DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

A.           R.           Τ.

 

Ο Άντονυ Πόρτερ, ιδρυτής του προηγμένου ρεφλεξολογικού συστήματος Α. R. T. έρχεται στην Ελλάδα!

 

 

Μιλήσαμε μαζί του για την ιδιαίτερη αυτή τεχνική με τα εξαιρετικά αποτελέσματα και για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε.

 

 

Ερ. Τι ακριβώς σημαίνει Α. R. T ;  

 

Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το σύστημα  ART ως «Ανάπτυξη της Αρχικής Σύλληψης». Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ρεφλεξολογική μέθοδο που έχει μεν ως αφετηρία την πολύτιμη γνώση και εμπειρία της κλασικής ρεφλεξολίας, την οποία όμως εμπλουτίζει με νέους τρόπους προσέγγισης και νέους, εξελιγμένους χειρισμούς που έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζουν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικό είναι άλλωστε το μεγάλο ζητούμενο κάθε ρεφλεξολόγου – θεραπευτή.

 

Ερ. Πως σας γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος;

 

Θα έλεγα ότι πρόκειται περισσότερο για την ικανοποίηση μιας ανάγκης που αισθάνθηκα και που είχε να κάνει με την επιδίωξη ακόμη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας για την οποία σας μίλησα. Στα 35 μου χρόνια ως πρακτικός πελματοθεραπευτής, είχα τη ευκαιρία να ταξιδέψω στον κόσμο διδάσκοντας την πελματοθεραπεία, με την ιδιότητα του Άγγλου διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Ρεφλεξολογίας και αργότερα ως ιδρυτής του συστήματος ART.  Ξεκίνησα επίσης μια σειρά από ταξίδια για να ανακαλύψω τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε μερικές χώρες τις Άπω Ανατολής, της Κίνας, Σιγκαπούρης, Μαλαισίας, Ταϊλάνδης και Μογγολίας. Δουλεύοντας σε διάφορες ιατρικές πρακτικές είχα πρόσβαση στην διαγνωστική πληροφόρηση που οι ιατρικοί σύμβουλοι εκτελούσαν. Αυτό ήταν ανεκτίμητης αξίας, γιατί μου παρείχε πληροφόρηση ως προς την αποτελεσματικότητα διαφόρων τρόπων τεχνικής που εφήρμοζα. Έτσι μπορούσα  να διαπιστώσω τι ήταν αποτελεσματικό και τι όχι.

 

Ερ. Το A. R. T καλύπτει πιθανά κενά της κλασικής ρεφλεξολογίας;

 

Πολύ συχνά η πελματοθεραπεία θεωρείται ένα χαλαρωτικό μασάζ στο πόδι, αντίθετα με το θεραπευτικό όφελος που προσφέρει αφού χρησιμοποιηθεί σωστά. Δεν είναι λιγές οι περιπτώσεις όπου η αποδεκτή πελματοθεραπεία βρίσκεται ακόμη στην τεχνική της κάμπιας που εφαρμόζεται αναλλοίωτη από τότε που η Ευγενία Ίγκαμ, Μητέρα της Ρεφλεξολογίας, την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική όταν εφαρμοστεί σωστά. Δυστυχώς όμως η γνήσια μέθοδος Ίγκαμ φθάρηκε όταν μερικά άτομα που δεν ήταν γνώστες της ακριβής μεθόδου άρχισαν να τη διδάσκουν. Ένεκα αυτού έφτασε να θεωρείται σαν μια ελαφριά εφαρμογή τύπου αραχνοαγγίγματος πάνω στο πόδι. Η πείρα μου δίδαξε πως δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποτέλεσμα με ένα μόνον τρόπο τεχνικής για όλους τους ασθενείς και για όλων των ειδών τα πόδια, π.χ. μερικά άτομα δεν ανταποκρίνονται εύκολα ενώ άλλα καθόλου. Εμείς χρησιμοποιούμε πολλά είδη τεχνικής εφαρμογής που το κάθε ένα δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους τους ανθρώπους και σε όλα τα πόδια.

 

Ερ. Τι κατά τη γνώμη σας είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν ικανό ρεφλεξολόγο – πελματοθεραπευτή;

 

Χωρίς ενδοιασμούς, θα έλεγα, η ικανότητά του να χρησιμοποιεί τις σωστές τεχνικές για τον κάθε ασθενή. Ένας σπουδαίος παράγων στην αποτελεσματική πελματοθεραπεία είναι το πώς και πόσο πιέζουμε σε περιπτώσεις ενός προσωπικού δράματος ή απελπισίας ενός ασθενή ή όταν υπάρχει υπερδραστηριότητα ή κάποια φλεγμονή. Σε αυτήν την περίπτωση, οφείλουμε να εφαρμόσουμε μια πιο ήπια τεχνική. Κατά την διάρκεια της έρευνας άρχισα να αναπτύσσω άλλες τεχνικές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με τις ορθόδοξες μεθόδους. Έτσι, η θεραπεία έγινε πιο αποτελεσματική, χρειαζόταν λιγότερος χρόνος και μπορούσα πιο εύκολα να διακρίνω τα πονεμένα αντανακλαστικά. Με τη μεθοδο ART o  θεραπευτής έχει στη διάθεσή του ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο τεχνικών εφαρμογών. Οι τεχνικές   ART έχουν, για παράδειγμα, μια διαφορετική προσέγγιση σην αποτελεσματική θεραπεία διαφόρων γυναικολογικών παθήσεων και προβλημάτων στειρότητας, ένα πεδίο στο οποίο ειδικεύομαι. Οι θεραπευτικές δοκιμές που εφαρμόστηκαν με την τεχνική της μεθόδου ART  είχαν εντυπωσιακά οφέλη.

 

Eρ. Ποιο το αντικείμενο των σεμιναρίων που θα κάνετε στη χώρα μας;

 

Η σειρά των σεμιναρίων που έχω ξεκινήσει, μου δινούν την ευκαιρία να πληροφορήσω και να δείξω σε όσους ενδιαφέρονται τη μεθοδο ART και τα πλεονεκτήματά της. Το κοινό πρέπει να πληροφορηθεί για την διαφορά  μεταξύ ενός απλού  μασάζ ποδιών και της αποτελεσματικής προσέγγισης με τις τεχνικές εφαρμογές της μεθόδου  ART. Ακόμη, συζητούμε θέματα υγείας όπως το ενδοκρινικό σύστημα και τη σπουδαιότητα, του να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα διάφορα συμπτώματα και να τα αντιμετωπίζουμε. Αναφισβήτητα, υπάρχει μια πιο αποτελεσματική δυνατότητα στην πελματοθεραπεία με αυτό το σύστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008