DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 

REBIRTH

 

ΑΝΑΣΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ

 

 

 

  Της Ματούλας Πισκοπάνη

 

Μια απόλυτα ασφαλής τεχνική, με την οποία απελευθερώνονται από το σώμα και το υποσυνείδητο όλα τα αρχεία που δεν εξυπηρετούν, που χρειάζονται αντικατάσταση, που είναι αποθηκευμένα για χρόνια.

 

 

Τα επιβλαβή εσωτερικά μας αρχεία

 

Με το Rebirth, απεγκλωβίζουμε  το άγχος της καθημερινότητας, καταπιεσμένα συναισθήματα, προγράμματα που έχουμε θέσει στους εαυτούς μας από την γέννηση μας, καθώς επίσης συνειδητοποιούμε τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν μέσα μας διάφοροι φόβοι και πλήθος άλλων στοιχείων, που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όλα αυτά που αποθηκεύονται μέσα μας, κατευθύνουν τη ζωή μας, στοιχειώνουν τη ψυχή μας, εγκλωβίζουν το πνεύμα μας, γερνούν το σώμα.

Φανταστείτε έναν άνθρωπο, που καθώς οδηγεί εκνευρίζεται με έναν άλλο οδηγό. Ο εκνευρισμός αυτός μπορεί να του χαλάσει τη διάθεση για μια ολόκληρη μέρα. Αν κάτι, άλλο, συμβεί την επόμενη, το νέο συναίσθημα προστίθεται στο προηγούμενο. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, αποθηκεύεται κι αυτό και συσσωρεύεται. Αποτέλεσμα, η αντίδραση του σώματος και η εκδήλωση διαφόρων ασθενειών.

 

Η εμπειρία της γέννησης

 

Όσο βαθύτερα προχωρούμε, τόσο περισσότερο διαπιστώνουμε ότι, ήδη, από τη γέννηση μας, υιοθετούμε πρότυπα για τις σχέσεις μας, τον εαυτό μας, τη ζωή μας. Τα πρότυπα αυτά μας συνοδεύουν σε όλες τις δραστηριότητες μας και για όλη τη ζωή μας, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Συνήθως, δε, τα πρότυπα αυτά είναι ψευδή.

Από το γεγονός ότι η ανάσα είναι η πρώτη επαφή μας με τη ζωή, ο τρόπος που ανασαίνουμε τη στιγμή της γέννησης μας, διαμορφώνει και την αντίληψη μας γι`αυτην. Ίσως έχουν περάσει πολλά χρόνια που έχουμε γεννηθεί, ας μπούμε όμως με τη φαντασία σας στη διαδικασία ενός μωρού που γεννιέται: αφήνει το σκοτεινό και ζεστό, ασφαλές, περιβάλλον της μήτρας και βγαίνει σ` ενα κόσμο κρύο με ένα ψυχρό κλινικό φως να το λούζει κι αυτά συνήθως, γίνονται με βίαιο τρόπο. Τις περισσότερες φορές η διαδικασία αυτή  είναι επίπονη και επώδυνη, όχι μόνο για τη μητέρα. Πως μπορεί να νιώθει ένα παιδί έπειτα απ`ολα αυτά, τι συναισθήματα έχει μέσα του για την πρώτη επαφή του με τον κόσμο; Ακόμη περισσότερο αν έχει υποστεί τραύματα από τυχόν εμπλοκή του με τον ομφάλιο λώρο, αν έχουν προσπαθήσει να το τραβήξουν με κουτάλες, αν έβγαινε με τα πόδια και προσπάθησαν να το γυρίσουν με διάφορα άλλα χειρουργικά εργαλεία...!

Συνήθως, η εμπειρία της γέννησης ξεχνιέται, δεν τη θυμόμαστε ούτε εμείς οι ίδιοι που γεννηθήκαμε. Ξεχνιέται και υποχωρεί από το συνειδητό μας, υποσυνείδητα όμως έχουμε προγραμματίσει τη ζωή μας, σύμφωνα με αυτή.

 

Αγώνας για επιβίωση

 

 Ένα νεογέννητο αφήνει το γεμάτο θαλπωρή και αγάπη εσωτερικό περιβάλλον της μητέρας του βγαίνει με πολύ επώδυνο τρόπο, μελανιασμένο από την πολύωρη υπέρ προσπάθεια και ασφυκτιά, σ’ έναν κόσμο υπερβολικά ξένο, κρύο και εκτυφλωτικό για τα δεδομένα του όπου το χτυπάνε ώστε να το αναγκάσουν  βίαια να αναπνεύσει. Αυτό το παιδί, αισθάνεται εκείνη τη στιγμή, πως η ζωή είναι ένας αγώνας για την επιβίωση, ότι μόνος του τα καταφέρνει κανείς, ότι δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά και παίρνει το μήνυμα ότι αφού η αγάπη της μητέρας του το πόνεσε, τότε η αγάπη πονά. Αυτές οι μνήμες μετά από λίγο καιρό παύουν να βρίσκονται στο συνειδητό. Αργότερα όμως στη ζωή του  βαρυγκωμά για το ότι τρέχει από το πρωί έως το βράδυ, για το ότι δουλεύει ασταμάτητα και για το ότι τα καταφέρνει μόνο εφόσον μοχθήσει. Παραπονείται ότι κανείς δεν το αγαπά, ότι οι σχέσεις πληγώνουν και η ζωή είναι ένα δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι επιβίωσης.

