DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ

 

 

H διαπίστωση είναι πλέον κοινή..! Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό που καταναλώνουμε συνήθως, πρόβλημα που συχνά κρύβει μεγάλους κινδύνους για την υγεία μας. Η κα Φωτεινή Σταματιάδη, αντιπρόσωπος συστημάτων καθαρισμού νερού, μας ενέπτυξε την άποψή της για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

 

 

Ερ. Θεωρείτε ότι υπάρχει δίψα για καθαρό νερό;

Απ. Υπάρχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ για καθαρό νερό. Xρόνο με το χρόνο η ποιότητα των υδάτων υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο λόγω τοξικών χημικών ενώσεων από τα βιομηχανικά απόβλητα, υψηλών συγκεντρώσεων νιτρικών από την πολύχρονη αλόγιστη χρήση των αζωτούχων λιπασμάτων, υψηλών συγκεντρώσεων καδμίου, μολύβδου, αμιάντου, θείου κ.τ.λ. Επίσης, η μολύνση της ατμόσφαιρας και η αλλοίωση των τροφών μας με χημικά συντηρητικά και με ορμονικά σκευάσματα δημιουργούν προβλήματα στην υγεία μας. Ο  οργανισμός μας  έχει βέβαια τη δυνατότητα του «αυτοκαθαρισμού» από τις άχρηστες ουσίες και της αυτοθεραπείας, σε σχέση με τις διάφορες φυσιολογικές και μη φθορές του. Εμείς όμως χρειάζεται να του δίνουμε τα κατάλληλα υλικά και τότε τα χρησιμοποιεί με το δικό του μοναδικό τρόπο.

 

Ερ. Ένα τέτοιο κατάλληλο υλικό είναι το καθαρό νερό;

Απ. Το καταλληλότερο. Όλες οι μορφές ζωής δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν παρά μόνο με τη βοήθεια του νερού. Οι αποθήκες του νερού στον οργανισμό μοιράζονται σε δύο μεγάλα τμήματα. Το ενδοκυττάριο που προέρχεται από το νερό που βρίσκεται στο εσωτερικό των κυττάρων (50% του σωματικού βάρους), και το εξωκυττάριο, που δημιουργείται από το νερό που βρίσκεται έξω από το κύτταρο (το 25% του σωματικού βάρους). Το εξωκυττάριο νερό κατά ένα μέρος βρίσκεται στο αίμα ή στα διαστήματα μεταξύ των κυττάρων (διάμεσο υγρό). Το νερό βοηθάει να μεταφερθούν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στα διάφορα μέρη του σώματος και συγκεντρώνει τις τοξίνες που παράγονται από τις λειτουργίες των οργάνων, με σκοπό ν’ αποβληθούν απ’ τον οργανισμό. Αξίζει να αναφερθούμε στα λόγια του διακεκριμένου θεράποντα της Φυσικής Αφαρμάκου Θεραπευτικής, του Δρ Λίντλαρ, ο οποίος είπε:  «Δεν υπάρχει κάτι που να γιατρεύει όλες τις ασθένειες. Αν όμως υπήρχε, αυτό σίγουρα θα ήταν το νερό, αν  το χρησιμοποιούσαμε σωστά.»

 

Ερ. Απ’ ότι φαίνεται εξαρτιόμαστε από το νερό που πίνουμε. Το νερό της βρύσης μας είναι μια καλή επιλογή;

Απ. Πολύ καλή επιλογή για κάθε χρήση σε ανόργανη ύλη. Για τον καθαρισμό σκευών και ρούχων, για παράδειγμα. Τελείως όμως απαγορευτικό για όλους τους ζώντες οργανισμούς, ανθρώπους, ζώα, φυτά και επίσης, ακατάλληλο για να πλένουμε τα τρόφιμα μας και για να μαγειρεύουμε. Το καλύτερο απολυμαντικό που διαθέτει η πολιτεία για τη βελτίωση του πόσιμου νερού είναι το χλώριο. Το χλώριο όμως είναι αποτελεσματικό μόνο στην καταπολέμηση των κολοβακτηριδίων και όχι των ιών ή των παρασιτοκτόνων. Επίσης, δεν μας προστατεύει από νιτρικά, αμίαντο, μόλυβδο κ.α. ενώ οι συνέπειες του στην υγεία μας είναι καταστρεπτικές. Σύμφωνα με την GREENPEACE τουλάχιστον 177 οργανοχλωριωμένες ενώσεις έχουν ανιχνευθεί στο αίμα, το σπέρμα, το μητρικό γάλα και τον εισπνεόμενο αέρα. Το χλώριο στο νερό παράγει το υποχλωριώδες οξύ που οξειδώνει απ’ ευθείας τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο νερό καθώς και όλες τις ενώσεις, οργανικές και μη. Ως προϊόντα οξείδωσης παράγονται οργανοχλωριομένες ενώσεις υπεύθυνες για καρκίνο (ιδίως του παχέος εντέρου και της κύστης), αποβολές, σκλήρυνση αρτηριών, βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά, προβλήματα στην αναπαραγωγή και τη γονιμότητα, νευρικές παθήσεις, καρδιοπάθειες, βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, γήρανση.

