DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

Ένα γράμμα για σένα…

 

 

 

 

Απόσπασμα από το βιβλίο της Αφροδίτης Χηνοφώτη, Ερωτευμένοι και Πάλι

 

 

Εκεί που φαίνονται όλα «βαριά» και «ασήκωτα»…

Εκεί που φτάνεις στο όριο της απελπισίας…

Εκεί που νομίζεις ότι ο δρόμος σου

συνάντησε έναν τοίχο ή τείχος…

Εκεί ακούς μόνον την ανάσα σου,

όχι τις σκέψεις σου, γιατί εκεί

σ’ αυτό το εκπληκτικό σημείο…

Άνοιξε το χέρι σου,

και ένα κλειδί χρυσό, θ ’ανοίξει χίλιες πόρτες!

 

     Έτσι πίστευα…και τη στιγμή που δεν είχα σχεδόν ανάσα, όλα ήρθαν τούμπα… και ο Ήλιος ανέτειλε ξανά στο μονοπάτι της ζωής μου και όλα φωτίστηκαν και άλλαξαν.

     Πίστεψε στον εαυτόν σου και προχώρα! Ξεβολέψου! Έφθασε η ώρα της αλλαγής για σένα…

     Ναι ξέρω, ίσως τρέμεις… φτερουγίζει η καρδιά σου… και ανακατεύεται το στομάχι σου. Η επιτυχία που σιγά-σιγά σε βγάζει, από τη μονοτονία των ερωτήσεων και των απαντήσεων, στον εαυτόν σου και στους άλλους.

Ναι, παραδέξου το, επικοινωνείς αυτόματα με μικρές στερεότυπες φρασούλες:

               «Πώς είσαι;»

               «Εεε, καλά…»           

               «Τι καλά;»

               «Ε! Να, ξέρεις… τα ίδια….»

     Τον έχασες το συνομιλητή σου, πάει… Και το ελάχιστο ενδιαφέρον που μπορεί να έχει για σένa, χάνεται…

Παράτησε το μηχανικό τρόπο που ζεις, που αισθάνεσαι, που ρωτάς χωρίς να περιμένεις απάντηση, που μιλάς χωρίς να περιμένεις να σε ακούσουν, που φλερτάρεις και ερωτεύεσαι με τον απόλυτο παροδικό ενθουσιασμό και καταλήγει σε μια πικρή γεύση στο στόμα, σε μια σαπουνόφουσκα που σκάει μαλακά πιτσιλώντας σε με, μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια.

Ναι, ο εαυτός σου! Επένδυσε στον εαυτό σου! Είσαι ένα σύνολο κοιμισμένων ικανοτήτων. Και η ύψιστη πηγή ελευθερίας είναι η πίστη στον εαυτό σου, στη δημιουργική δύναμη του πνεύματος που κατοικεί μέσα σου και στο σύνολο των συμπαντικών δυνάμεων που εν δυνάμει αποτελείσαι!

 

«Και ως θεοί έσεσθαι!» Ιησούς Χριστός

 

     Ψάξε για τον αληθινό θησαυρό που κρύβεις μέσα σου. Θα τον βρεις! Έχεις μόνον να τον ανακαλύψεις. Θα μάθεις να γεμίζεις την ύπαρξή σου ολόκληρη, με την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.  Στον Ανώτερο Εαυτό σου!

     Τότε μόνον μπορείς να αφήσεις το νου και τη γνώση στην άκρη και να ακούσεις το σιωπηλό κάλεσμα της καρδιάς σου…

Και αφού το αφουγκραστείς ως την πραγματική κατανόηση της έλλειψης, τότε και μόνον τότε μπορείς να κάνεις κάτι αληθινό για αυτήν, για την καρδιά σου και για σένα. Είναι το πρώτο συνειδητό συναισθηματικό βήμα που λίγο-λίγο θα σε βγάλει από τη μοναξιά και τη μοναχικότητα.

     Γνώρισε και επικοινώνησε, με τον Ανώτερο Εαυτό σου! Είναι ο πολύτιμος βοηθός, σε ό,τι και αν χρειάζεσαι!

Δώσε τροφή στο Πνεύμα σου!