 

Η προσωπική εμπειρία

 

Σαν σε λήθαργο, ακολουθούσα όλα αυτά τα χρόνια τον προγραμματισμό που πήρα από τη γέννησή μου. Απομακρύνθηκα πολύ νωρίς από την οικογένεια μου, πάσχιζα μόνη μου να τα βγάλω πέρα, δούλευα ασταμάτητα, οι σχέσεις με πονούσαν. Ένας αγώνας συνεχής που με  κούραζε, με έφθειρε,  με απομυζούσε, χωρίς ποτέ να σκεφτώ να ζητήσω βοήθεια!!!  Ανακάλυψα την προσωπικές μου πλάνες μέσα από τις συνεδρίες rebirth και την εκπαίδευση πάνω σ’ αυτό,  που ακολούθησε. Τις πλάνες αυτές τις είχα κάνει εντελώς δικές μου και εμπόδιζαν την πρόοδο μου και την εξέλιξη μου σε όλους τους τομείς. Μπλόκαραν τη ροή της επιτυχίας, της ευημερίας, της αφθονίας, της αρμονίας, της αγάπης, του έρωτα στη ζωή μου, γιατί ενδόμυχα πίστευα ότι δεν τα άξιζα. Όταν λοιπόν συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά τα κάνω εγώ η ίδια στον εαυτό μου, μετά το πρώτο σοκ αποφάσισα ότι θέλω ν΄ αλλαξω. Ακόμη κι αν αυτό σας φαίνεται απλό, δεν παύει να είναι μεγάλο βήμα.

 

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάσα

 

Για να φτάσει κάποιος στο σημείο να απελευθερώσει το τραύμα της γέννησης του, χρειάζεται πριν να κάνει αρκετές συνεδρίες. Ένας αριθμός γύρω στις 10 είναι κατάλληλος, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα. Κάθε συνέδρια είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και ο καθένας αποφασίζει τι θέλει για τον εαυτό του. Μπορεί κάποιος να κάνει συνεδρία μόνο μια φορά και να ξανακάνει έπειτα από χρόνια. Μπορεί, ακόμα, δοκιμάζοντας την πρώτη φορά, να αποφασίσει ότι θέλει να κάνει τακτικά. Οτιδήποτε συμβαίνει σε μια συνεδρία είναι θεραπευτικό και συντελεί στη σωματική, ψυχική, πνευματική υγεία του ατόμου, κάτι που αναπόφευκτα αντανακλά και στη σωματική, ψυχική, πνευματική υγεία της κοινωνίας που αυτό ζει. Επίσης, κάθε συνεδρία που εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη συντελεί  στην παγκόσμια σωματική, ψυχική, πνευματική υγεία. Σας φαίνεται υπερβολικό; Έπειτα από κάθε συνεδρία που κάνω, αισθάνομαι περισσότερο ισορροπημένη, αρμονική , γαλήνια. Βλέπω τα λάθη μου και μέσα από αυτά, αντί να κατακρίνω τον εαυτό μου και κατ΄ επέκταση και τους άλλους, αποκτώ βαθύτερη κατανόηση για τον εαυτό μου και τους ανθρώπους. Βελτιώνω τους τομείς στη ζωή μου προσπαθώντας να κάνω όλο και καλύτερα όσα μπορώ, συνειδητοποιώ, συνειδητοποιώ, συνειδητοποιώ. Η συνειδητότητα είναι το κλειδί.  Όταν αυτή έρχεται, έχει έρθει και η ώρα να αλλάξω, όλα αυτά που δεν μου αρέσουν στη ζωή μου,  αυτά που με φθείρουν,  αυτά που δεν με εξυπηρετούν. Αλλάζει το τοπίο γύρω μου, όταν πρώτα αλλάζω εγώ.

 

Ο τρόπος.

