DIODOS.info
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός:


Lost Password?

Register now!
 

 

 

 

       Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

       Η απειλή του παρόντος και του μέλλοντος

 

Από τον Παναγιώτη Δ..

 

Μας βομβαρδίζουν ανελέητα κάθε στιγμή, αποτελώντας μια από τις βασικές αιτίες των ασθενειών που πλήττουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Οι ακτινοβολίες κάθε είδους δεν ξεχωρίζουν παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, πλούσιους και φτωχούς . Ο αόρατος  αυτός κίνδυνος μας επιτίθεται ύπουλα στο σπίτι, στο χώρο της εργασίας και στο ευρύτερο περιβάλλον που ζούμε και κινούμαστε....

Κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δορυφόροι, ραντάρ, υπολογιστές, ασύρματα δίκτυα, φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις και  πολλές άλλες ριπογόνες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ξεφυτρώνουν καθημερινά και εισβάλουν στην καθημερινότητά μας. Οι ειδικοί προειδοποιούν από καιρό για τις επιπτώσεις τους, που οι έρευνες απέδειξαν ότι είναι πολύ σοβαρότερες στα μικρά παιδιά. Επιστήμονες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης χτυπούν τον κώδωνα κινδύνου για τις βλαβερές συνέπειες που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η ανεξέλεγκτη χρήση των συσκευών αυτών, με ιδιαίτερη έμφαση στην αλόγιστη χρήση των κινητών και ασύρματων τηλεφώνων.

 

Η επάρατη «νόσος των κινητών»  χτύπησε και στη χώρα μας.

Ο Διευθυντής της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου « Αγιος Ανδρέας » της Πάτρας Παναγιώτης Γκινόπουλος μιλώντας στην «PRESS Τime» αποκάλυψε ότι « …μόνον τον τελευταίο χρόνο έχασαν τη ζωή τους ενενήντα τρεις συνάνθρωποί μας. Η μεγάλη και χωρίς προφυλάξεις χρήση κινητών είναι υπεύθυνη για την αυξητική τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την εμφάνιση μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής εγκεφαλικού καρκινικού όγκου, του γλοιοβλαστώματος, ο οποίος δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες επιβίωσης. Οι άνθρωποι αυτοί, σε ποσοστό ενενήντα πέντε τοις εκατό είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν, χωρίς περίπτωση σωτηρίας. Μόνο αν το ανακαλύψουν νωρίς υπάρχει περίπτωση να έχουν μια καλή επιβίωση την επόμενη πενταετία και η οποία όμως δεν ξεπερνά σε ποσοστό το εβδομήντα τοις εκατό. Μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε για εκείνους σήμερα».

Λόγια που συγκλονίζουν και προβληματίζουν κάθε νοήμονα άνθρωπο.Δεν θα ήθελα όμως να σταθούμε μόνο σ’ αυτά . Θα ήταν πολύ χρήσιμο να  προσθέσουμε και όσα είπε στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας και ο διακεκριμένος καθηγητής Χημείας κ. Ραφαήλ Σαμπετάϊ.

«Οι ημιτελείς γνώσεις μας για τις ραδιενεργές εκπομπές και τις επιδράσεις τους, αποτελούν ήδη πολύ σοβαρό αντικείμενο έρευνας. Τα αποτελέσματα θα είναι έγκυρα ύστερα απο αρκετό καιρό και δεν θα έχουμε ακριβή στοιχεία στα χέρια μας, στο άμεσο μέλλον. Η ημιμάθεια μπροστά σε αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική κυρίως για τους ανήλικους χρήστες που είναι λάτρεις του κινητού και η λήψη όλων των προβλεπομένων μέτρων κρίνεται απαραίτητη. Ο ήχος του κινητού και οι ραδιενεργές εκπομπές προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Ο εγκέφαλος — μοναδικός αποδέκτης των μηνυμάτων  - είναι πιθανό να εκδηλώσει όγκο, οποίος είτε γεννάται εκεί ή κάνει μετάσταση στο πνεύμονα και αλλού....»

 

Οι εταιρίες Κινητής Τηλεφωνίας αλλά και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τι λένε όμως για όλα αυτά; Οι μεν πρώτες ουσιαστικά αδιαφορούν επικαλούμενες έλλειψη στοιχείων, ενώ η δεύτερη, στη σχετική της έκθεση, δεν συνδέει τη χρήση των κινητών με αρνητικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, εμείς, χρειάζεται να γίνουμε ιδιαίτερα ενεργητικοί και πολύ περισσότερο συνειδητοί στις αντιδράσεις μας ώστε να μπορέσουμε να προστατευτούμε από την αναπτυσσόμενη απειλή που γεννά η κινητή τηλεφωνία, δηλαδή,  τον «ασύρματο» καρκίνο, αλλά και τις άλλες βιολογικές συνέπειες που πιθανόν προκαλεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (αϋπνίες, χρόνια κόπωση, μείωση δυνατότητας συγκέντρωσης, προβλήματα όρασης,. απώλεια μαλλιών κ.ά).

Αυτό δε που πάνω απ’ όλα επιβάλλεται, πλέον, είναι να ενημερωθούμε, το ταχύτερο για τους τρόπους προστασίας, όχι μόνο του εαυτού μας και των δικών μας ανθρώπων αλλά και του περιβάλλοντος που ζούμε και κινούμαστε. Ας φυλάξουμε λοιπόν τα ρούχα μας ...τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι διάφορες μελέτες..!

  
Powered by © e4U e4u.gr 1997-2008