεπάλ.

Η τελευταία εκδήλωση Του το 1970 είχε προβλεφθεί από ένα μεγάλο άγιο, τον Μαχέντρα Μπάμπα.

Ο Σρι Μπάμπατζι εμφανίστηκε το 1970 στην ιστορική, άγια σπηλιά που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Κουμαόν Καϊλας, στο Χεϊρακάν. Υλοποιήθηκε ως ένας νεαρός δεκαοχτώ-είκοσι ετών.

Η θεϊκή του δύναμη διαπιστώθηκε από πολλούς ανθρώπους που Τον είδαν ταυτόχρονα με διαφορετικές αμφιέσεις σε διαφορετικά μέρη.

Τον Σεπτέμβριο αυτού του χρόνου ανέβηκε το βουνό Κουμαόν Καϊλας και κάθισε στη κορφή χωρίς φαγητό και ύπνο, για σαράντα πέντε ημέρες, επιδεικνύοντας έτσι τις γιόγκικες δυνάμεις Του.

Ο Σρι Μπάμπατζι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος τηs δεκατετράχρονης ενσάρκωσης Του (1970-1984) στο Χεϊρακάν, όπου ίδρυσε ένα ωραίο πνευματικό άσραμ, χτίζοντας εννιά ναούς στην όχθη του ποταμού Γκαουτάμα Γάγγη. Η περιοχή Χεϊρακάν και το βουνό Κουμαόν Καϊλάς έχουν για αιώνες προικιστεί πνευματικά με την ταπάσια (μετάνοια) του Κύριου Σίβα. Ο κύριος ναός στο Χεϊρακάν κτίστηκε το 1800 από τον ίδιο τον ηλικιωμένο τον Χεϊρακάν Μπάμπα.

Ο Σρι Μπάμπατζι είπε ότι ήρθε για να ξαναζωντανέψει την αγέραστη Αιώνια Θρησκεία-Το Σανάταν Ντάρμα και να ανασυγκροτήσει την ίδια την ψυχολογία του ανθρώπου, τονίζοντας τους τρεις βασικούς κανόνες του Ντάρμα: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Ο Σρι Μπάμπατζι έχει προβλέψει ότι η ανθρωπότητα ήταν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του Κάλι Γιούγκα, εξαιτίας της ανόδου του υλισμού και της εξασθένησης των πνευματικών αξιών. Επίσης προέβλεψε την πανταχού φυσική καταστροφή, επανάσταση και αλλαγή σε αυτόν τον αιώνα. Μονάχα αυτοί που είναι ειλικρινείς στην λατρεία του Θεού, που επαναλαμβάνουν το όνομά Του και που ζουν αρμονικά, με αλήθεια και αγάπη, θα επιζήσουν. Έχει πει ότι «Το όνομα του Θεού είναι πιο δυνατό από οποιαδήποτε ατομική βόμβα». Υποσχέθηκε ένα καινούργιο κόσμο, μια καινούργια εποχή, μετά την καταστροφή.

Ο Σρι Μπάμπατζι, ως η αιώνια εκδήλωση του Κυρίου Σίβα, επέμεινε στην συνεχή επανάληψη του Μάχα Μάντρα, Ομ Ναμά Σιβάι για να καταφέρει ο άνθρωπος να συγκεντρώσει το νου του στον Θεό.

Ο Μπάμπατζι έδωσε έμφαση στο Ομ Ναμά Σιβάϊ αλλά έδωσε επίσης και άλλα μάντρα κατά περίσταση «η ουσία της οδηγίας του είναι ‘επαναλαμβάνετε το Όνομα του Θεού’». Η συνεχής επανάληψη οδηγεί στο να μεγαλώνει την πίστη και την αφοσίωση.

Η λεπτή παρουσία του Σρι Μπάμπατζι οδηγεί και εμπνέει διαρκώς τους πιστούς Του να διαδίδουν παντού, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης, τις αιώνιες Διδασκαλίες Του και το Ομ Ναμά Σιβάι, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης φέρνοντας στον άνθρωπο ένα πνευματικό μήνυμα και αναγράφοντας το όνομα του Θεού σε κάθε καρδιά που αγγίζεται από την Θεϊκότητα του.

Ο Σρι Μπάμπατζι τόνιζε την ανιδιοτελή υπηρεσία στην ανθρωπότητα ως την ανώτερη μορφή Κάρμα Γιόγκα. Ο Σρι Μπάμπατζι τόνιζε ότι το να σέβεται κανείς και να αναγνωρίζει ισότιμα όλες τις θρησκείες και να υπηρετεί ανιδιοτελώς την ανθρωπότητα, είναι η ανώτερη μορφή ανθρωπιάς από όλους τους ανθρώπους.

Είχε έρθει για να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο. Έχοντας ενσαρκώσει τις διδασκαλίες του και έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του, έφυγε. Σε μια πέτρα, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια για τον Ναό του Χεϊρακάν, είναι γραμμένο το τελευταίο Του μήνυμα: «Θα είμαι πάντα μαζί σας».

 

Πληροφορίες :

Ε-mail: elmi14162@yahoo.com

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008