 

" Και πως γίνεται, δηλαδή, μια συνεδρία; " θα ρωτούσε κάποιος τρίτος. Μα γίνεται πάρα πολύ απλά! Παίρνεις το μαξιλαράκι σου και την κουβερτούλα σου, ξαπλώνεις και...ανασαίνεις! Το μοτίβο της αναπνοής είναι κυκλικό, επαναλαμβανόμενο, χωρίς σταμάτημα. Η  ανάσα γίνεται από το στόμα, βαθιά, ψηλά στο στήθος, και η εκπνοή γίνεται με χαλαρό, φυσικό τρόπο. Είναι κάτι που κάνουμε, ήδη, καθημερινά, σε κατάσταση βαθύ ύπνου. Η διαφορά είναι ότι κατά τη συνεδρία μένουμε συνειδητοί.

Έχει αποδειχθεί ότι μόνο 10 % των  φυσικών απορριμμάτων απελευθερώνονται από το σώμα μέσω των πόρων, του κόλον, και της κύστης. Το υπόλοιπο 90% , απελευθερώνεται μέσω της ανάσας!!  Φανταστείτε, λοιπόν,  τα οφέλη που έχουμε κατά την εισπνοή!!

 

Η ιστορία του Rebith

 

Σαν τεχνική, το  rebirth, χάνεται στα βάθη των αιώνων .Οι αρχαίοι πολιτισμοί το χρησιμοποιούσαν με διάφορες ονομασίες ενώ στην Ινδία ,είχε πολλά κοινά σημεία με την Kriya Yoga. Σήμερα, στην ίδια χώρα, το ονομάζουν prana yoga δυτικού τύπου! Ο άνθρωπος που το ξαναανακάλυψε είναι ο ψυχολόγος Leonard Orr όταν το 1962 βίωσε συμπτωματικά την εμβρυϊκή του κατάσταση, βρισκόμενος στη μπανιέρα του. Ενώ βρισκόταν πολύ ώρα βυθισμένος στο νερό, ένιωσε την επείγουσα ανάγκη να βγει αμέσως έξω από το νερό, καθώς άρχισε να βιώνει ξανά εμπειρίες από την περίοδο της κύησης του. Έπειτα, άρχισε να πειραματίζεται πάνω σ`αυτό. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του τα  μοιράστηκε με το κοινό του σε ένα συνέδριο ψυχολογίας, το 1974. Πολλοι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν και πειραματίστηκαν με τους εαυτούς τους. Ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα , ομολόγησαν ότι θα ήθελαν να είχαν κάποιον κοντά τους να μοιραστούν την εμπειρία. Έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες συνεδρίες. Αργότερα, διαπίστωσε ότι είναι καλύτερα για κάποιον να έχει κάνει" στεγνές" συνεδρίες πριν δοκιμάσει συνεδρίες βυθιζόμενος στο νερό.

Σήμερα, έχουμε 5 είδη συνεδριών, τη στεγνή, τη συνεδρία σε ζεστό νερό, σε κρύο νερό, την ομαδική και την ιδιωτική.

 

Η χρησιμότητα

 

Έχουμε 5, επίσης, βασικούς λόγους να κάνουμε rebirth, γιατί με τη συνεχή εξάσκηση εξαλείφουμε:

- το τραύμα της γέννησης

- το σύνδρομο γονικής απόρριψης

- την υποσυνείδητη ακατανίκητη ορμή για το θάνατο

- συγκεκριμένες αρνητικές ιδέες για τον εαυτό μας

- μνήμες από προηγούμενες ζωές.

Οι συνεδρίες είναι τόσο ασφαλείς, που απευθύνονται σε όλους, άνδρες, γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, παιδία, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, ακόμη και προχωρημένη.

 

Οι σχολές

 

Η πρώτη σχολή ιδρύθηκε το 1974 στο San Francisco και συγκεκριμένα στο Walton, γενέτειρα πόλη  του Οrr. Στις μέρες μας, υπάρχουν σχολές σε πολλές χώρες του κόσμου. Το International Breathwork Foundation είναι ο οργανισμός που θέτει τα πρότυπα  της εκπαίδευσης των rebirthers σε διεθνές επίπεδο.

Στην Ελλάδα, είχαμε τη χαρά να είμαστε οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι, ομαδικά,  7 τον αριθμό, και μάλιστα στη Μύκονο, τον Οκτώβρη του 2005.Συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι από την Αυστραλία και την Ουαλία και οι εκπαιδευτές, με πρώτο εκπαιδευτή τον Γιάννη Σταμούλο , συγκεντρώθηκαν , κυρίως, από την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη .Αυτό έδωσε μια νότα ιδιαιτερότητας και οικουμενικότητας στο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Εδώ, θα ήθελα εκ μέρους όλων των μελών της ομάδας, να ευχαριστήσω θερμά, όλους αυτούς που συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο να γίνει αυτό το όνειρο  πραγματικότητα. Εύχομαι, ο δρόμος όλων των πλασμάτων να είναι φωτεινός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008