DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

 

 

THE WOMAN SHOW 2007

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

 

 

 

Το τμήμα διοργάνωσης εκθέσεων της εταιρείας Καινοτομία διοργανώνει την πρώτη διαδραστική έκθεση κοινού για γυναίκες.

Συνομιλήσαμε με τον Νίκο Ασίκη, Γενικό Διευθυντή και Επικεφαλή Δημιουργικού της εταιρείας Καινοτομία και τον Μάξιμο Πυροβέτση, υπεύθυνο τμήματος εκθέσεων, οι οποίοι μας είπαν λίγα λόγια για την βιωματική αυτή έκθεση, όπως την χαρακτηρίζουν.

 

 

Σε τι ακριβώς αφορά το Woman Show 2007;

Νίκος Ασίκης: Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική έκθεση κοινού, η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη γυναίκα. Ήταν κάτι που έλειπε από την αγορά, καθώς το γυναικείο κοινό προσεγγιζόταν περιφερειακά με εκθέσεις καλλυντικών ή μόδας και με αποσπασματικά promotions. Είναι μια έκθεση που καλύπτει τη γυναίκα, με ό,τι σημαίνει αυτό. Πρόκειται για μια βιωματική έκθεση, στην οποία οι επισκέπτριες συμμετέχουν διαδραστικά στα events.

Τι εννοείτε λέγοντας «βιωματική έκθεση»;

Νίκος Ασίκης: Το ζητούμενο στην οργάνωση εκθέσεων είναι η παραμονή των επισκεπτών στα περίπτερα κι όχι ο αδιάφορος παθητικός περίπατος ανάμεσα στις εγκαταστάσεις των εκθετών. Έτσι, χωρίσαμε την έκθεση σε επτά θεματικές διαδραστικές ενότητες και θέσαμε ένα event ως επίκεντρο της κάθε ενότητας. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα events δεν είναι παράλληλες με την έκθεση δραστηριότητες, δεν αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα,  αλλά είναι ο πυρήνας της προσέγγισης και ψυχαγωγίας του γυναικείου κοινού. Όλες οι επισκέπτριες μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στα δρώμενα των events, στο event Fortune telling θα έχουν την δυνατότητα να συμβουλευθούν εναλλακτικούς θεραπευτές, διάσημους αστρολόγους για θέματα που τις αφορούν κ.λπ.

Τι είδους events έχετε σχεδιάσει στο πλαίσιο της έκθεσης;

Νίκος Ασίκης: Κάθε event είναι στενά συνδεδεμένο με τη θεματική ενότητα, στης οποίας το πλαίσιο διοργανώνεται. Για την ενότητα της μόδας έχουμε σχεδιάσει επιδείξεις μόδας με κανονικά μοντέλα, video walls, τα πάντα. Θεωρούμε ότι είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, αν αναλογιστούμε ότι η μέση γυναίκα δεν έχει πρόσβαση στις μεγάλες επιδείξεις μόδας. Στον τομέα περιποίησης και αισθητικής έχουμε χτίσει ένα beauty salon, στο οποίο οι επισκέπτριες θα μπορούν να βαφτούν και να χτενιστούν δωρεάν από επαγγελματίες του χώρου. Στο event Fortune telling θα έχουν την δυνατότητα να συμβουλευθούν διάσημους αστρολόγους για θέματα που τις αφορούν Στην ενότητα που αφορά στο lifestyle, δηλαδή σε κινητά τηλέφωνα, gadgets αυτοκίνητα κ.α., έχουμε οργανώσει ένα happy hour party, με free drinks και ραδιοφωνικούς παραγωγούς από τον Village Fm, ο οποίος είναι και χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης. Υπάρχουν κι άλλες ενότητες με ξεχωριστή σημασία, όπως αυτή των εναλλακτικών θεραπειών.

Όλα τα events θα έχουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα;

Μ. Πυροβέτσης: Όχι με τη στενή έννοια του όρου. Στόχος μας δεν είναι μόνο η διασκέδαση των επισκεπτριών αλλά και η ευχάριστη απόκτηση γνώσεων και εμπειριών που θα τις βοηθήσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα θέματα που τις αφορούν. Για παράδειγμα, στην ενότητα υγείας και fitness, όπου οι εκθέτες είναι γυμναστήρια και σχολές χορού, έχουμε διοργανώσει ένα event ται τσι αλλά και μαθήματα αυτοάμυνας από καθηγητές πολεμικών τεχνικών, έτσι ώστε να δείξουμε στις επισκέπτες εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για την αυτοπροστασία τους, όπως για παράδειγμα το πώς θα αποφύγουν να τους κλέψουν την τσάντα τους. Στον τομέα του σπιτιού έχουμε ένα στημένο διαμέρισμα, στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν συμβουλές από ειδικούς του feng shui. Στην ενότητα business και καριέρας έχουμε διοργανώσει μαθήματα οικονομικών, διοίκησης επιχειρήσεων αλλά και επιστημονικές ομιλίες σχετικά με θέματα που ενδιαφέρουν τις γυναίκες. Στην ενότητα Beauty& Health  αναλύουμε θέματα όπως η πλαστική χειρουργική και ο καρκίνος του μαστού. Στον τομέα hobby & arts έχουμε σχεδιάσει -σε συνεργασία με το περιοδικό Αστρολόγος- ένα fortune telling event, με τη συμμετοχή αστρολόγων και μέντιουμ.

Πώς εντάσσεται η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην έκθεση;

Μ. Πυροβέτσης: Στο πλαίσιο υποστηρικτών και αιγίδων, συνεργαζόμαστε με τις οργανώσεις «Άλμα Ζωής-Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού», το «Κέντρο Ψυχοκινητικής υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού Έλλη Λαμπέτη», της Εθνικής Εταιρείας Μαστολογίας και την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών. κάθε χρόνο θα επιλέγουμε έναν διαφορετικό φορέα υποστήριξης των γυναικών και θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας στον επιλεγμένο για την χρόνια φιλανθρωπικό σκοπό.

Σαν πρώτη κίνηση διαθέτουμε το 10% των εσόδων από τα εισιτήρια και την διαφήμιση και θα το διαθέσουμε για τους σκοπούς καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού. Για τον ίδιο σκοπό, έχουμε προβλέψει την συγκέντρωση χρημάτων στον χώρο της έκθεσης από τις επισκέπτριες και του .

 

 

.

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008