DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

 

Ωμοφαγία

 

Η διατροφή του μέλλοντος!

 

 


Από τη Φλώρα Παπαδοπούλου

Ζωγράφο, συντονίστρια σεμιναρίων ωμοφαγικής διατροφής

 

 

Η ωμοφαγία είναι η επανασύνδεσή μας με τον «ομφάλιο λώρο» της μητέρας Φύσης.

Είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης. Είναι υγεία, είναι αγάπη, είναι φροντίδα, για τον εαυτό μας και τον πλανήτη Γη.

 

Τι είναι «ωμοφαγία»;

 

«Ωμοφαγία» είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση δηλαδή άψητη! Αυτό δεν σημαίνει διατροφική μονοτονία, όχι μόνον γιατί υπάρχει απίστευτη ποικιλία τροφών στη Φύση αλλά διότι χάρη στους προγενέστερους από εμάς ωμοφάγους έχουμε στα χέρια μας, μια ολόκληρη τέχνη παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ. Η τέχνη αυτή που αναπτύσσεται συνεχώς στηρίζει την ωμοφαγία και την κάνει ελκυστική στο ευρύ κοινό.

Αν δεν υπήρχαν τα φρούτα, τα λαχανικά και οι καρποί δεν θα υπήρχε  ζωή στον πλανήτη, ούτε ζώα, ούτε άνθρωποι!

                 

Ποια είναι τα ωμά και «ζωντανά» φαγητά.

 

Τα ωμά και «ζωντανά» φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φύτρα. Μαζί με αυτά ακολουθούν τα μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη, το ανεπεξέργαστο μέλι, τα σιρόπια που παίρνουμε από δένδρα όπως ο σφένδαμος, το ακατέργαστο σε κρυσταλλική μορφή αλάτι, το ελαιόλαδο ψυχρής επεξεργασίας, οι ελιές βιολογικής καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά κ.ά.

                                          

Γιατί λέγονται «ζωντανές» τροφές.

 

«Ζωντανές» λέγονται διότι έχουν βιοενέργεια και διατηρούν όλα τους τα συστατικά όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, ενώ οι σπόροι μπορούν να φυτρώσουν και να παράγουν ζωή. Σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί όταν μουσκέψουν μερικές ώρες βγάζουν φύτρο, μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούριο φυτό, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η θρεπτική τους αξία. Το ίδιο συμβαίνει με τα όσπρια, θα θυμάστε ίσως που στο σχολείο φυτρώναμε φακές. Όλα τα παραπάνω μαγειρεμένα, μόνο να σαπίσουν μπορούν και όχι να μας δώσουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, προσφέροντάς μας ενέργεια και υγεία!

 

Γιατί οι ωμές και ζωντανές τροφές είναι υγιέστερες από τις μαγειρεμένες;

 

Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς χάνει τα ένζυμά της, αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε τροφή να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε. Χάνει το 50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά της συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα. Αυτή είναι και η βασική αιτία της παχυσαρκίας. Αντίθετα, δεν υπάρχει ωμοφάγος στον κόσμο που να μην έχει το φυσιολογικό του βάρος.

     

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη των ενζύμων στα φαγητά ευθύνεται για το φούσκωμα, το βάρος και την υπνηλία που νοιώθουμε μετά από ένα, υποτιθέμενο, πλήρες γεύμα. Ο οργανισμός χρειάζεται όλη του την ενέργεια για να μεταβολίσει τροφές που δεν περιέχουν ένζυμα. Ενώ αντίθετα οι ωμοφάγοι δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Μετά από ένα πλήρες γεύμα είναι ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια!

Όλοι ανεξαιρέτως οι ανά τον κόσμο ωμοφάγοι, αναφέρουν στα γραπτά τους τα ίδια θετικά αποτελέσματα, όπως:

 

- χάσιμο περιττού  βάρους,

- απαλλαγή από τη λαιμαργία,

- διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής και ανάπτυξη κεφιού,

- απαλλαγή από καταθλιπτικά συναισθήματα,

- απαλλαγή από πονοκεφάλους,

- απαλλαγή από προβλήματα πριν και κατά την έμμηνο ρύση,

- εξαφάνιση της κυτταρίτιδας,

- πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής,

- εξαφάνιση των λευκών τριχών στα μαλλιά,

- απαλλαγή από αλλεργίες,

- απαλλαγή από μυκητιάσεις,

- απαλλαγή από αρθρίτιδες,

- απαλλαγή από φοβίες,

- απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο, αλκοόλ, καφές κ.λπ.),

- απαλλαγή από χρόνια κόπωση,

- απαλλαγή από στομαχικές διαταραχές,

- απαλλαγή από την ακμή και διάφορα δερματικά προβλήματα,

- απαλλαγή από κακοσμία του στόματος και του σώματος κ. α.

 

Ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς όσο και οι ωμοφάγοι που ο καθένας αναφέρει το πρόβλημα που είχε και απαλλάχθηκε! Επίσης, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που αναφέρουν και πιστοποιούν ότι αυτοθεραπεύθηκαν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Η σοβαρότητα του θέματος δεν μας επιτρέπει να πάρουμε «θέση» ως μη ειδικοί, όμως, οι μαρτυρίες τους αξίζει να εξετασθούν σοβαρά σε κάθε περίπτωση.

 

Το εύλογο ερώτημα που αναδύεται εδώ είναι γιατί όλες αυτές οι περιπτώσεις που η ωμοφαγία ωφέλησε και ωφελεί μένουν στην αφάνεια, γιατί δεν είναι στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου; Ποιος ή ποιοι ωφελούνται από την απόκρυψη της αληθείας; Πώς γίνεται ένας τρόπος να οδηγεί σε όλες της περιπτώσεις στην υγεία; Η ωμοφαγία θεραπεύει; Όχι, δεν θεραπεύει η ωμοφαγία. Η ωμοφαγία δίνει στον οργανισμό το κατάλληλο έδαφος ώστε να μπορεί να αυτοθεραπευτεί! Η αυτοθεραπεία είναι λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, είναι η σοφία της Φύσης!

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008