 

     Μπορεί να είσαι παντρεμένος, με παιδιά ή χωρίς. Μπορεί να βιώνεις συναισθηματικό αδιέξοδο με τον αγαπημένο-η σου. Μπορεί να είσαι σε σχέσεις που τις κυβερνάει η σύγκρουση και τα ακατανόητα τερτίπια που περνούν στην έκφραση των λόγων και του σώματος. Μπορεί να είσαι στις προσωπικές εφηβικές συγκρούσεις σου και να μην θες να παραδεχτείς τι σου φταίει… και όλο αυτό να επηρεάζει την πρόοδό σου…

    Ξέχασε απαλά το παρελθόν, άφησέ το και κοίταξε με συμπόνια και λίγη εκτίμηση τον εαυτόν σου! Καθώς αλλάζεις τις σκέψεις σου, το αρνητικό συναίσθημα θα φύγει.

     Μην επιτρέψεις άλλο στο παρελθόν να σε εξουσιάζει. Αυτό που κραυγάζει μέσα σου και κυβερνάει τη ζωή σου – το έχω συναντήσει καλυμμένο ή ακάλυπτο στους ανθρώπους και στον εαυτό μου – το ότι «δεν είμαι αρκετά καλός-ή», φτάνει, είσαι τέλειος.

     Είσαι παιδί και κόρη του Δημιουργού της Τέλειας Ενέργειας, της Μίας και μοναδικής ενέργειας του Δημιουργού Ενός Θεού!

Άρχισε να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτόν σου. Γίνε επαναστάτης ενάντια στη μιζέρια και

στο φόβο των σχέσεων και της σεξουαλικότητάς σου, στη μονοτονία, στο θάνατο και στον οχυρωμένο σου εαυτό!

     Γκρέμισε τον πύργο ελέγχου του νου σου. Γίνε υπερασπιστής του έρωτα, της αγάπης, έτσι θα ξεχάσεις το παρελθόν και θα μπεις στη δύναμη του ΤΩΡΑ, την οποία και θα χρησιμοποιήσεις πρώτη φορά για σένα.

     Ετοιμάσου για νέες ερωτικές περιπέτειες! Φρόντισε περισσότερο τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Σταμάτα να τις υπεραπλουστεύεις και να τις μεταλλάσσεις, φορώντας τις γνωστές μάσκες της υπεραπασχόλησης, της υπερβολικής υπευθυνότητας… και πολλές άλλες.

     Στην ουσία μία μάσκα και μόνον φοράς «τη μάσκα της παραίτησης» από τη χαρά, από τον ενθουσιασμό της αγάπης, του έρωτα και βεβαίως της ομορφιάς της δημιουργικότητος και της ακτινοβολίας του εαυτού σου.

                                              

Ο έρωτας και η αγάπη είναι δύναμη

 

     Ο έρωτας και η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη που κάνει τα μάτια σου να γυαλίζουν, τα αυτιά σου να ακούν, τη γλώσσα σου να είναι υγρή, την κάθε μικρή ίνα στους πόρους του κορμιού σου να πάλλεται αναστατωμένη.

     Και η καρδιά σου να χλιμιντράει καθώς αρχίζεις να κατακτάς έναν-έναν τους στόχους σου.

Παρατήρησε με μεθοδικότητα τη φυσιολογία σου και κοίταξε!

     Κοίταξε το σώμα σου στον καθρέφτη. Τόλμησε να κοιτάξεις τα μάτια σου, τα χείλη σου και την έκφρασή τους. Ολόκληρο το πρόσωπό σου. Αλήθεια, πόσο καιρό έχεις να το κάνεις;

Πόσο καιρό έχεις να αγαπήσεις, να ερωτευτείς; Να νιώσεις τη θέρμη του έρωτα, της αγκαλιάς και του μοιράσματος μέσα σου;

Επαναλαμβάνεις πως ο κόσμος «έχει αλλάξει». Ναι, μπορεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι το καλό, η αγάπη, η ομορφιά, ο έρωτας έχουν χαθεί.