 

Ερ. Το εμφιαλωμένο νερού δεν είναι μια καλή λύση;

Απ. Κοιτάξτε, η συσκευασία του εμφιαλωμένου νερού συνήθως είναι ένα πλαστικό δοχείο, του οποίου η ονομασία είναι ΡΕΤ. Το υλικό αυτό είναι παράγωγο του πετρελαίου και θα πρέπει να διατηρείται σε κατάλληλο περιβάλλον με συγκεκριμένη και σταθερή θερμοκρασία, αλλιώς αρχίζει η διαδικασία φθοράς του. Από την αλλοιωμένη πλαστική συσκευασία του μπουκαλιού μεταφέρονται τοξίνες στο νερό, οι οποίες, σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι ύποπτες για την πρόκληση στομαχικών προβλημάτων, ακόμα και καρκινογενέσεων. Το νερό είναι ζωντανός οργανισμός. Όταν παραμείνει στάσιμο παραπάνω από 24 ώρες τότε ξεκινάει η ανάπτυξη μικροβίων τα οποία κάποιες φορές είναι πολύ επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για να διατηρηθεί περισσότερα 24ωρα, περνάει από μια ειδική διαδικασία συντήρησης. Όταν όμως η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 18 C τo «κονσερβοποιημένο» νερό αλλοιώνεται με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται παθογόνοι μικροοργανισμοί με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ευπαθών ομάδων (εξασθενημένοι οργανισμοί, παιδιά, ηλικιωμένοι), διάρροιες για παράδειγμα, αλλά ακόμα και των υγιών. Ακόμη όμως κι αν συντηρείται στην κατάλληλη θερμοκρασία και σε γυάλινο μπουκάλι, το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι η καλύτερη λύση. Ποιος άλλωστε θα έτρωγε κονσέρβες για όλη του τη ζωή, χωρίς να αποκτήσει μια ανεπανόρθωτη βλάβη στον οργανισμό του; Το νερό που καταλήγει στον οργανισμό μας πρέπει ασφαλώς να είναι τρεχούμενο και όχι στάσιμο, συνεπώς το εμφιαλωμένο νερό πρέπει να είναι μια σύντομη, προσωρινή λύση.

 

Ερ. Για μόνιμη και σταθερή λύση προτείνετε το φιλτράρισμα του νερού της βρύσης;

Απ. Μόνο εφόσον χρησιμοποιούμε ένα αξιόπιστο σύστημα καθαρισμού του νερού, με σωστά συντηρημένα φίλτρα νερού.

 

Ερ. Πως μπορούμε να επιλέξουμε ένα αξιόπιστο σύστημα για τον καθαρισμό του νερού;

Απ. Ένας εύκολος αλλά και απαραίτητος τρόπος είναι να κοιτάξουμε τη διατομή των φίλτρων που εμπεριέχονται στο σύστημα καθαρισμού. Υπάρχουν φίλτρα με πόρο φιλτραρίσματος 10 micron όπως και άλλα με 0,0001 micron! Ένα ασφαλές σύστημα πρέπει να μας προστατεύει αποτελεσματικά από τις χημικές ενώσεις, τα βαρέα μέταλλα, τα μικρόβια, τους ιούς. Συνεπώς, η επιλογή μας πρέπει να είναι από 0,01 micron έως 0,0001 micron. Πρέπει ακόμη να παρέχεται γραπτή εγγύηση και η δυνατότητα ελέγχου της αποτελεσματικότητας των συστημάτων. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι και ο αριθμός των  πιστοποιήσεων ποιότητας των διεθνών οργανισμών υγείας. Είναι ασφαλές το εργοστάσιο που κατασκευάζει συστήματα καθαρισμού νερού, με τουλάχιστον 6 σφραγίδες πιστοποίησης ποιότητας. Με το σωστό σύστημα για τον καθαρισμό του νερού μπορεί το οποιοδήποτε νερό, ακόμα και των γεωτρήσεων, να γίνει καθαρό, δηλαδή άοσμο, άγευστο, διαυγές, βελούδινο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008