     Έχεις σκεφτεί ποτέ μήπως και αυτό το «έχει αλλάξει» που εσύ ονοματίζεις, είναι το ακριβό αντίτιμο της ευτυχίας σου και όλων αυτών που έχεις κρύψει βαθιά μέσα σου; Δηλαδή τις πραγματικές ανάγκες σου;

Δες τις ανάγκες σου, ομολόγησέ τις και παραδέξου τις! Χάραξε το δρόμο σου και βάδισέ τον «ενσυνείδητα». Αυτή είναι μια λέξη μαγική που μας φέρνει γρήγορα κοντά στον στόχο μας.

     Όρισε το στόχο σου και κάρφωσε το βέλος σου, με δύναμη στο κέντρο του. Μην παρεκκλίνεις  και μην αφήσεις κανέναν και τίποτα να επηρεάσει την απόφασή σου!.

     Δεν χρειάζεται άλλο να πεθαίνεις και να απομονώνεσαι από τις ουσιαστικές χαρές της ζωής, επαναλαμβάνοντας βλαπτικά για σένα μοτίβα της καθημερινότητάς σου.

     Τα αισθήματα και τα συναισθήματα είναι αυτά που είναι….

     Η αγάπη είναι δύναμη. Είναι η κινητήρια ενοποιός δύναμη του Σύμπαντος. Το Σύμπαν είναι ένα αιώνιο ερωτευμένο Σύμπαν! …. Με επιρροές που τις τακτοποιεί πάραυτα!

Άσε τις 144.000 κυτταρικές αξίες μέσα σου να αναλάβουν δράση και να γκρεμίσουν τα τόσα – άλλα – κάστρα της μοναξιάς που αντικαθιστούν τις επιθυμίες της καρδιάς σου!

     Όλοι αγαπούν τις ευκαιρίες! Εκμεταλλεύσου τις. Η τύχη είναι με τους τολμηρούς και όσους μαθαίνουν από τα λάθη τους.

      Έτσι, η τέχνη των σχέσεων μαθαίνεται μέσα από βιωματικά ερεθίσματα.

     «Ζήσε απολαμβάνοντας!». «Έρωτας, ερωτισμός = ζωντάνια». «Ό,τι έγινε, έγινε». «Γεννηθείτε ξανά μέσα από τον ερωτισμό σας». «Πώς αφήνουμε το παρελθόν και μπαίνουμε στο παρόν αναγεννημένοι;». «Βγαίνοντας από τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής και θεραπεύοντας τον έρωτα;». «Πώς βγαίνουμε από τη θλίψη και την οργή της σχέσης που τελείωσε;». «Πώς αποχαιρετάμε το παρελθόν;»

     Βρείτε το νόημα που σας λείπει στο παρόν για να αποδεσμευτείτε από το παρελθόν. Το παρελθόν τελείωσε. Ζήτω το Τώρα!

Μην κτυπάτε κλειστές πόρτες. Μπείτε στις ανοιχτές και γράψτε νέες σελίδες στο βιβλίο της ζωής σας. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τον δρόμο τους πριν αισθανθούν ευτυχισμένοι…

     Γευτείτε τους καρπούς του δένδρου της ζωής. Το δικαιούστε, ό,τι και αν σας έχει συμβεί. Φτιάξτε σχέσεις αγάπης, παραιτηθείτε από τις σχέσεις οργής. Να είστε εκεί, έτοιμοι, όταν ο έρωτας και η χαρά σας κτυπούν την πόρτα. Μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτόν σας και το σύντροφό σας.

Η δύναμη να πεις «αντίο» σε οδηγεί σε ένα νέο «γεια σου!»

 

 

Εύχομαι σε όλους μας αγάπη! Ομορφιά! Ενθουσιασμό!

Και ποτέ να μην ξεχάσουμε ότι:

όποιο σκαλοπάτι

της εξέλιξής μας και αν βιώνουμε

να θυμόμαστε πάντα και να το θέλουμε

Το : «Ναι, ως θεοί έσεσθαι!»

Το είπε Εκείνος, Ιησούς Χριστός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σελίδα για εκτύπωση Στείλτε το σε ένα φίλο
Προηγούμενο
T33 - The Woman Show
Κορυφή Επόμενο
T32 - Cover


 
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008